Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Τοπικές κατηγορίες και στη Βόρεια Ελλάδα από τη σεζόν 2016-2017

P1014037

P1014037Θα επιστρέψουν και σε άλλο γεωγραφικό κομμάτι της περιφέρειας οι τοπικές διασυλλογικές κατηγορίες στην επιτραπέζια αντισφαίριση. Ως γνωστόν, από την επόμενη αγωνιστική περίοδο θα σχηματιστούν δύο κατηγορίες στην Πελοπόννησο για τους άνδρες και δεν θα υπάρχει μόνο η κοινή, για κάθε μέρος εκτός Αττικής, Β΄Εθνική. Ανάλογη διαφοροποίηση θα γίνει από τη σεζόν 2016-2017 και στη Βόρεια Ελλάδα, όπως αποφάσισε πριν από λίγες ημέρες η Τεχνική Επιτροπή της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης. Η αύξηση της δραστηριότητας δημιούργησε την προϋπόθεση γι’ αυτή την αλλαγή, παράλληλα όμως η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτέλεσε και μία από τις επιθυμίες, που είχαν εκφράσει τα σωματεία-μέλη της ομοσπονδίας.  

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση λοιπόν, «η Τεχνική Επιτροπή της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. αποφάσισε τη δημιουργία Τοπικών Κατηγοριών στο διασυλλογικό πρωτάθλημα της  Βόρειας Ελλάδας από την αγωνιστική περίοδο 2016-2017. Τα αποτελέσματα της Β’ Εθνικής Κατηγορίας 2015-2016, τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες θα καθορίσουν το δικαίωμα συμμετοχής των ομάδων στη Β΄Εθνική και τις Τοπικές Κατηγορίες της αγωνιστικής περιόδου 2016-2017». Στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας (httf.gr) οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν τον τρόπο συγκρότησης της Β΄Εθνικής και των Τοπικών Κατηγοριών Βόρειας Ελλάδας 2016-2017.

Επιγραμματικά αναφέρουμε ότι την ερχόμενη σεζόν θα δημιουργηθούν στους άνδρες υπό-όμιλοι για τη Θεσσαλονίκη, την Ανατολική Μακεδονία, τη Δυτική Μακεδονία, τη Θράκη και τη Θεσσαλία και στις γυναίκες υπό-όμιλοι για τις περιοχές Θεσσαλονίκης-Θεσσαλίας, Θράκης και Δυτικής Μακεδονίας. Από την κατάταξη στους ομίλους θα εξαρτηθεί η μετέπειτα πορεία των ομάδων, μπαράζ θα παιχτούν και αυτή τη χρονιά και να σημειώσουμε ακόμα ότι στους άνδρες οι κατηγορίες της Βόρειας Ελλάδας σε τοπικό επίπεδο μπορούν να φτάσουν από την Α΄ έως τη Δ΄, ενώ στις γυναίκες πέρα από τη Β Έθνική θα υπάρχει και το Α΄Τοπικό. Θυμίζουμε ότι στη νέα Β΄Εθνική Πελοποννήσου θα πάρουν μέρος 10 ομάδες τη σεζόν 2015-2016 και οι υπόλοιπες θ’ αποτελέσουν την Α΄ τοπική κατηγορία Πελοποννήσου.

ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ

Οι ευκαιρίες, που παίρνουν συχνά φέτος για αγώνες στο εξωτερικό οι διεθνείς της κατηγορίας Α.Με.Α., έχουν μεγάλη σημασία για την πρόοδό τους και χτες ολοκληρώθηκε ένα ακόμα δυνατό τουρνουά με ελληνική συμμετοχή. Ήταν το όπεν της Βαρκελώνης, στο οποίο αγωνίστηκαν ο Γιώργος Μουχθής, η Φωτεινή Μπουσίου και ο Παναγιώτης Ζαφείρης υπό τις οδηγίες των προπονητών Πολυχρόνη Πολίτση και Μιχάλη Κατσικαδέλη. Μετείχαν σε απλό και ομαδικό και είχαν την ευκαιρία για γερά τεστ. Δεν σημείωσαν κάποιο καλό πλασάρισμα, αλλά το ζητούμενο ήταν να δείξουν αγωνιστική βελτίωση κι αυτό το κατάφεραν.

Στο απλό ο Ζαφείρης μετείχε στο 3ο γκρουπ της κλάσης 3 (σ.σ. με αμαξίδιο). Έμεινε στην τελευταία θέση χάνοντας 3-0 σετ από τον Γάλλο Γκελιάν, τον Σουηδό Σόκβιστ και τον Ισπανό Ροντρίγκεζ. Η Μπουσίου βρέθηκε στο 1ο γκρουπ της κλάσης 7 (ορθίων). Γνώρισε κι εκείνη τρεις ήττες από τη Νορβηγίδα Τβέιτεν, τη Ρωσίδα Φατάκοβα και την Ισπανίδα Γκονζάλεζ.

Ο Μουχθής έπαιξε στο 3ο προκριματικό γκρουπ της κλάσης 6 (ορθίων). Ήταν των τριών αθλητών κι έχασε 3-0 σετ από τον Δανό Γένσεν και τον Χιλιανό Σερουλβέντα.  

Στο ομαδικό γυναικών για τις κλάσεις 6-10 η Μπουσίου σχημάτισε ομάδα με τη Μέρεθ Τβέιτεν από τη Νορβηγία. Στα προκριματικά ηττήθηκαν 3-0 από τη Ρωσία και την Αυστραλία/Χιλή και 3-2 από την Ισπανία.

Στο ομαδικό ανδρών των κλάσεων 4-5 ο Ζαφείρης είχε επίσης Νορβηγό συμπαίκτη, τον Σεμπαστιάν Βέγκσουντ. Στο 2ο γκρουπ κάμφθηκαν 3-0 από τη Βραζιλία, την Ισπανία 2 και τη Μεγάλη Βρετανία/Ηνωμένες Πολιτείες.

Τέλος, στο ομαδικό της κλάσης 6 ο Μουχθής με τον Αμερικανό Άρι Αράτια έπαιξαν στο 1ο γκρουπ των πέντε ομάδων. Έμειναν έξω από τα νοκ άουτ χάνοντας 3-1 από τις Δανία/Κόστα Ρίκα και Μεγάλη Βρετανία και 3-0 από τη Σουηδία και τη Χιλή.

 

* Φάση από την καθοριστική αναμέτρηση για τα τελικά μπαράζ της Β΄Εθνικής, που είχαν δώσει τη σεζόν που πέρασε, οι δύο καλύτερες ομάδες της Βόρειας Ελλάδας στους άνδρες. Αντίπαλοι ο Γκουτζίδης του Ηρακλή και ο Βούλγαρος Ιβάνοφ του Αίαντα Ευόσμου.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ