Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στις θέσεις 17-32 του διπλού ο Κυριακόπουλος στο Ευρωπαϊκό βετεράνων

Kiriakopoulos

KiriakopoulosΜε τον Γιώργο Κυριακόπουλο (φωτό) να φτάνει στο κυρίως ταμπλό τόσο στο απλό όσο και στο διπλό της ηλικιακής κατηγορίας του ολοκληρώθηκε χτες στο Τάμπερε της Φινλανδίας το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα βετεράνων. Ο Πατρινός αθλητής, ο οποίος τελικά ήταν ο μόνος Έλληνας, που πήρε μέρος στη διοργάνωση, προχώρησε έως τον γύρο των «128» στο απλό της κατηγορίας 40-49 ετών και μέχρι τον γύρο των «32» στο διπλό της ίδιας κατηγορίας με Τούρκο συμπαίκτη. Ο Νίκος Δούης, που επίσης ήταν να πάει στη σκανδιναβική χώρα και να παίξει στην κατηγορία 50-59, αποφάσισε τελευταία στιγμή ν’ ακυρώσει το ταξίδι ύστερα από τα γνωστά σοβαρά γεγονότα στην Ελλάδα.

Ο Κυριακόπουλος είχε την ευκαιρία να δώσει πολλά παιχνίδια και να τσεκάρει τις δυνάμεις του σε μία ακόμα κορυφαία διοργάνωση σε επίπεδο βετεράνων.  Στο απλό μετείχε αρχικά στο 28ο γκρουπ και προκρίθηκε στο ταμπλό με τη 2η θέση. Νίκησε 3-0 σετ τον Γερμανό Κλάους Όπελτ και 3-2 τον Ελβετό Ίβο Ρέζιτς κι έχασε 3-1 από τον Φιλανδό Μάρκου Βίρνες. Στον 1ο γύρο του αγωνίσματος (σ.σ. των «128») κάμφθηκε με σκορ 3-1 από τον Ιταλό Φαμπρίτσιο Μπερτολότο (11-8, 7-11, 9-11, 9-11). Το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα πήρε ένας πολύ γνωστός πρωταθλητής του κοντινού παρελθόντος ο Ρώσος Ντιμίτρι Μαζούνοφ.

Euro Veteran_2015_genikiΣτο διπλό ανδρών ο Κυριακόπουλος αγωνίστηκε με τον Τούρκο Φερίτ Ατάμπεϊ, ο οποίος κατέβηκε δύο κατηγορίες για να συγκροτήσει δίδυμο με τον Έλληνα αθλητή, αφού είναι πάνω από 60 ετών! Αρχικά το ελληνοτουρκικό ζευγάρι μετείχε στο 19ο προκριματικό γκρουπ. Ξεπέρασε με 3-2 σετ τους Δανούς Κλάους Γένσεν/Κάρστεν Νίλσεν, με 3-0 τους Φιλανδούς Βέσα Ριχιμάκι/Γιούρκι Πικαράινεν, ενώ ηττήθηκε πολύ δύσκολα με 3-2 από τους Αντρέας Λασάιτζακ/Καρλ Στουμπφέκερ από τη Γερμανία και την Ελβετία αντίστοιχα. Παρά τη μία ήττα όμως, προχώρησε στον 1ο γύρο με την πρωτιά στο γκρουπ διότι προέκυψε τριπλή ισοβαθμία μετά τη νίκη των Δανών επί του γερμανοελβετικού διδύμου με 3-2.

Στον ταμπλό των «64» οι Κυριακόπουλος/Ατάμπεϊ πέτυχαν νέα νίκη εναντίον των Καμίλ Κρτσεκ/Φαμπρίτσιο Μονταπέρτο από την Τσεχία και την Ιταλία αντίστοιχα με 3-1 (11-3, 9-11, 11-7, 11-6) κι έμειναν στις θέσεις 17-32 όταν έχασαν με 3-1 από τους Ούγγρους Γιόζεφ Νίρο/Λεβέντε Τοκές (7-11, 5-11, 11-6, 4-11). Σε Ρώσους πήγε το Κύπελλο και στο διπλό της κατηγορίας 40+ ετών και συγκεκριμένα στους Γκεόργκι Ρουμπινστέιν/Αλεξάντρ Σαβέλεφ.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ