Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Τελικό στο ομαδικό ανδρών η Γαλλία, απέκλεισε την ελλιπή Γερμανία

Lebesson

LebessonΗ ομάδα που απέκλεισε την Ελλάδα στον 1ο γύρο του ομαδικού ανδρών, η πρώην πρωταθλήτρια Ευρώπης Γαλλία, κατάφερε απόψε να περάσει και στον τελικό των Ευρωπαϊκών Αγώνων. Νίκησε τη Λευκορωσία 3-0 στα προημιτελικά, αργότερα το πρώτο φαβορί, τη Γερμανία, με 3-2 και αύριο θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο απέναντι στη σημερινή πρωταθλήτρια Ευρώπης Πορτογαλία! Η πρόκριση της Γαλλίας αποτέλεσε τη μεγάλη είδηση και για έναν ακόμα βασικό λόγο: Το απρόοπτο πρόβλημα, που αντιμετώπισε ο Τίμο Μπολ και υποχρέωσε τη Γερμανία να παίξει με δύο αθλητές! Ο σούπερ σταρ της παγκόσμιας επιτραπέζιας αντισφαίρισης ταλαιπωρήθηκε από στομαχικές διαταραχές και δεν μπόρεσε να βοηθήσει σήμερα την ομάδα του. Κι αν στον προημιτελικό με τη Σουηδία δεν στοίχησαν οι δύο ήττες άνευ αγώνα, που αναγκαστικά ήρθαν από την απουσία του Μπολ, στον ημιτελικό έφεραν το αρνητικό αποτέλεσμα μετά την εντυπωσιακή νίκη του Εμανουέλ Λεμπεσόν επί του πρωταθλητή Ευρώπης Ντιμίτρι Οβτσάροφ! Στον τελικό του ομαδικού γυναικών θ’ αναμετρηθούν η Γερμανία με την Ολλανδία.

Στους άνδρες η Γαλλία έδειξε από το Σάββατο πολύ ικανή όταν νίκησε 3-1 την εθνική μας (σπάζοντας και δυσμενή παράδοση) και την Κυριακή παρουσιάστηκε το ίδιο δυνατή. Στην 8άδα σήμερα το πρωί σημείωσε επιβλητική νίκη 3-0 απέναντι στη Λευκορωσία και ξεχώρισε η επικράτηση του Εμανουέλ Λεμπεσόν κόντρα στον τρεις φορές πρωταθλητή Ευρώπης του απλού ανδρών Βλαντιμίρ Σαμσόνοφ με 3-1. Ο αριστερόχειρας αθλητής έφερε την καθοριστική νίκη και το βράδυ στον ημιτελικό. Οι Γάλλοι γνώριζαν ότι με απόντα τον Μπολ θα τους αρκούσε μία νίκη σε τρεις ευκαιρίες. Δεν την κατάφεραν στα δύο πρώτα ματς (ήττα 3-1 ο Αντριέν Ματενέ από τον Ντμιίτρι Οβτσάροφ και 3-2 ο Σιμόν Γκοζί από τον επανακάμψαντα στο διεθνές στερέωμα Πάτρικ Μπάουμ), αλλά την πέτυχαν μετά το διπλό. Ο Λεμπεσόν νίκησε και το νούμερο 1 του ευρωπαϊκού πίνακα αξιολόγησης, τον Οβτσάροφ κι εκεί κρίθηκε το ματς, αφού στο 2-2 υπήρχε η ήττα του Μπολ στα χαρτιά!Σύμφωνα με τους κανονισμούς δεν υπάρχει δυνατότητα αντικατάστασης για κανέναν από τους τρεις παίκτες μιας ομάδας. Να σημειωθεί εξάλλου, ότι ο Γερμανός άσος είναι στους υποψήφιους αντιπάλους του Παναγιώτη Γκιώνη στο απλό. Κανένας όμως, δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα από τώρα πώς θα είναι η υγεία του μέχρι την Τετάρτη, που πρόκειται ν’ αρχίσει τα παιχνίδια του…

Η Πορτογαλία τώρα, εμφανίζεται επίσης σε εξαιρετική κατάσταση με τον νεαρό Ζοάο Ζεράλδο να είναι στο Μπακού πανάξιος αντικαταστάτης του Ζοάο Μοντέιρο, τρίτου βασικού αθλητή στον θρίαμβο της ομάδας τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Λισσαβώνας. Οι Ίβηρες απέκλεισαν εύκολα στα προημιτελικά την Πολωνία με 3-0, ενώ στα ημιτελικά νίκησαν 3-1 την Αυστρία με τον Ζεράλδο να διαμορφώνει τελικό σκορ ξεπερνώντας με 3-2 σετ το εμπόδιο του Στέφαν Φέγκερλ. Στη τριάδα της Πορτογαλίας βρίσκονται και οι δύο πρώτοι αθλητές της στη διεθνή κατάταξη, ο Μάρκος Φρέιτας και ο Τιάγκο Απολόνια.

Τα αποτελέσματα των προημιτελικών:

Γερμανία-Σουηδία               3-2 (σ.σ. δεν αγωνίστηκε σε απλό και διπλό ο Μπολ)

Γαλλία-Λευκορωσία             3-0

Αυστρία-Ρωσία          3-0

Πολωνία-Πορτογαλία           0-3

Τα δύο πρώτα φαβορί έφτασαν στον τελικό του ομαδικού γυναικών. Είναι η Γερμανία και η Ολλανδία, οι οποίες προχώρησαν με τρεις νίκες. Ειδικά η Γερμανία έχει κάνει πορεία χωρίς αμφισβήτηση, καθώς το Σάββατο είχε επιβληθεί 3-0 της Ουγγαρίας και σήμερα κατέβαλλε με το ίδιο σκορ τη Ρωσία και την Τσεχία. Η Ολλανδία απέκλεισε δύσκολα με 3-2, τόσο την Πολωνία στην 8άδα όσο και την Ουκρανία στην 4άδα. Αξιοσημείωτο ότι στον επίλογο του ημιτελικού αγωνίστηκαν δύο αθλήτριες με αμυντικό στυλ παιχνιδιού και μπορεί η Λι Τζίε να κυριάρχησε με 3-0 σετ της Γκάνα Γκαπόνοβα, ωστόσο τα μεγάλα ράλι ήταν χαρακτηριστικό του αγώνα. Ένας πόντος στο 2ο σετ μάλιστα, κράτησε 1 λεπτό και 13 δεύτερα! Στην τριάδα της Ολλανδίας βρίσκονται ακόμα η Λι Τζιάο και η Μπριτ Έρλαντ. Η Γερμανία αγωνίζεται στο Αζερμπαϊτζάν με τις Χαν Γινγκ, Πετρίσα Σόλγια και Σαν Σιάονα.

Εξαιρετικές εντυπώσεις άφησε και η Τσεχία διότι μετά την Αυστρία κατέβαλλε μία ακόμα ομάδα, που στηρίζεται σε κινεζικής καταγωγής παίκτριες, τη Γαλλία με 3-1 κι έφτασε στην 4άδα. Στον αγώνα για τις θέσεις 3-4 θ’ αναμετρηθούν αύριο η Τσεχία και η Ουκρανία.

Τα αποτελέσματα των προημιτελικών στις γυναίκες:

Γερμανία-Ρωσία         3-0

Γαλλία-Τσεχία           1-3

Ουκρανία-Σουηδία     3-0

Ολλανδία-Πολωνία    3-2

                                                

* Στη φωτό ο Εμανουέλ Λεμπεσόν κεντρικό πρόσωπο της σημερινής δεύτερης ημέρας των αγώνων στο Μπακού.

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ