Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Έναρξη στο Μπακού για την εθνική ανδρών με όνειρα για νέα διάκριση

Baku training_Papa-Konstanti

Baku training_Papa-KonstantiΟι Ευρωπαϊκοί Αγώνες μπήκαν και επίσημα από σήμερα στη ζωή όλων των φίλων του αθλητισμού στη γηραιά ήπειρο και το τουρνουά της Baku teleti_enarxisεπιτραπέζιας αντισφαίρισης, που αρχίζει αύριο στο Baku Sports Hall, γίνεται η επόμενη πρόκληση για την εθνική μας ομάδα των ανδρών. Μετά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008, τα Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, αλλά και τα Ευρωπαϊκά Λιγκ, που έχουν ως κορυφαία στιγμή το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό του Σβέσατ το 2013, το διαχρονικά δυνατό αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βάζει υψηλό στόχο και σε μία νέα μεγάλη διοργάνωση. Η σταθερή τριάδα των Παναγιώτη Γκιώνη, Καλλίνικου Κρεάνγκα, και Κώστα Παπαγεωργίου αντιμετωπίζει αύριο στον γύρο των «16» τη Γαλλία (έναρξη 14:30 Ελλάδα, 16:30 τοπική) και αρχίζει τη δύσκολη προσπάθειά της για ένα ακόμα καλό πλασάρισμα και γιατί όχι ένα μετάλλιο! Η ΕΡΤ 2, το κανάλι της κρατικής τηλεόρασης, που θα μεταδίδει τα γεγονότα από το Μπακού, έχει προγραμματίσει τη μαγνητοσκοπημένη μετάδοση του αγώνα αύριο στις 19:00. Στο δημοσιευμένο στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ, πρόγραμμα, αναφέρεται ότι ο αγώνας θα προβληθεί στο χρονικό διάστημα από τις 19:00 έως τις 20:30, ενώ οι φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν τη μετάδοση και μέσα από το διαδικτυακό πρόγραμμα της ΕΡΤ (Webtv.ert.gr/ert2-live/).

Η ομάδα του Κώστα Βατσακλή μπαίνει στη «μάχη» των Ευρωπαϊκών Αγώνων αντιμετωπίζοντας το 4ο φαβορί του ταμπλό, μία πρώην πρωταθλήτρια Ευρώπης (1994, 1998) και δευτεραθλήτρια κόσμου (1997), η οποία επίσης παρατάσσει τους τρεις πρώτους αθλητές της στη διεθνή κατάταξη: Τον Σιμόν Γκοζί, τον Αντριέν Ματενέ, και τον Εμανουέλ Λεμπεσόν. Από το 2011 έως σήμερα οι τρεις διεθνείς μας εμφανίζουν 4 στα 4 απέναντι στους Γάλλους, είναι αισιόδοξοι ότι θα μεγαλώσουν το σερί, όμως επισημαίνουν ότι αυτός ο αγώνας έχει άλλα δεδομένα, κυρίως γιατί είναι διαφορετικό το σύστημα παιχνιδιών. Γι’ αυτούς τους λόγους ο ομοσπονδιακός προπονητής υποστήριξε χτες ότι δεν είναι με το μέρος της ομάδας του οι περισσότερες πιθανότητες για τη νίκη και ο Παναγιώτης Γκιώνης έδειξε να συμφωνεί μαζί του. Ο «χάλκινος» πρωταθλητής Ευρώπης του απλού ανδρών είναι αυτός, που έχει δώσει τα τελευταία χρόνια τα περισσότερα παιχνίδια κόντρα στους αυριανούς αντιπάλους. Όχι μόνο λόγω εθνικής ομάδας και παρουσίας στη γαλλική λίγκα, αλλά κι επειδή έπαιξε στην Μπουντεσλίγκα τη σεζόν, που τελειώνει και συνάντησε Ματενέ και Γκοζί!

ΓΚΙΩΝΗΣ: «ΘΑ ΜΕΤΡΗΣΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ»

«Η Γαλλία είναι μία ομάδα, με την οποία έχουμε καλή παράδοση, αλλά φυσικά οι παραδόσεις είναι για να σπάνε. Ειδικά τώρα, πρέπει να επισημάνουμε ότι με το σύστημα διεξαγωγής να περιλαμβάνει διπλό τα πράγματα γίνονται λίγο πιο πολύπλοκα γιατί οι Γάλλοι έχουνε πολύ καλό ζευγάρι. Παρόλα αυτά νομίζω ότι αν πιάσουμε την καλή μας απόδοση στο τέλος θα τα καταφέρουμε. Όλους τους αθλητές τους γνωρίζουμε, τους έχουμε αντιμετωπίζει πολλές φορές και θεωρώ ότι επειδή είναι πρώτο ματς θα παίξει σημαντικό ρόλο η γρήγορη προσαρμογή και η καλή ψυχολογία. Είναι ένας αγώνας 50-50 κι ελπίζω στο τέλος να είμαστε εμείς αυτοί που θα χαμογελάσουμε», δήλωσε το μεσημέρι από το Αθλητικό Χωριό ο Γκιώνης. Σημειώνεται ότι το διπλό έρχεται τρίτο στη σειρά των επί μέρους αγώνων, ενώ (όπως γίνεται στα Ολυμπιακά τουρνουά) κανένας αθλητής δεν μπορεί να παίξει παραπάνω από δύο φορές. Θυμίζουμε ακόμα ότι εάν προκριθεί στην 8άδα η Ελλάδα θα συναντήσει την Κυριακή τον νικητή από την αναμέτρηση Λευκορωσία-Τσεχία.

Η εθνική μας είχε χάσει από τους Γάλλους το 2010 στη Μόσχα, στους ομίλους του Παγκοσμίου πρωταθλήματος κι από τότε κατάφερε τέσσερις συνεχόμενες νίκες εναντίον τους. Τα παιχνίδια ήταν τα ακόλουθα:  

3-2 στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 2011 στο Γκντανσκ, στη φάση των ομίλων

3-1 στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα 2012 στο Ντόρτμουντ, σε παιχνίδι κατάταξης 

3-1 στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα 2014, στο Τόκιο, στη φάση των ομίλων

3-1 στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 2014 στη Λισσαβώνα στη φάση των ομίλων

Το πρόγραμμα του 1ου γύρου στο ομαδικό ανδρών:

Στις 14:30:

Γερμανία-Ισπανία

Ουκρανία-Σουηδία

Λευκορωσία-Τσεχία

Γαλλία-Ελλάδα

Στις 17:30:

Αυστρία-Κροατία

Ουγγαρία-Ρωσία

Πολωνία-Αζερμπαϊτζάν

Πορτογαλία-Ρουμανία

* Ο αγώνας της Ελλάδας με τη Γαλλία γίνεται στο τραπέζι 1, το μοναδικό στο οποίο θα υπάρχει τηλεοπτική κάλυψη κάθε μέρα από τους Αζέρους. Η ΕΡΤ δεν κάνει δική της παραγωγή από τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες και για τις προσπάθειες γενικά των Ελλήνων αθλητών θα μεταδίδει όσα δίνουν οι διοργανωτές. Κανόνισε έτσι να προβάλλει τον αγώνα της εθνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης από τη στιγμή, που θα έχει τηλεοπτική μετάδοση. Η ΕΡΤ 2 θα δείχνει καθημερινά περίπου 7 ώρες δράσης από το Μπακού, όπως και περίληψη των εξελίξεων σε ειδική εκπομπή κάθε βράδυ στις 23.30 (περισσότερες πληροφορίες στο www.ert.gr).

* Στο Αθλητικό Χωριό οι Αζέροι έκαναν προγραμματισμένη εκδήλωση χτες το απόγευμα με την επωνυμία «welcome ceremony». Εκεί βράβευσαν, μεταξύ άλλων, τον αρχηγό της ελληνικής αποστολής Μανώλη Κολυμπάδη, αλλά και την οργανωτική επιτροπή των Ευρωπαϊκών Αγώνων. Στη μίνι γιορτή παρέστησαν και μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, ανάμεσά τους και ο θρυλικός βέλγος πινγκπονίστας Ζαν Μισέλ Σέιβ, ο οποίος εκπροσωπεί τους αθλητές.

 

* Φωτό 1: Ο Κώστας Παπαγεωργίου και ο Κώστας Κωνσταντινόπουλος στην χτεσινή προπόνηση της εθνικής μας ομάδας στο Μπακού.

* Φωτό 2: Από την αποψινή τελετή έναρξης των 1ων Ευρωπαϊκών Αγώνων

                                                         

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ