Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Με Γαλλία στον 1ο γύρο των Ευρωπαϊκών Αγώνων η εθνική ανδρών

Kre-Lebesson

Kre-LebessonΜία ομάδα που γνωρίζει άριστα, μία ομάδα που συναντά συνεχώς τα τελευταία χρόνια στις μεγάλες διοργανώσεις κι έχει δημιουργήσει θετικότατη παράδοση απέναντί της, θα συναντήσει η εθνική επιτραπέζιας αντισφαίρισης των ανδρών στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μπακού. Σήμερα το απόγευμα έγινε στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν η κλήρωση του 1ου γύρου και έφερε αντίπαλο της Ελλάδας τη Γαλλία. Είναι ταμπλό των «16», ακριβώς τόσες είναι οι ομάδες, που παίρνουν μέρος στο τουρνουά και το πρόγραμμα αρχίζει το μεσημέρι του Σαββάτου. Η κλήρωση χαρακτηρίζεται καλή, καθώς ναι μεν οι Γάλλοι είναι 4ο φαβορί των αγώνων, όμως από την άλλη πλευρά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχει να επιδείξει διαδοχικές νίκες εναντίον τους από το 2011 κι έπειτα. Επιπλέον, απέφυγε τα πρώτα τρία φαβορί Γερμανία, Πορτογαλία και Αυστρία κι εάν προχωρήσει στα προημιτελικά έχει πολλές πιθανότητες για είσοδο στους «4» γιατί θα συναντήσει μία από τις Λευκορωσία και Τσεχία, που επίσης είναι στα μέτρα της.

Η Ελλάδα βρίσκεται στο πάνω κομμάτι του ταμπλό στη μεριά δηλαδή, του 1ου  φαβορί, που είναι η σημερινή δευτεραθλήτρια Ευρώπης Γερμανία. Στη βάση του ταμπλό είναι η πρωταθλήτρια Ευρώπης Πορτογαλία και στη μέση έγινε κλήρωση για τα φαβορί 3-4 (Αυστρία-Γαλλία) για το ποια ομάδα θα πάει στο πάνω και ποια στο κάτω μέρος του ταμπλό. Η εθνική μας ήταν, όπως αναμενόταν, στις θέσεις 9-12 των seeding, οπότε αναγκαστικά θα κληρωνόταν με ομάδες από τις θέσεις 1-8. Είναι στο Μπακού με τους δευτεραθλητές Ευρώπης του 2013 Καλλίνικο Κρεάνγκα, Παναγιώτη Γκιώνη και Κώστα Παπαγεωργίου. Η Γαλλία παρατάσσει κι αυτή τη βασική της τριάδα από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του περασμένου Σεπτεμβρίου με τους Αντριέν Ματενέ, Σιμόν Γκοζί και Εμανουέλ Λεμπεσόν.

ΒΑΤΣΑΚΛΗΣ: «Η ΓΑΛΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΑΒΟΡΙ»

Ο Κώστας Βατσακλής ανέφερε τους λόγους για τους οποίους η ομάδα υποδέχτηκε με ικανοποίηση την κλήρωση, όμως από την άλλη πλευρά έχρισε φαβορί τη Γαλλία κι εξήγησε το γιατί. «Αν θέλετε να σταθούμε στο ότι δεν παίζουμε με κάποια από τις Γερμανία, Πορτογαλία ή Αυστρία, με τις οποίες θεωρητικά έχουμε λιγότερες πιθανότητες για νίκη, τότε πράγματι η κλήρωση είναι καλή. Αν θέλετε να υπολογίσουμε την πολύ θετική παράδοση που έχουμε «χτίσει» με τη Γαλλία, τότε ναι, είναι κι αυτός λόγος για να πούμε ότι ευνόησε η κλήρωση», τόνισε ο ομοσπονδιακός προπονητής, αλλά έσπευσε να προσθέσει: «Δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα όμως και μας περιμένει πολύ δύσκολο παιχνίδι. Κατ’ αρχάς πρέπει να πούμε ότι η Γαλλία είναι το 4ο φαβορί της διοργάνωσης κι έχουν έρθει στο Μπακού με τρεις πολύ καλούς παίκτες. Επίσης, την έχουμε νικήσει στις τέσσερις τελευταίες αναμετρήσεις μας, όμως ποτέ με την τριάδα που θα παρατάξει αύριο. Κάτι ακόμα που πρέπει να σημειώσω είναι ότι το σύστημα διεξαγωγής περιλαμβάνει ματς διπλού κι εκεί οι Γάλλοι έχουν πολύ καλό δίδυμο με τους Ματενέ/Λεμπεσόν, οι οποίοι παίζουν καιρό μαζί. Με βάση όλα αυτά λοιπόν, εκτιμώ ότι το φαβορί είναι οι Γάλλοι. Δεν το λέω για τις εντυπώσεις, είναι αυτό που πιστεύω».  

Η εθνική μας δεν έχει χάσει από τους Γάλλους από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2011 και μετά. Στην τελευταία αναμέτρησή τους, στα γκρουπ του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2014, στη Λισσαβώνα, η σημερινή τριάδα είχε νικήσει 3-1. Στη σύνθεση της Γαλλίας ήταν ο Ματενέ και ο Γκοζί. Στην αμέσως προηγούμενη συνάντηση, στα γκρουπ του Παγκοσμίου πρωταθλήματος 2014, στο Τόκιο, επίσης οι Γκιώνης, Κρεάνγκα, Παπαγεωργίου είχαν επικρατήσει 3-1. Στην τριάδα της Γαλλίας ήταν ο Ματενέ και ο Λεμπεσόν…Στο Ευρωπαϊκό της Πορτογαλίας, που έδινε προκρίσεις για το Αζερμπαϊτζάν, η χώρα της Μεσογείου πήρε την 7η θέση.  Η Ελλάδα τερμάτισε 12η. 

Το κοντινό παρελθόν περιλαμβάνει και σπουδαία παιχνίδια σε ατομικό επίπεδο κόντρα σε Γάλλους αθλητές. Ο Γκιώνης για να πάρει το χάλκινο μετάλλιο στο ΤΟΠ 16 της Ευρώπης, τον περασμένο Φεβρουάριο στο Μπακού, χρειάστηκε να νικήσει τον Σιμόν Γκοζί με 4-3 σετ και ανατροπή στον «μικρό» τελικό! Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του περασμένου Οκτωβρίου και σε παιχνίδι του γκρουπ, που δεν έκρινε την πρόκριση, ο Γκιώνης είχε χάσει από τον Ματενέ με 4-0 σετ.

Η ακριβής ώρα του αγώνα Ελλάδας-Γαλλίας θα γνωστοποιηθεί αύριο από τους διοργανωτές. Τα ωράρια του 1ου γύρου του ομαδικού ανδρών πάντως, είναι 14.30 και 17.30 ώρα Ελλάδας (16.30 και 19.30 αντίστοιχα για το Μπακού). Η προετοιμασία στο BakuSportsHallσυνεχίζεται εντατικά και χωρίς απρόοπτα με τον νεαρό Κωνσταντίνο Κωνσταντινόπουλο να βοηθά τους τρεις συμπαίκτες του στις προπονήσεις. Σημειώνεται ότι αγώνες για τις θέσεις 3-4 προβλέπονται και στα αγωνίσματα των Ευρωπαϊκών Αγώνων διότι το τουρνουά της επιτραπέζιας αντισφαίρισης γίνεται στα πρότυπα του Ολυμπιακού τουρνουά.

Τα ζευγάρια του 1ου γύρου στο ομαδικό ανδρών:

Γερμανία-Ισπανία

Ουκρανία-Σουηδία

Λευκορωσία-Τσεχία

Γαλλία-Ελλάδα

Αυστρία-Κροατία

Ουγγαρία-Ρωσία

Πολωνία-Αζερμπαϊτζάν

Πορτογαλία-Ρουμανία

 

* Από την αναμέτρηση του Γκιώνη με τον Λεμπεσόν στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομαδικού του 2014

                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ