Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Με τον Βέλγο Νούτινκ ο Κρεάνγκα, περιμένει αντίπαλο από τον προκαταρκτικό γύρο ο Γκιώνης

Baku Kre_me_Konstantino

Baku Kre_me_KonstantinoΤο ομαδικό τελείωσε πρόωρα για τα ελληνικά χρώματα στο τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης των Ευρωπαϊκών Αγώνων και το βάρος πέφτει πλέον στο αγώνισμα του απλού, όπου θα πάρουν μέρος ο Παναγιώτης Γκιώνης και ο Καλλίνικος Κρεάνγκα. Το απόγευμα έγινε στο Μπακού η σχετική κλήρωση και οι δύο κορυφαίοι εκπρόσωποι του αθλήματος έμαθαν τους αντιπάλους τους στο ταμπλό. Ο Κρεάνγκα, που αρχίζει πρώτος την προσπάθεια την Τρίτη, βρίσκεται στο πάνω μέρος του ταμπλό και θ’ αντιμετωπίσει στον προκαταρκτικό γύρο (τον επονομαζόμενο preliminary round) τον Βέλγο Σεντρίκ Νούτινκ. Ο Γκιώνης είναι απευθείας στον 1ο γύρο ως ένα από τα φαβορί του αγωνίσματος. Πήγε στο κάτω μέρος του ταμπλό και θα κοντραριστεί την Τετάρτη με τον νικητή του αγώνα Κου Λέι (Ουκρανία)-Κονσταντίν Τσιότι (Ρουμανία).

Στο απλό ανδρών μετέχουν συνολικά 47 αθλητές. Από την αρχή εφαρμόζεται το νοκ άουτ σύστημα και στην πρώτη φάση μετέχουν 31 για να παίξουν έναν γύρο με τον χαρακτήρα προκριματικού. Για τα seedingτης κλήρωσης μέτρησε ο ευρωπαϊκός πίνακας αξιολόγησης του Ιουνίου. Τα φαβορί από το 1 έως το 16 αποφεύγουν τον συγκεκριμένο γύρο και ο Γκιώνης, που είναι νούμερο 5 αυτή τη στιγμή στη γηραιά ήπειρο, κατέχει την αντίστοιχη θέση και στα φαβορί του Μπακού.

Ο Κρεάνγκα (νούμερο 44 στην τρέχουσα ευρωπαϊκή κατάταξη) θ’ αναμετρηθεί με τον Νούτινκ, ο οποίος βρίσκεται στο Νο 89. Οι ώρες των αγώνων δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα. Ο Βέλγος ήταν δευτεραθλητής Ευρώπης στο διπλό νέων το 2010 και στο διπλό παίδων το 2008. Αν ο πολύπειρος αθλητής μας πάρει τη νίκη και την πρόκριση στους «32», τότε θα συναντήσει τον Ρουμάνο Άντριαν Κριζάν, που είναι νούμερο 15 στο αγώνισμα.

Ο Γκιώνης περιμένει τον αντίπαλό του από τον προκαταρκτικό γύρο. Ο κινεζικής καταγωγής Κου Λέι βρίσκεται στο νούμερο 25 του ευρωπαϊκού rankinglist, ενώ ο Τσιότι είναι στο 84. Φυσικά ούτε οι ώρες του 1ου γύρου έχουν γίνει ακόμα γνωστές. Από τα 16 φαβορί του αγωνίσματος το πρώτο που πολύ πιθανόν να βρει μπροστά του ο Γκιώνης, εφόσον περάσει στη 16άδα, είναι ο Στέφεν Φέγκερλ. Ο Αυστριακός θα παίξει στους «32» με τον νικητή του ματς Ντάνιελ Γκόρακ (Πολωνία)-Μπένεντεκ Όλαχ (Φινλανδία). Γενικά η κλήρωση δεν ήταν η καλύτερη για τον Γκιώνη επειδή βρέθηκε στην πλευρά του διαχρονικά κορυφαίου αθλητή της ηπείρου και συμπαίκτη του στην Μπορούσια Ντίσελντορφ, Τίμο Μπολ. Τον ρέκορντμαν των τίτλων στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (16) μπορεί να τον αντιμετωπίσει στα προημιτελικά.

Πρώτο φαβορί των αγώνων είναι ο Γερμανός Ντιμίτρι Οβτσάροφ, σημερινός πρωταθλητής Ευρώπης του απλού, αλλά και νικητής του ΤΟΠ 16, που είχε γίνει τον Φεβρουάριο στο Μπακού. Δεύτερο φαβορί είναι ο συμπατριώτης του ο Μπολ, Νο 3 ο Λευκορώσος Βλαντιμίρ Σαμσόνοφ και 4ο Πορτογάλος Μάρκος Φρέιτας. Ο κάθε αγώνας του απλού κρίνεται με το σύστημα του καλύτερου των επτά σετ. Επίσης, όπως και στο Ολυμπιακό τουρνουά προβλέπεται «μικρός» τελικός για το χάλκινο μετάλλιο και στα ατομικά.

* Μια και αναφερθήκαμε στους ευρωπαϊκούς πίνακες αξιολόγησης αυτού του μήνα να σημειώσουμε και την πτώση του παίδα Γιάννη Σγουρόπουλου. Ο 15άχρονος αθλητής, που εν όψει Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος έχει έντονο ενδιαφέρον για τις αλλαγές στις θέσεις του, υποχώρησε στο νούμερο 11 του πίνακα U15 από το 7 του Μαΐου.

 

* Ο Καλλίνικος Κρεάνγκα με τον νεαρό διεθνή Κωνσταντίνο Κωνσταντινόπουλο, βοηθό προπόνησης στο Μπακού, σε αναμνηστική φωτό στο Αθλητικό Χωριό.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ