Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

«Τις καλύτερες εντυπώσεις η επιτραπέζια αντισφαίριση στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες»

Baku sala

Baku salaΟι 1οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες πλησιάζουν στο τέλος τους και οι γνώμες, οι εντυπώσεις, οι συζητήσεις για τα όσα αφήνουν, είναι φυσικό ν’ ακούγονται καθημερινά και να συνεχιστούν για καιρό ακόμα. Όλοι μαζί οι άνθρωποι του αθλητισμού κοιτάνε το συνολικό αποτέλεσμα και την προοπτική ανάπτυξης του εγχειρήματος και ταυτόχρονα το κάθε άθλημα ξεχωριστά ασχολείται με την εικόνα του δικού του τουρνουά. Η επιτραπέζια αντισφαίριση απασχόλησε το φίλαθλο κοινό από τις 13 έως τις 19 Ιουνίου και θα ‘λεγε μάλιστα κάποιος ότι ήταν από τα βασικά σπορ της διοργάνωσης, όχι μόνο λόγω της δημοτικότητάς της, αλλά και λόγω του γεγονότος ότι συγκέντρωσε τα δυνατότερα ονόματα του χώρου σε άνδρες και γυναίκες! Η διευθύντρια αθλήματος στο Μπακού, η Σέιλα Μέρκερ μίλησε στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης του αθλήματος (ettu.org) κι εκτίμησε ότι η επιτραπέζια αντισφαίριση κέρδισε στο Αζερμπαϊτζάν την …υψηλότερη βαθμολογία.

Τα ρεπορτάζ αναφέρει αρχικά ότι η αίθουσα των αγώνων ήταν τέλεια για το άθλημα, ενώ το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό έδωσε τον καλύτερο εαυτό του για να μείνει αξέχαστη η εμπειρία. Προσθέτει ότι οι αθλητές εξήραν τις συνθήκες, οι θεατές ανταποκρίθηκαν καλά, παρά το γεγονός ότι το Αζερμπαϊτζάν δεν είναι χώρα με πλούσια ιστορία στο πινγκ-πονγκ κι έγιναν εντυπωσιακοί αγώνες. Η Μέρκερ ήταν το πρόσωπο, που φρόντισε για όλη την οργάνωση πριν από το event, αλλά και για τις επτά ημέρες της διεξαγωγής του. Τόνισε ότι όλα κύλησαν ομαλά και δήλωσε περήφανη, που το άθλημα αποτέλεσε μέρος των 1ων Ευρωπαϊκών Αγώνων. Όλα αυτά τα εγκωμιαστικά λόγια έχουν σίγουρα σημασία και για τα ελληνικά χρώματα. Πρώτα, γιατί κομμάτι στη γιορτή έγινε και η εθνική μας ομάδα των ανδρών με τη συμμετοχή της σε ομαδικό και απλό. Έπειτα, διότι από τις συχνές επισκέψεις του στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής και πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης (που θα παραμείνει φυσικά και αυτή την εβδομάδα στο Μπακού) έβγαζε βεβαιότητα για τη σωστή προετοιμασία στο BakuSportsHallκαι δικαιώθηκε. Και τέλος, διότι στο οργανωτικό μέρος του συγκεκριμένου τουρνουά δούλεψε κι ένας Έλληνας, ο πολύπειρος παράγοντας Γιώργος Σελινιωτάκης (πρώην πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.), που ήταν υπεύθυνος σε θέματα αγωνιστικού χώρου.

«Έχω έρθει εδώ για 10 μήνες. Ήρθα στις αρχές του Σεπτεμβρίου, αλλά ο σχεδιασμός είχε ήδη ξεκινήσει ένα χρόνο πριν. Είχα τοπικό βοηθό, ο οποίος άρχισε να εργάζεται τον Ιανουάριο, δύο ακόμα τοπικούς βοηθούς, όπως και δύο ακόμα στο διεθνές προσωπικό. Όπως συνέβη και σε κάθε άλλη περίπτωση, οι εθελοντές ήταν η κύρια δύναμη, που εργάζεται στο BakuSportHall. Είχαμε 89 εθελοντές, που εργάζονταν μόνο για το πινγκ-πονγκ σε δύο βάρδιες. Είχαμε 28 διεθνείς τεχνικούς υπαλλήλους και 20 ακόμα από το Αζερμπαϊτζάν, που επίσης μας βοήθησαν να τρέξουμε το τουρνουά».

Η ετοιμότητα του γυμναστηρίου ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση: «Έπρεπε ο χώρος να είναι έγκαιρα έτοιμος. Όταν αρχίσαμε έπρεπε να ανακατασκευαστεί. Χρειάστηκε πολύς χρόνος για να ολοκληρωθεί το γυμναστήριο. Ωστόσο, άξιζε τον κόπο να περιμένουμε. Είχαμε έναν υπέροχο χώρο για το πινγκ πονγκ. Ενθουσιάστηκαβλέπονταςπώςέχεισχεδιαστεί», δήλωσεηΜέρκερ.

Η σύσταση των εθελοντών αποτέλεσε επίσης πρόκληση. «Είναι πολύ μικροί, κυρίως φοιτητές, και ποτέ πριν δεν έχω δει κάτι τέτοιο. Ήταν δύσκολο γι’ αυτούς να καταλάβουν, όταν έφτασαν εδώ, τι αφορούν όλα αυτά».

Η competitionmanagerτου τουρνουά υπογράμμισε ότι οι αγώνες πήραν θετική αντίδραση απ’ όλους τους αθλητές και τους επισήμους. «Μπορούμε ήδη να πούμε ότι σημειώθηκε τεράστια επιτυχία. Συνήθως, κάποιος έχει πολύ περισσότερο χρόνο για να σχεδιάσει, απ’ ό,τι είχαμε εμείς εδώ. Στην περίπτωση των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων υπάρχει ένας ορίζοντας επτά χρόνων όταν αρχίζει ο αρχικός σχεδιασμός. Εδώ είχαμε λιγότερο από δύο χρόνια. Επίσης, το πρώτη εγχείρημα έγινε σε μια χώρα, που δεν έχει στην ιστορία της τη διεξαγωγή τόσο μεγάλων αγώνων. Στο τέλος οι Αζέροι έκαναν πολύ καλή δουλειά. Επίσης, οι εθελοντές έκαναν πολύ καλή δουλειά, ήταν τόσο ενθουσιώδεις, τόσο πρόθυμοι. Μπορούν να αποκτήσουν πολύτιμη εμπειρία για το μέλλον. Και το ίδιο ισχύει και για εμάς. Μιλάμε για τους πρώτους Ευρωπαϊκούς Αγώνες και είμαστε όλοι πολύ περήφανοι, που αποτελέσαμε μέρος τους».

                                                          

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ