Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Δηλώσεις Βατσακλή για τα αποτελέσματα στο Μπακού και την επόμενη ημέρα στην εθνική ομάδα

Baku xorio_Hellas_2

Baku xorio_Hellas_2Ευχαριστημένος από την προσπάθεια, όχι όμως από τα αποτελέσματα, γενικά στο τουρνουά των Ευρωπαϊκών Αγώνων, δήλωσε ο Κώστας Βατσακλής. Παράλληλα, σε συνέχεια μίας σημαντικής κουβέντας, που είπε χτες σε Έλληνες δημοσιογράφους στο Μπακού για το μέλλον της εθνικής ομάδας ανδρών, ο ομοσπονδιακός τεχνικός προανήγγειλε ότι από την ερχόμενη σεζόν θ’ αρχίσουν οι προσθήκες νεότερων παιδιών. Επίσης στον απόηχο της διοργάνωσης στο Αζερμπαϊτζάν και λίγες ώρες πριν από τη σημερινή αναχώρηση των διεθνών για την Αθήνα, μίλησαν στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και ο Παναγιώτης Γκιώνης με τον Κωνσταντίνο Κωνσταντινόπουλο. Ο πρώτος εξήγησε ότι δεν μπόρεσε, λόγω της πολύ βαριάς σεζόν, να είναι στον απαιτούμενο βαθμό φυσικής κατάστασης. Ο δεύτερος μίλησε για την ξεχωριστή εμπειρία της παρουσίας στον νέο θεσμό ως βοηθός στις προπονήσεις των συμπαικτών του.

«Δεν φτάσαμε σε κάποια επιτυχία, όμως δεν είναι και αποτυχία η συνολική μας αγωνιστική παρουσία. Βρισκόμαστε στο τέλος της χρονιάς, δώσαμε πολλούς αγώνες και υπήρχε κούραση, ειδικά για τον Παναγιώτη. Το ίδιο πρόβλημα φάνηκε και με αρκετά ακόμα φαβορί, όπως με τον Φρέιτας, που δεν προχώρησε πολύ. Συμπερασματικά έμεινα ευχαριστημένος από την προσπάθεια, όχι όμως από τα αποτελέσματα», σχολίασε αρχικά ο προπονητής του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. «Καλά τα πήγε μόνο ο Κρεάνγκα στο απλό και μπορώ να πω ότι κάθε τέτοια εμφάνιση δίνει δύναμη και κουράγια στους αθλητές προχωρημένης ηλικίας να συνεχίσουν -εφόσον φυσικά δεν έχουν προβλήματα τραυματισμών. Είναι παράταση σε μία καριέρα υψηλών απαιτήσεων, αυτό ισχύει και για άλλα σπουδαία ονόματα του χώρου, όπως τον Βέλγο Σέιβ που επίσης ήταν στο Μπακού. Ο συνάδελφος προπονητής από την Κροατία μου είπε μετά το τέλος του αγώνα με τον Γκάσινα ότι δεν το πίστευε ότι ο Κρεάνγκα εξακολουθεί στα 43 του χρόνια να στέκεται τόσο καλά και ότι ο αθλητής του θα έχανε αν δεν τον βοηθούσε και η τύχη».

Στο κλείσιμο των αγώνων της ελληνικής πλευράς ο Κώστας Βατσακλής είχε δηλώσει στον απεσταλμένο του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες, Γιάννη Λαμπίρη, ότι «η εμπειρία της ομάδας είναι σημαντική και οι αθλητές μας θα την προσφέρουν απλόχερα στους νεότερους, που βρίσκονται ήδη στο χολ και ετοιμάζονται να μπουν στο αθλητικό μας σαλόνι». Σήμερα ο ομοσπονδιακός προπονητής γίνεται πιο συγκεκριμένος για το πότε θα μπουν στην ομάδα φρέσκα πρόσωπα και την ίδια ώρα θέλει να ξεκαθαρίσει με τον πλέον σαφή τρόπο γιατί αυτό δεν μπορούσε να συμβεί στο Μπακού.

«Έφτασε στο τέλος της μία ακόμα μεγάλη διοργάνωση, μία ακόμα δύσκολη σεζόν και πλησιάζει η στιγμή, που θ’ αρχίσουν οι προσθήκες νεότερων διεθνών, κάτι που, όπως έχουμε πει από καιρό, πρέπει να γίνει σταδιακά και με ομαλό τρόπο. Έρχεται το φθινόπωρο το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Αν είμαστε καλά θα έχουμε την ίδια βασική τριάδα, όμως στην αποστολή θα είναι σίγουρα κι ένα καινούργιο πρόσωπο. Επιπλέον, μετά το Ευρωπαϊκό, όπου θα είναι πολύ σημαντικό για μας να μείνουμε στην κορυφαία κατηγορία, θα επανέλθουν οι αγώνες των εθνικών ομάδων με τη μορφή Λιγκ. Τα νέα παιδιά θα μπουν κι εκεί και θα γίνεται ροτέισον», υπογράμμισε ο Βατσακλής και εξήγησε ότι στο Μπακού υπήρχαν σοβαροί λόγοι, για τους οποίους η Ελλάδα έπρεπε να παίξει πάλι με τη βασική της τριάδα. «Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος στην πατρίδα ότι ως ομάδα, που πάντα έχουμε μεγάλες αξιώσεις, δεν γινόταν να παίξουμε με άλλη σύνθεση στο Μπακού. Κατ’ αρχάς ο Γκιώνης και ο Κρεάνγκα ήταν οι μόνοι, που είχαν δικαίωμα συμμετοχής στο απλό. Κανένας νέος, που ενδεχομένως ερχόταν στην ομάδα, δεν θα μπορούσε να παίξει στο αγώνισμα αυτό. Και ο Παπαγεωργίου για να μετάσχει και στο απλό θα έπρεπε ν ‘ ακυρώσει κάποιος από τους δύο συμπαίκτες του και μάλιστα να γίνει αυτό πριν από την κλήρωση. Επίσης, μέσα από τη συγκεκριμένη τριάδα είχαμε το δυνατό ranking για την κλήρωση και αυτό θα άλλαζε πολύ αν γινόταν έστω και μία μόνο αλλαγή στον τρίτο αθλητή. Θα χάναμε τo καλό seeding γιατί ο υπολογισμός για την ειδική βαθμολογία βγαίνει μόνο με τους παρόντες αθλητές. Έχουμε πει από καιρό ότι οι προσθήκες πρέπει να γίνουν με ωραίο τρόπο και τώρα στο Μπακού δεν μπορούσε να υπάρξει διαφοροποίηση».

ΓΚΙΩΝΗΣ: «ΜΕ ΠΡΟΔΩΣΕ Η ΦΥΣΙΚΗ ΜΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ»

Ο Παναγιώτης Γκιώνης έφτασε στο τέλος μίας μακράς και επίπονης αγωνιστικής περιόδου, η οποία άρχισε από τον Ιούλιο και ειδικά λόγω της πρώτης του χρονιάς στην Μπορούσια Ντίσελντορφ περιλάμβανε συνεχή παιχνίδια και ταξίδια. Ο «χάλκινος» πρωταθλητής Ευρώπης του απλού ανδρών στεναχωρήθηκε με τον πρόωρο αποκλεισμό του στο Μπακού, αλλά σημειώνει ότι του βγήκε κούραση που επηρέασε την προσπάθειά του.

«Η επιστροφή από το Μπακού μας αφήνει πικρία γιατί στο ομαδικό χάσαμε από μία ομάδα, με την οποία έχουμε δημιουργήσει καλή παράδοση τα τελευταία χρόνια, αλλά νομίζω ότι το σύστημα με το διπλό μάς στοίχησε. Επιπλέον, δεν πιάσαμε και την απόδοση που θέλαμε. Στο ατομικό είχα σίγουρα πολύ υψηλές βλέψεις ειδικά μετά την ακύρωση του Μπολ, αλλά έπεσα σ’ έναν παίκτη, που νομίζω ότι έκανε το καλύτερο τουρνουά του (σ.σ. ο Ουκρανός Κου Λέι). Ήταν πολύ φορμαρισμένος και το απέδειξε με το χάλκινο μετάλλιο», τόνισε αρχικά ο Γκιώνης και πρόσθεσε: «Εμένα αντίθετα, παρόλο που θεωρώ ότι απέδωσα αρκετά καλό πινγκ πονγκ κι έχασα το ματς στις λεπτομέρειες, με πρόδωσε η φυσική μου κατάσταση γιατί είχα για πρώτη φορά μία πολύ δύσκολη χρονιά με την Μπορούσια Ντίσελντορφ. Μία σεζόν με πάρα πολλά παιχνίδια και ταξίδια μέχρι και λίγες ημέρες πριν από το Μπακού. Αυτό μου στέρησε τη δυνατότητα να ξεκουραστώ λίγες ημέρες και να προετοιμαστώ κατάλληλα. Τώρα έχω μπροστά μου έναν μήνα να ξεκουραστώ και να κάνω τα πλάνα μου για την πολύ κρίσιμη ολυμπιακή χρονιά που έρχεται».

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: «ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΕΦΟΔΙΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΑΥΤΗ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ»

Ο μικρότερος της …παρέας, ο Κωνσταντίνος Κωσταντινόπουλος, έζησε ως βοηθός προπόνησης όλο το κλίμα και την ατμόσφαιρα από μία σπουδαία διοργάνωση και αποκόμισε πολύτιμες παραστάσεις. «Ήταν μία πρωτόγνωρη εμπειρία, ένα πολύτιμο εφόδιο για μένα και την προσπάθεια, που καταβάλλω όλα αυτά τα χρόνια. Το να είμαι σε χώρο με τους καλύτερους αθλητές της Ευρώπης κάνοντας προπόνηση με μερικούς από αυτούς και παρακολουθώντας τους εντός, αλλά κι εκτός αγωνιστικού χώρου (το πώς συμπεριφέρονται) μού δίνει ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο να συνεχίσω με περισσότερη δουλειά την προσπάθεια που κάνω», δήλωσε ο 21χρονος πρωταθλητής.

Εκτός φυσικά από τον αρχηγό της ελληνικής αποστολής στο Μπακού και πρόεδρο της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλη Κολυμπάδη την αποστολή του πινγκ πονγκ συνεχάρησαν για την προσπάθειά της, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, αλλά και της Συντονιστικής Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Αγώνων Αλέκος Καπράλος, όπως και ο πρέσβης της Ελλάδας στο Αζερμπαϊτζάν Δημήτρης Τσούγκας, που ήταν παρόντες σε όλα τα ματς των διεθνών μας στο BakuSportsHall. Η εθνική μας ομάδα φτάνει το βράδυ στην Αθήνα.

 

* Σε αναμνηστική φωτό στο Αθλητικό Χωριό σύσσωμη η αποστολή της εθνικής ομάδας, που εκπροσώπησε την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση σ’ ένα ακόμα μεγάλο ραντεβού. Από αριστερά Βατσακλής, Κωνσταντινόπουλος, Κρεάνγκα, Παπαγεωργίου και Γκιώνης

                                                         

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ