Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Οι αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων

Antoniadis Vas_2014_Florina

Antoniadis Vas_2014_FlorinaΟι επικείμενοι 1οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες μπορεί να συγκεντρώνουν αυτές τις ημέρες όλη την προσοχή των φίλων της ελληνικής επιτραπέζιας Develekouαντισφαίρισης, όμως κανένας δεν ξεχνά και τη δύσκολη αποστολή, που αναλαμβάνουν οι νέοι σ’ έναν μήνα από τώρα, με τη συμμετοχή τους στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Η ετήσια διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στην Μπρατισλάβα από τις 10 έως τις 19 Ιουλίου, αφορά όλα τα αγωνίσματα και η Ελλάδα θα έχει πλήρη αποστολή σε νέους, νεάνιδες, παίδες και κορασίδες. Όπως πάντα, η κλήρωση του ομαδικού, έρχεται να βάλει από νωρίς τους αθλητές και τις αθλήτριες στο πνεύμα των αγώνων. Φέτος έγινε στις Βρυξέλλες, στα γραφεία της βελγικής ομοσπονδίας του αθλήματος και από τη διαδικασία έμαθαν και τα ελληνικά συγκροτήματα τους αντιπάλους τους στους ομίλους. Σημειωτέον, ότι και οι τέσσερις ομάδες αγωνίζονται και φέτος στη 2η κατηγορία της Ευρώπης, πάντως οι παίδες και οι κορασίδες είναι επικεφαλής ομίλου κι αυτό έχει τη σημασία του στην προσπάθεια για διεκδίκηση της ανόδου.

Στους νέους έχουν δηλωθεί 40 ομάδες. Η εθνική μας κληρώθηκε στο γκρουπ G(το 3ο της κατηγορίας) και θα συναντήσει την Ιταλία (επικεφαλής), την Εσθονία και το Κόσοβο. Στην αντίστοιχη περσινή διοργάνωση, στη Ρίβα ντελ Γκάρντα της Ιταλίας, είχε τερματίσει στην 22η θέση.

Στις νεάνιδες πρόκειται ν’ αγωνιστούν 34 χώρες. Η Ελλάδα, που δεν είχε συγκροτήσει ομάδα το 2014 σε αυτή την ηλικιακή κατηγορία, βρέθηκε στο γκρουπ F. Εκεί έχει επικεφαλής την Αγγλία κι επίσης αντιπάλους την Ελβετία, τη Φινλανδία και τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη.

Στους παίδες εμφανίζεται η μεγαλύτερη συμμετοχή με 41 χώρες.  Η ελληνική ομάδα είναι επικεφαλής στο γκρουπ Fκαι θα παλέψει για την πρωτιά απέναντι στη Βοσνία, τη Φινλανδία και την Αρμενία. Πέρσι στην Ιταλία είχε καταταγεί 22η.  

Οι κορασίδες τέλος, μπορεί να είχαν περιοριστεί το 2014 στην 33η θέση, όμως φέτος είναι φαβορί σε όμιλο και σίγουρα μπορούν να κυνηγήσουν με άλλη προοπτική το θετικό αποτέλεσμα. Τέθηκαν επικεφαλής στο γκρουπ Fκαι θα βρουν μπροστά τους τη Λιθουανία, τη Βουλγαρία, την Ιρλανδία και το Μαυροβούνιο. Οι ομάδες των κορασίδων θα είναι 34 στη Σλοβακία.

Θυμίζουμε τέλος, τις συνθέσεις των εθνικών ομάδων:

ΝΕΟΙ: Νίκος Αντωνιάδης (Α.Σ. Πρόοδος Ραφήνας), Στράτος Δαμιανής (Γ.Σ. Άρης Βούλας), Γιώργος Σταματούρος (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.), Δημήτρης Κορδούτης (Α.Σ. Πρόοδος Ραφήνας)

ΝΕΑΝΙΔΕΣ: Ιφιγένια Ισαμπάλογλου (Α.Ο. Άρης 2006), Γεωργία Χατζηλυγερούδη (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας), Ελένη Σοφρά (Α.Ο.Σ. Τελαμών), Παναγιώτα Ανδριανού (Α.Ο.Σ. Τελαμών)

ΠΑΙΔΕΣ: Γιάννης Σγουρόπουλος (Γ.Σ. Άρης Βούλας), Βασίλης Αντωνιάδης (Α.Ο. Καρέα), Νίκος Βλαχάκης (Α.Ο. Καρέα)                           

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ: Έλλη Φίσερ (Α.Ο. Άρης 2006), Ελισάβετ Τέρπου (Α.Ο. Άρης 2006), Αγγελίνα Δεβελέκου (Α.Ε. Αθηνά Μαγκουφάνας)

 

* Αριστερά ο Βασίλης Αντωνιάδης, δεξιά η Αγγελίνα Δεβελέκου από τις εθνικές ομάδες παίδων και κορασίδων αντίστοιχα σε φωτογραφίες του Βασίλη Καραουλάνη.

                                                          

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ