Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Με δυνατούς ξένους συμπαίκτες στα διπλά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ο Σγουρόπουλος

Stankevicius

StankeviciusΌνειρα για διακρίσεις με τον Γιάννη Σγουρόπουλο επιτρέπει στην ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση η συνεργασία με ξένους αθλητές στα διπλά του επικείμενου Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος νέων! Ο ίδιος ο ταλαντούχος αθλητής έχει βάλει πολύ ψηλά τον πήχη με δηλώσεις του από τον Απρίλιο, όταν κατέκτησε τις πρωτιές στα ατομικά αγωνίσματα του Πανελληνίου πρωταθλήματος παίδων, και τώρα, το γεγονός ότι έκλεισε να παίξει στην Μπρατισλάβα με δύο πολύ δυνατά ονόματα της κατηγορίας του, δημιουργεί σε όλους θετικές σκέψεις, που φτάνουν ακόμα και μέχρι το μετάλλιο! Ο 15χρονος πρωταθλητής θα παίξει στο διπλό παίδων με τον Λιθουανό Μεντάρντας Στανκεβίτσιους, που φιγουράρει στο νούμερο 4 της ευρωπαϊκής κατάταξης Under 15 και στο διπλό μικτό με τη 14χρονη Τσέχα Ζντένα Μπλάσκοβα, η οποία βρίσκεται στο νούμερο 10 των κορασίδων. Ο Σγουρόπουλος έχει τονίσει από καιρό ότι θα κυνηγήσει το μετάλλιο και στο απλό παίδων και φυσικά οι προσδοκίες του δεν αλλάζουν επειδή αναμένεται (βάσει ευρωπαϊκού πίνακα αξιολόγησης) να είναι έξω από τα 8 πρώτα φαβορί του αγωνίσματος. Στο μεταξύ, στην απογευματινή τους προπόνηση στην αίθουσα STAG του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας οι νεαροί διεθνείς δέχτηκαν την επίσκεψη του προέδρου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και εφόρου των εθνικών ομάδων Μανώλη Κολυμπάδη.

Η προετοιμασία στο ελληνικό έδαφος μπήκε στην τελική ευθεία. Όλο αυτό το διάστημα τα παιδιά προπονούνταν υπό την καθοδήγηση των σωματειακών προπονητών Κωνσταντίνου Κωστόπουλου (Άρη Βούλας) και Μαρίας Καλογιάννη (Τελαμώνα Σαλαμίνας), σήμερα ενσωματώθηκε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Βατσακλής κι από αύριο θα είναι παρών στην Αθήνα και ο προπονητής του κλιμακίου επιλέκτων αθλητών της Πάτρας Σωτήρης Ζήκος. Αυτοί οι τέσσερις προπονητές θα έχουν και την ευθύνη για τις ισάριθμες ομάδες στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Αύριο θα γίνουν δύο προπονήσεις, την Τετάρτη μία πρωινή και την Πέμπτη η αποστολή θ’ αναχωρήσει για τη Σλοβακία.

Στη σημερινή απογευματινή προπόνηση βρέθηκε κοντά στα παιδιά, όπως είχε προγραμματίσει, ο Μανώλης Κολυμπάδης. Τους είπε λίγα πράγματα και τους τόνισε ότι η ομοσπονδία δεν έχει απαίτηση για υψηλές διακρίσεις, αλλά ζητά να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους πρώτα απ’ όλα για τους γονείς τους, που έχουν πληρώσει συνολικά πολλά χρήματα φέτος για τους αγώνες τους κι έπειτα για τους ίδιους και το άθλημα. «Επειδή οι οικογένειές σας πλήρωσαν βαρύ τίμημα φέτος και με τα αναπτυξιακά τουρνουά και με τα έξοδα της συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, πρέπει να δώσετε και την ψυχή σας στους αγώνες πρώτα για τις θυσίες των γονιών σας και μετά για εσάς και το άθλημα», υπογράμμισε στους αθλητές ο επικεφαλής της διοίκησης της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και αργότερα τους εξήγησε πόσο δύσκολα εξασφαλίστηκε το ταξίδι στην Μπρατισλάβα λόγω των γνωστών προβλημάτων στη χώρα με τις τράπεζες. «Φτάσαμε στο παρά ένα, αλλά επειδή υπήρξα κι εγώ διεθνής αθλητής σε νεαρή ηλικία και θυμάμαι ότι χάσαμε ένα Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα διότι δεν μπορούσε να πάει η ομοσπονδία, δεν ήθελα με τίποτα να το ξαναζήσουμε και αποφάσισα να πάρω και το προσωπικό ρίσκο με τα χρήματα που οφείλουμε. Σας ζητώ να το εκτιμήσετε κι αυτό και να κάνετε το καλύτερο που μπορείτε. Δεν σας ζητάει κανείς υψηλές διακρίσεις. Θέλουμε να ξεπεράσετε τον εαυτό σας κι αν οι εμφανίσεις σας φτάσουν στο επίπεδο της διάκρισης έχει καλώς. Αν όχι δεν πειράζει, αρκεί να έχετε κάνει την καλή σας προσπάθεια». Δύο λόγια είπε αργότερα στους αθλητές και τις αθλήτριες και ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Βατσακλής και αναφέρθηκε σε διαδικαστικά θέματα.

Το πρόγραμμα των αγώνων αρχίζει την Παρασκευή με το ομαδικό. Στα αγωνίσματα του διπλού υπάρχουν δύο παιδιά, που ακόμα δεν έχουν βρει παρτενέρ και θ’ αναζητήσουν αυτές τις ημέρες κάποιον ξένο.

Στο διπλό νέων τα ελληνικά ζευγάρια θα είναι Νίκος Αντωνιάδης/Στράτος Δαμιανής και Δημήτρης Κορδούτης/Γιώργος Σταματούρος και στο διπλό νεανίδων Γεωργία Χατζηλυγερούδη/Ιφιγένεια Ισαμπάλογλου και Ελένη Σοφρά/Παναγιώτα Ανδριανού.

Στο διπλό μικτό νέων ο Αντωνιάδης θα παίξει με την Ισαμπάλογλου, ο Δαμιανής με την Ανδριανού, ο Σταματούρος με τη Σοφρά και ο Κορδούτης με τη Χατζηλυγερούδη.

Στο διπλό παίδων θ’ αγωνιστούν μαζί ο Νίκος Βλαχάκης και ο Βασίλης Αντωνιάδης, ενώ ο Σγουρόπουλος, όπως προαναφέραμε, θα έχει συμπαίκτη τον Λιθουανό Στανκεβίτσιους.

Στο διπλό κορασίδων η Ελισάβετ Τέρπου και η Έλλη Φίσερ θα είναι δίδυμο, ενώ η Αγγελίνα Δεβελέκου αναζητά παρτενέρ. Ομοίως θα ψάξει για συμπαίκτη η Φίσερ στο διπλό μικτό παίδων, όπου η Δεβελέκου θα συνεργαστεί με τον Βλαχάκη, η Τέρπου με τον Αντωνιάδη και ο Σγουρόπουλος με την Μπλάσκοβα.

 

* Ο Λιθουανός Στανκεβίτσιους σε αγωνιστικό στιγμιότυπο από το photo gallery της I.T.T.F..

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ