Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Κρεάνγκα και Γκιώνης στα ολυμπιακά αφιερώματα της τηλεόρασης της NOVA

Αφιέρωμα στην επικείμενη συμμετοχή του Καλλίνικου Κρεάνγκα και του Παναγιώτη Γκιώνη στους Ολυμπιακούς Αγώνες μεταδίδεται από τα μέσα της εβδομάδας στα κανάλια της NOVA. Γίνεται στο πλαίσιο ξεχωριστών θεμάτων, που κάνει το συνδρομητικό κανάλι για κάθε ένα από τα αθλήματα, τα οποία θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο Λονδίνο και θα προβάλλεται συνεχώς μέχρι την έναρξη των αγώνων, τόσο από την τηλεόραση όσο και από το διαδίκτυο. Οι δύο κορυφαίοι αθλητές της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης παραχώρησαν συνέντευξη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας παραμονή της αναχώρησης για το προπονητικό καμπ του Καρπενησίου. Μίλησαν, μεταξύ άλλων, για την ξεχωριστή τιμή μίας ακόμα παρουσίας στη μεγαλύτερη αθλητική εκδήλωση, για τους στόχους τους, την προετοιμασία τους, τη χαμένη ευκαιρία της πρόκρισης και στο ομαδικό ανδρών, όπως και την έντονη επιθυμία τους να βοηθήσουν ξανά από την πλευρά τους ώστε να έχει ο ελληνικός αθλητισμός επιτυχίες, οι οποίες θα προσφέρουν στιγμές χαράς στους συμπολίτες μας, που δοκιμάζονται από τα οικονομικά προβλήματα.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που θα φτάσω τις πέντε ολυμπιακές συμμετοχές. Είναι μεγάλη επιτυχία και η πρόκριση αποτέλεσε τον βασικό μου στόχο. Είμαι στα 40 μου χρόνια πια, αλλά να που έφτασα και μέχρι το Λονδίνο και παραμένω δυνατός. Σίγουρα δεν βρίσκομαι στην κατάσταση, που ήμουν το 2004 και το 2008, αλλά διατηρούμαι σε πολύ υψηλό αγωνιστικό επίπεδο και πηγαίνω στο Λονδίνο για το καλύτερο που μπορώ. Είχα ορισμένους μικροτραυματισμούς πριν από λίγο καιρό, αλλά πλέον είμαι μια χαρά και πιστεύω ότι θα παρουσιαστώ στην καλύτερη δυνατή κατάσταση», τόνισε σε κάποιο σημείο των δηλώσεών του ο Καλλίνικος Κρεάνγκα, που δίνει ανελλιπώς το παρών στα Ολυμπιακά τουρνουά από το 1996 κι έπειτα. Από την εντυπωσιακή τροπαιοθήκη του αθλητή της γαλλικής Ενεμπόν λείπει μόνο ένα ολυμπιακό μετάλλιο. Αναφερόμενος στις φιλοδοξίες του έδειξε πως κάνει και τέτοια όνειρα: «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι κάτι το διαφορετικό για όλους. Όταν αγωνίζεσαι εκεί δεν μπορείς παρά να τα δώσεις όλα με το μεγαλύτερο κίνητρο. Ο βασικός μου στόχος είναι η πρόκριση στους «16», όπως το κατάφερα και στο Πεκίνο. Και πάλι όμως, σκέφτεσαι ότι δεν είναι ποτέ αρκετό. Περιμένεις τόσα χρόνια από το ένα Ολυμπιακό τουρνουά στο άλλο, προετοιμάζεσαι ειδικά γι’ αυτό, φαντάζομαι λοιπόν, ότι όλοι έχουν στο μυαλό τους να φτάσουν μέχρι την τελευταία ημέρα! Όλοι θέλουμε ένα ολυμπιακό μετάλλιο, όλοι θέλουμε να φτάσουμε όσο ψηλότερα μπορούμε, γι’ αυτό προπονούμαι σκληρά και θα δούμε εκεί. Θα περιμένουμε και την κλήρωση, είναι πολλά που παίζουν ρόλο».

Ο Παναγιώτης Γκιώνης υπογράμμισε αρχικά ότι «το πινγκ πονγκ ίσως είναι αδικημένο στην Ελλάδα και θα μπορούσε να βρίσκεται σε καλύτερη μοίρα γιατί έχει πολλές επιτυχίες σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο και δεν είναι και λίγο πράγμα να εκπροσωπείται για 5η συνεχόμενη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες».

Θα πάρει μέρος στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού για 3η φορά στη σειρά και θεωρεί ότι μετά την Αθήνα το 2004 και το Πεκίνο το 2008, φέτος στα 32 του θα είναι πιο έμπειρος και πιο ώριμος αγωνιστικά. «Στο Λονδίνο πάω πιο έμπειρος, πιο ώριμος, έχω πάρει μέρος σε πάρα πολλά τουρνουά τα τελευταία χρόνια και παράλληλα παίζω σε δύσκολο πρωτάθλημα στη Γαλλία, όπου υπάρχει άγχος σε όλα τα ματς. Θεωρώ ότι πηγαίνω πιο έτοιμος από τις προηγούμενες φορές σε αρκετά μεγάλο βαθμό», ανέφερε ο σημερινός 1ος Μεσογειονίκης του απλού ανδρών. Επισήμανε ακόμα ότι τον βοήθησε πολύ στο ψυχολογικό κομμάτι, αλλά και στην προετοιμασία του, το γεγονός ότι εξασφάλισε πολύ νωρίς την πρόκριση για το Λονδίνο (σ.σ. από τον Μάιο του 2011, μέσα από την παγκόσμια κατάταξη, όπως και ο Κρεάνγκα) και σε άλλο σημείο δήλωσε: «Έχει σίγουρα τη σημασία του το γεγονός ότι στο απλό θα μετάσχουν μέχρι δύο αθλητές ακόμα κι από τις πιο δυνατές χώρες, αλλά δεν παύει να είναι ιδιαίτερη διοργάνωση, που χρειάζεται απόλυτη ετοιμότητα. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες διεξάγονται μία φορά στα τέσσερα χρόνια, προσδίδουν διαφορετικό άγχος κι εσύ πρέπει να το διαχειριστείς σωστά. Το καλό είναι ότι νιώθω μέσα μου πως έχω τις δυνατότητες για κάτι πιο καλό. Στόχος μου είναι να φτάσω όσο πιο μακριά μπορώ».

Το αφιέρωμα μεταδίδεται στην τηλεόραση από τη συχνότητα του Novasports 5, προβάλλεται και από το σάιτ www.novasports.gr (είναι στην κατηγορία videos), ενώ ολόκληρες οι συνεντεύξεις θ’ «ανεβούν» στην ιστοσελίδα του σταθμού από τις αρχές της εβδομάδας.

Στο μεταξύ, το προπονητικό καμπ συνεχίζεται με μία αλλαγή στα πρόσωπα για την ελληνική ομάδα. Από την Πέμπτη έχει «ανέβει» στο Καρπενήσι ο Δημήτρης Παπαδημητρίου κι επέστρεψε στην Αθήνα ο Τάσος Ρηνιώτης, κάτι που είχε προγραμματιστεί πριν από την αναχώρηση των διεθνών. Επειδή ο συνολικός αριθμός των αθλητών, Ελλήνων και ξένων, έπρεπε να είναι ζυγός, ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Βατσακλής ήθελε για δύο στελέχη της εθνικής μας να μοιράσει τον χρόνο συμμετοχής στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ