Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Μεγαλώνει κι άλλο η …παρέα των Ελλήνων αθλητών στη Γαλλία

187 national_team

187 national_teamΗ πολύ καλή προβολή, που από τη δεκαετία του 2000, πέτυχαν στη Γαλλία για την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση, κορυφαία ονόματα Malinakis aponomiτης χώρας, είναι δεδομένο ότι δημιούργησε πρόσφορο έδαφος για να γίνουν γενικά …περιζήτητοι οι πρωταθλητές μας. Και για αρχή δεν ήταν μόνο η παρουσία του Καλλίνικου Κρεάνγκα και του Παναγιώτη Γκιώνη από την πλευρά των ανδρών, αλλά και της Μαρίας Μοίρου από την πλευρά των γυναικών. Με τις εμφανίσεις τους διαφήμισαν το ελληνικό πινγκ πονγκ και στην πορεία όλο και περισσότερα γαλλικά σωματεία από διάφορες διασυλλογικές κατηγορίες άρχισαν να δείχνουν έμπρακτο ενδιαφέρον για να εντάξουν στο δυναμικό τους κι άλλους εκπροσώπους του. Από το 2010 κι έπειτα σταθερά οι περισσότεροι «ξενιτεμένοι» εμφανίζονται στη Γαλλία κι εσχάτως έγινε γνωστό ότι στην ελληνική «παροικία» προστίθενται άλλοι τρεις! Η Αγγελίνα Παπαδάκη (φωτό αριστερά) και ο Αντώνης Μαλινάκης (φωτό δεξιά), που υπέγραψαν τα συμβόλαιά τους και η Γεωργία Ζαβιτσάνου, η οποία έχει έρθει σε προφορική συμφωνία.

Η Παπαδάκη θα δοκιμάσει για πρώτη φορά την εμπειρία στη Γαλλία ύστερα από τρεις πετυχημένες χρονιές στην Ιταλία και την 1η εθνική κατηγορία με τη φανέλα της Νορμπέλο. Μετακινείται στην ομάδα Πασαζουά, η οποία εδρεύει κοντά στο Μπορντό και αγωνίζεται στην 4η κατηγορία (National 2). Χωρίς να χρειάζεται τη συμμετοχή της διεθνούς αθλήτριας σε κάθε ματς η Πασαζουά θα κοιτάξει με αυτή τη σημαντική προσθήκη στο ρόστερ της να εξασφαλίσει ως τον Δεκέμβριο την άνοδο στη National1 και στη συνέχεια να διεκδικήσει κάτι καλύτερο με την Παπαδάκη παρούσα σε όλα τα παιχνίδια. Ύστερα από αυτή την εξέλιξη η πρώην πρωταθλήτρια Ελλάδας του διπλού γυναικών αναμένεται να επιστρέψει και στην ελληνική Α1, από την οποία έλειψε στα χρόνια της παρουσίας της στην Ιταλία.

Πρωτόγνωρη εμπειρία γενικά σε πρωτάθλημα στο εξωτερικό θα δοκιμάσει ο Αντώνης Μαλινάκης. Εκτός από τον Παναθηναϊκό, ο πρωταθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών το 2006 θ’ αγωνιστεί την επόμενη σεζόν και στη Σελονκούρ. Το σωματείο στην ομώνυμη περιοχή, στην ανατολική πλευρά της χώρας, θα παίξει αρχικά στην Pre-Νational, που είναι η 6η κατηγορία. Τον χειμώνα προβλέπεται να έχει πάρει το εισιτήριο για την παραπάνω κατηγορία (Νational 3) και απέκτησε τον Χανιώτη πινγκπονίστα προκειμένου να την ενισχύσει από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο για τον μεγάλο στόχο της, που είναι η άνοδος στη Νational 2. Ο πρώην διεθνής συμφώνησε να πάρει μέρος μέχρι και σε δέκα παιχνίδια, αλλά διευκρίνισε στους υπεύθυνους του σωματείου ότι αν κάποιο Σαββατοκύριακο συμπέσει με αγωνιστική δραστηριότητα στο ελληνικό πρωτάθλημα την προτεραιότητα θα την έχει ο Παναθηναϊκός.

Η Ζαβιτσάνου έκλεισε στη Σεν Πιερέζ, στην οποία ανήκει από πέρσι η Μαρία Χριστοφοράκη και απομένει η τυπική ολοκλήρωση με την υπογραφή των συμβολαίων. Η συμφωνία της προβλέπει να παίξει μέχρι τον Δεκέμβριο τρεις αγώνες στην 5η κατηγορία (τη λεγόμενη National3), προκειμένου να βοηθήσει τη 2η ομάδα του σωματείου να εξασφαλίσει την παραμονή κι ενδεχομένως ορισμένα ματς και με την 1η ομάδα στην 3η κατηγορία (National 1). Από τον Δεκέμβριο και μετά συμφωνήθηκε να πάρει μέρος σε όλα τα παιχνίδια στη National1 όπου φυσικά θα είναι συμπαίκτρια με τη Χριστοφοράκη. Προϋπόθεση βεβαίως, να μην έχει υποχρέωση με την ομάδα της στην Ελλάδα, αφού οι αγωνιστικές σε όλα τα προαναφερόμενα γαλλικά πρωταθλήματα γίνονται Σάββατο.

Θυμίζουμε ότι προς το παρόν ο Καλλίνικος Κρεάνγκα έχει ανανεώσει με την πρώην πρωταθλήτρια Γαλλίας, Ενεμπόν, η Κατερίνα Τόλιου με την Παρί ΤΤ της 2ης κατηγορίας, ο Γιώργος Φραγκούλης με την Μπαγιάρ Αρζεντάν επίσης της ProBκαι ο Γιώργος Κωσταντινόπουλος με τον Κώστα Λαγογιάννη έχουν υπογράψει σε γαλλικά κλαμπ (Ρομάν και Καπέλ λα Γκραντ αντίστοιχα). Στο επόμενο διάστημα πιθανόν να προκύψουν κι άλλες συνεργασίες με γαλλικά κλαμπ.

* Με δύο ακόμα ήττες στον μικρό τελικό των πλέι οφ, τον Ιούνιο από τη Μιοβένι, η Πολιτέκνικα Κλουζ του Ντανιέλ Τσιόκα πήρε τελικά την 4η θέση στο πρωτάθλημα Α΄κατηγορίας της Ρουμανίας.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ