Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στην Μπρατισλάβα από αύριο για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα οι νεαροί διεθνείς

Ethnikes neon_2015_SEF

Ethnikes neon_2015_SEFΜε την ολοκλήρωση της προετοιμασίας σε ελληνικό έδαφος σήμερα το μεσημέρι, στην αίθουσα STAG του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τη συμμετοχή της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης στο 58ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων. Οι 14 αθλητές και αθλήτριες και οι τέσσερις προπονητές, που έχουν αναλάβει τις ομάδες νέων, νεανίδων, παίδων και κορασίδων αναχωρούν αύριο το πρωί για την Μπρατισλάβα με τη φιλοδοξία για αξιοπρεπή αγωνιστική παρουσία στην ετήσια διοργάνωση, η οποία θα φιλοξενηθεί εκεί από τις 10 έως τις 19 του μήνα. Στην πρωτεύουσα της Σλοβακίας μεταβαίνουν οι νέοι Νίκος Αντωνιάδης, Στράτος Δαμιανής, Γιώργος Σταματούρος, Δημήτρης Κορδούτης, οι νεάνιδες Ιφιγένεια Ισαμπάλογλου, Γεωργία Χατζηλυγερούδη, Ελένη Σοφρά, Παναγιώτα Ανδριανού, οι παίδες Γιάννης Σγουρόπουλος, Βασίλης Αντωνιάδης, Νίκος Βλαχάκης, οι κορασίδες Έλλη Φίσερ, Ελισάβετ Τέρπου, Αγγελίνα Δεβελέκου, οι ομοσπονδιακοί προπονητές Κώστας Βατσακλής (θα είναι υπεύθυνος στους παίδες), Σωτήρης Ζήκος (νέοι) και οι σωματειακοί Κωνσταντίνος Κωστόπουλος (κορασίδων) και Μαρία Καλογιάννη (νεανίδων). Μία μέρα πριν από την αναχώρηση της αποστολής η ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ζήτησε από έναν αθλητή/μία αθλήτρια από κάθε αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να μιλήσει για τις προσδοκίες στη μεγαλύτερη διοργάνωση της ηπείρου στις μικρές ηλικίες εκπροσωπώντας και συμπαίκτες/τριες. Στο ομαδικό η Ελλάδα μετέχει στη 2η κατηγορία της Ευρώπης σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες. 

Neoi me_Ziko_2015Από την ομάδα των νέων, που βάσει κανονισμού δεν έχει στη σύνθεσή της τον απόντα από τα φετινά αναπτυξιακά τουρνουά, πρωταθλητή Ελλάδας της κατηγορίας Κωνσταντίνο Αγγελάκη, τοποθετήθηκε ο Νίκος Αντωνιάδης, που είναι και ο πιο έμπειρος από τον συγκεκριμένο θεσμό. Οι νέοι έχει κληρωθεί στο γκρουπ G και θα συναντήσει την Ιταλία (επικεφαλής), την Εσθονία και το Κόσοβο. «Σίγουρα είναι αρνητικό, που δεν έχουμε μαζί μας τον Κωνσταντίνο, καθώς παρότι είχε το διάβασμα έκανε και φέτος πολύ καλή σεζόν. Οφείλουμε όμως, να προσπαθήσουμε για το καλύτερο και χωρίς αυτόν. Πέρσι αγωνιστήκαμε πάλι εναντίον της Εσθονίας και τη νικήσαμε. Νομίζω ότι θα το επαναλάβουμε, αλλά πρέπει να δούμε κάθε ματς ξεχωριστά και φυσικά να μην υποτιμήσουμε το Κόσοβο. Εάν βγάλουμε αυτές τις δύο νίκες θα δώσουμε το ντέρμπι με την Ιταλία, όπως έγινε και πέρσι απέναντι στην Ισπανία. Στοχεύουμε στην άνοδο στην 1η κατηγορία. Το ξέρουμε ότι είναι πολύ δύσκολο, όμως αν παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας μπορούμε να νικήσουμε την Ιταλία και να δούμε με καλύτερη προοπτική τη συνέχεια», δήλωσε ο Αντωνιάδης.

Neanides 2015_me_KalogianniΤο συγκρότημα των νεανίδων έχει τέσσερις νέες παίκτριες στη σύνθεσή του (θυμίζουμε ότι πέρσι δεν σχηματίστηκε ομάδα για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα), ενώ οι δύο από αυτές κλείνουν τώρα την πρώτη τους χρονιά στην ηλικιακή κατηγορία (Ισαμπάλογλου, Ανδριανού). Θ’ αγωνιστεί στο γκρουπ F με επικεφαλής την Αγγλία και ακόμα την Ελβετία, τη Φινλανδία και τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη. Η Γεωργία Χατζηλυγερούδη, που έχει εμπειρία από Ευρωπαϊκό και Βαλκανικό πρωτάθλημα, τόνισε: «Η Αγγλία διαθέτει καλή Κινέζα αθλήτρια και είναι πολύ δύσκολη. Εμείς έχουμε καινούργια ομάδα, όμως είναι πολύ θετικό που μπαίνουν σε αυτή νέα πρόσωπα γιατί αυτό σημαίνει πρόοδο, σημαίνει εξέλιξη. Χαίρομαι που συνεργάζομαι με αυτά τα κορίτσια και θα προσπαθήσουμε για κάτι καλό βλέποντας με τη δέουσα προσοχή όλα τα ματς. Κουραστήκαμε όλη τη σεζόν με τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα, αλλά ακριβώς μέσα από αυτά τα τουρνουά και τη συνολική πορεία απέδειξε η κάθε μία από εμάς ότι άξιζε τη συμμετοχή στην εθνική ομάδα».

Paides ethniki_2015_me_VatsakliΗ ομάδα των παίδων έχει για δεύτερη συνεχή χρονιά στη σύνθεσή της τον Γιάννη Σγουρόπουλο και τον Βασίλη Αντωνιάδη. Ο τελευταίος είχε κάνει το 2014 στη Ρίβα ντελ Γκάρντα το ντεμπούτο του σε διεθνή διοργάνωση. «Πιστεύω ότι τώρα θα με βοηθήσει εκείνη η συμμετοχή. Θα μπω στο κλίμα πιο γρήγορα και δεν θα έχω τόσο άγχος, ενώ γνωρίζω ήδη καλύτερα το αγωνιστικό επίπεδο, όπως και πολλούς ξένους αθλητές. Θέλουμε να φτάσουμε στην άνοδο. Στηριζόμενοι στον Γιάννη, που έχει πια σημαντική εμπειρία από διεθνείς αγώνες και μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά στα ατομικά αγωνίσματα, μπορούμε να πάρουμε την πρωτιά στο γκρουπ και να συνεχίσουμε με πιο δυνατή ψυχολογία. Εκτιμώ επίσης, ότι θα έχουμε ποιοτικό διπλό». Οι παίδες είναι επικεφαλής στο γκρουπ F και θα κοντράρουν στην πρώτη φάση τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη, τη Φινλανδία και την Αρμενία.

Korasides ethniki_me_KostopouloΗ ομάδα των κορασίδων έχει και φέτος στη δύναμή της την Έλλη Φίσερ, αλλά και τον Κωστόπουλο, που θα την κοουτσάρει για τρίτη χρονιά στη σειρά. Η Ελισάβετ Τέρπου και η Αγγελίνα Δεβελέκου αποτελούν νέες παρουσίες στον θεσμό. Η τριάδα είναι επικεφαλής στο γκρουπ F και θα βρει μπροστά της τη Λιθουανία, τη Βουλγαρία, την Ιρλανδία και το Μαυροβούνιο. «Περιμένω να ζήσω πολύ ωραία εμπειρία, όπως έχω ακούσει κι από τα υπόλοιπα παιδιά. Μετείχα φέτος σε δύο όπεν στο εξωτερικό, αποκόμισα εμπειρίες και θεωρώ ότι θα μου φανούν χρήσιμες στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Όπως χρήσιμοι είναι και οι πόντοι στον πίνακα αξιολόγησης, που μαζέψαμε με την Έλλη και η ομάδα μπήκε επικεφαλής σε γκρουπ. Γνωρίζω πολλές αθλήτριες, οπότε δεν θα νιώσω τόσο άβολα, ενώ θα ελέγξω και το θέμα του άγχους»,  υπογράμμισε η Τέρπου και συνέχισε: «Νομίζω ότι δεν είναι κάποια ομάδα του γκρουπ ανώτερη από τη δική μας. Είναι όλες στα μέτρα μας και αν παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας μπορούμε να τις νικήσουμε. Είναι σημαντικό και για μένα, που θα έχουμε στην τεχνική καθοδήγηση τον κύριο Κωνσταντίνο, αφού ήταν προπονητής μου στον Άρη. Έχει σημαντική εμπειρία από αυτόν τον θεσμό, έχουμε καλό κλίμα στην ομάδα και αισιοδοξούμε ότι θα πάμε καλά».

Όσον αφορά στα ατομικά αγωνίσματα η πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού κορασίδων επισήμανε για το διπλό με τη Φίσερ ότι «στο όπεν της Ιταλίας είχαμε προχωρήσει στη 16άδα. Ελπίζω να τα πάμε καλά και στην Μπρατισλάβα κι αν επαναλάβουμε κάτι ανάλογο θα είναι πολύ καλό, αλλά θα εξαρτηθεί κι από την κλήρωση».

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ