Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Συμβόλαιο με τη γαλλική Αζέν ο Κ. Κωνσταντινόπουλος

114 national_team

114 national_teamΟι Έλληνες πρωταθλητές και πρωταθλήτριες της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, που θα φορέσουν την προσεχή σεζόν φανέλα γαλλικής ομάδας, έφτασαν τους έντεκα! Ο διψήφιος αριθμός συμπληρώνεται με τη συμφωνία του Κωνσταντίνου Κωνσταντινόπουλου με την Αζέν και την ανανέωση συνεργασίας του Τάσου Ρηνιώτη με την ίδια ομάδα. Η Αζέν άρχισε πέρσι την πορεία της από την 4η εθνική κατηγορία (National 2) κι έφτασε να διεκδικεί την άνοδο στη 2η (ProB). Εν τέλει δεν κατάφερε το άλμα των δύο κατηγοριών, όμως τη νέα αγωνιστική περίοδο θα παίζει στην 3η κατηγορία (National 1), αποφάσισε να εμφανιστεί ακόμα πιο δυνατή για να διεκδικήσει ξανά την άνοδο κι εκτός από την παραμονή του σημερινού πρωταθλητή Ελλάδας του διπλού ανδρών επιδίωξε κι έκανε συμβόλαιο συνεργασίας ενός χρόνου με τον Κ. Κωνσταντινόπουλο.

Ο αριστερόχειρας αθλητής, που προέρχεται από τον Α.Ο. Πεύκης και την περασμένη χρονιά  αγωνίστηκε με επιτυχία στον Ίφιτο Πατρών, θα ζήσει για πρώτη φορά την εμπειρία ενός ξένου διασυλλογικού πρωταθλήματος και παράλληλα θα παίζει στην ελληνική Α1. Ο Κωνσταντινόπουλος αναδείχτηκε το 2014 νικητής στο διεθνές τουρνουά της Κύπρου. Πριν από λίγες ημέρες πήγε ως βοηθός προπόνησης στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μπακού. Ο Ρηνιώτης ενίσχυσε πρώτη χρονιά πέρσι την Αζέν και τη βοήθησε σημαντικά να φτάσει να παλεύει μέχρι το τέλος για την άνοδο στην ProB, ενώ θυμίζουμε ότι στο παρελθόν έχει αγωνιστεί σε πρωταθλήματα της Ιταλίας και της Γερμανίας.

Η μεταγραφική περίοδος δεν έχει ολοκληρωθεί στη Γαλλία και θυμίζουμε ότι προς το παρόν έχουν κάνει νέα συμβόλαια με κλαμπ της χώρας ο Καλλίνικος Κρεάνγκα στην Ενεμπόν, ο Γιώργος Φραγκούλης στην Μπαγιάρ Αρζεντάν, η Κατερίνα Τόλιου στην Παρί ΤΤ, η Αγγελίνα Παπαδάκη στην Πασαζουά, η Γεωργία Ζαβιτσάνου και η Μαρία Χριστοφοράκη στη Σεν Πιερέζ, ο Γιώργος Κωσταντινόπουλος στη Ρομάν, ο Κώστας Λαγογιάννης στην Καπέλ λα Γκραντ και ο Αντώνης Μαλινάκης στη Σελονκούρ.

ΒΟΗΘΟΣ ΕΠΙΔΑΙΤΗΤΗ Η ΤΣΙΠΟΥ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΝΕΩΝ

Με μία τιμητική θέση η Ελλάδα θα έχει εκπροσώπηση και σε άλλο πεδίο, εκτός από το αγωνιστικό, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων-νεανίδων, παίδων-κορασίδων. Η Μαρία Τσίπου έχει οριστεί βοηθός επιδιαιτητή των αγώνων και θα έχει αυξημένες αρμοδιότητες. Υπεύθυνος επιδιαιτητής της διοργάνωσης είναι ο Τσέχος Πίτερ Μποχούμσκι και θα έχει συνολικά έξι βοηθούς, μεταξύ των οποίων και η Θεσσαλονικιά πρώην διακεκριμένη αθλήτρια της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Την ίδια θέση είχε αναλάβει και στο αντίστοιχο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2013 στην Οστράβα. Φέτος στην Μπρατισλάβα θα χρησιμοποιηθούν συνολικά 24 τραπέζια (8 στην κεντρική σάλα, 16 στη δεύτερη αίθουσα αγώνων) και οι επιδιαιτητές θα έχουν την υποχρέωση να τα επιτηρούν όλα. Από τις 10 έως τις 14 του μήνα θα διεξαχθεί το αγώνισμα του ομαδικού και από τις 15 μέχρι τις 19 θα γίνουν τα ατομικά αγωνίσματα.

* Στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος νέων θα γίνει και η κλήρωση του Τσάμπιονς Λιγκ για την αγωνιστική περίοδο 2015-2016. Στον θεσμό μετέχουν και φέτος η Μπορούσια Ντίσελντορφ του Παναγιώτη Γκιώνη και η Ενεμπόν του Καλλίνικου Κρεάνγκα. Η φιναλίστ του φετινού τελικού και νταμπλούχος Γερμανίας και η πρώην πρωταθλήτρια Γαλλίας είναι στα seedingγια την κλήρωση στο νούμερο 2 και 9 αντίστοιχα. Θυμίζουμε ότι στην Μπρατισλάβα θα διενεργηθεί και η κλήρωση του Κυπέλλου Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου έχει δηλώσει συμμετοχή η γυναικεία ομάδα της Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης.

 

* Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος στην προπόνηση της εθνικής ομάδας σε φωτό του Πέτρου Γιαννακούρη

                                                          

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ