Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Κρεάνγκα: «Αν σταματήσω θα γίνω …τριπλάσιος»!

Baku oloi_xorio_2

Baku oloi_xorio_2Η είσοδος του Καλλίνικου Κρεάνγκα στις θέσεις 9-16 του απλού αποτέλεσε την καλύτερη πορεία για την ελληνική πλευρά στο τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης των Ευρωπαϊκών Αγώνων. Γνωρίζοντας φυσικά, το εντυπωσιακό παλμαρέ του θρυλικού πινγκπονίστα, κανένας δεν κάνει λόγο για διάκριση, αλλά επειδή σε κάθε εποχή τα αποτελέσματα αποτιμώνται με διαφορετικά δεδομένα είναι σημείο αναφοράς να πετυχαίνει στο 44ο έτος της ηλικίας του ένας αθλητής νίκες από τη θέση του αουτσάιντερ σε μεγάλες διοργανώσεις και να χάνει οριακά πρόκριση στην 8άδα. Με αυτή την αφορμή λοιπόν, συνομίλησε το βράδυ της Πέμπτης με τον πολύπειρο άσο ο απεσταλμένος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου στο Μπακού Γιάννης Λαμπίρης. Στο πολύ ενδιαφέρον κομμάτι ο αθλητής μιλάει με αυτογνωσία για τον αγώνα με τον Κροάτη Αντρέι Γκάσινα και το μέλλον, δηλώνει έτοιμος να βοηθήσει τα νεότερα παιδιά της εθνικής ομάδας, ενώ κάνει και χιούμορ λέγοντας ότι αν σταματήσει το πινγκ πονγκ θα παχύνει πολύ! Στο ίδιο θέμα φιλοξενούνται και δηλώσεις του Κώστα Βατσακλή, ο οποίος εγκωμιάζει τον αθλητή του και τον …προτρέπει να παίξει μετά από πολλά χρόνια με τους βετεράνους για να μην σταματήσει εντελώς το άθλημα και απογοητευτεί!   

Αναλυτικά το ρεπορτάζ του συναδέλφου από το Μπακού: «Δεν περνά από το μυαλό μου να κρεμάσω τη ρακέτα του. Κατ’ αρχήν αν σταματήσω το πινγκ πονγκ θα γίνω τριπλάσιος! Γενικότερα όμως δεν μπορώ να σκεφτώ τον εαυτό μου μακριά από αυτό το άθλημα που είναι η ζωή μου ολόκληρη. Δεν νοείται για μένα να περνάει μέρα χωρίς προπόνηση, χωρίς αγώνες, χωρίς προετοιμασία. Έτσι έχω μάθει τόσα χρόνια».

Ο Καλλίνικος Κρεάνγκα ολοκλήρωσε μια εξαιρετική παρουσία στους 1ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μπακού, φτάνοντας μέχρι τους «16» του απλού και αγγίζοντας μια επική πρόκριση στους «8». Στα 43 του χρόνια σαν το παλιό καλό κρασί, ο διεθνής άσος παραμένει ανταγωνιστικός και αποδεικνύει ότι η εμπειρία είναι κάτι που έχει κατακτηθεί μέσα από τόσα χρόνια σκληρής δουλειάς.

Όμως εκτός από εμπειρία, ο Καλλίνικος Κρεάνγκα από την πρώτη στιγμή που ήρθε στην Ελλάδα, έδειξε και το μεγάλο του ήθος, το οποίο ξεδίπλωσε και με τη λήξη των αγώνων εδώ στο Μπακού, ξεκαθαρίζοντας πως με την ατάκα: «Δεν θέλω να σταματήσω ποτέ να παίζω» δεν διεκδικεί ισόβια θέση παίκτη στην εθνική ομάδα, ούτε θα γίνει εμπόδιο όταν έρθει η ώρα της διαδοχής. Το αντίθετο μάλιστα, θα είναι δίπλα να μεταλαμπαδεύει αυτή την πολύτιμη εμπειρία του και στους νεώτερους.

Όσο για τη μάχη με τον Κροάτη Αντρέι Γκάσινα, από τον οποίο λύγισε στο φινάλε χάνοντας τα δύο τελευταία σετ και μαζί τον αγώνα με 4-3, ο Κρεάνγκα παραδέχεται: «Δεν είναι εύκολο πλέον να αντέξω επτά σετ. Η μεγάλη ευκαιρία μου θεωρώ ότι χάθηκε στο δεύτερο σετ, που το έχασα στις λεπτομέρειες όταν μείωσα σε 10-9, είχα την ευκαιρία να ισοφαρίσω, αλλά το έχασα με 11-9 και βρέθηκα πίσω με 2-0 στα σΕτ.

Εκεί έπρεπε πλέον να πάρω τρία συνεχόμενα σετ για να έχω ελπίδες, καθώς αν έχανα ένα ακόμα και βρισκόμουν πίσω με 3-0 ή 3-1 όλα θα είχαν τελειώσει νωρίς. Πήρα τα τρία σετ στη σειρά και το προβάδισμα με 3-2, αλλά «έσκασα» και πλέον δεν άντεξα χάνοντας εύκολα στα δύο τελευταία.

Αντίθετα αν είχα ισοφαρίσει στην αρχή, θα είχα το περιθώριο να κάνω συντήρηση μετά και να χάσω κάποιο σετ ενδιάμεσα. Κρίμα γιατί ο Ρουμάνος Κριζάν που απέκλεισα στον προηγούμενο γύρο ήταν καλύτερος από τον Κροάτη» λεέι ο Καλλίνικος Κρεάνγκα, που έμεινε γενικά ικανοποιημένος από την παρουσία του στο Μπακού.

Λίγο πιο δίπλα ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Βατσακλής, χαμογελούσε βλέποντας τον αθλητή του τόσο «πεινασμένο» να συνεχίσει ακόμα να αγωνίζεται.

«Όπως τον βλέπω, έχει μπροστά του χαλαρά άλλα είκοσι χρόνια, αλλά μην απογοητεύεται για μετά, διότι υπάρχουν και τα τουρνουά βετεράνων! Είναι ένας αθλητής υπόδειγμα, που έχει δώσει χρόνια δείγματα γραφής. Γενικότερα μιλώντας για την ομάδα μας, εδώ και με τον Παναγιώτη Γκιώνη και τον Κώστα Παπαγεωργίου, νομίζω πήγαμε καλά μετά από μια πολύ επίπονη χρονιά που πέρασαν οι αθλητές μας με συνεχόμενους αγώνες και στις ομάδες τους στο εξωτερικό. Ο Παναγιώτης ήταν και λίγο άτυχος στον πρώτο του αγώνα, αλλά επαναλαμβάνω πως η κούραση έπαιξε σημαντικό ρόλο.

Αν μη τι άλλο είμαστε πλέον μια ομάδα που δεν ερχόμαστε στους αγώνες για να αποκτήσουμε εμπειρίες. Η εμπειρία υπάρχει, είναι σημαντική και ουσιαστικά οι αθλητές μας θα την προσφέρουν απλόχερα στους νεώτερους, που βρίσκονται ήδη στο χολ και ετοιμάζονται να μπουν στο αθλητικό μας σαλόνι».

Οι διεθνείς μας παίρνουν αύριο τον δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα.

 

* Η αποστολή της εθνικής ομάδας στο Μπακού σε αναμνηστική φωτό στο Χωριό των αθλητών. Από αριστερά Γκιώνης, Βατσακλής, Παπαγεωργίου, Κρεάνγκα και Κωνσταντινόπουλος.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ