Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

«Ξυπνούν» ευχάριστες αναμνήσεις για τον Παναγιώτη Γκιώνη από το Μπακού

Με τον παραπάνω τίτλο δημοσιεύτηκε ανταπόκριση του απεσταλμένου του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου στους 1ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες. Ο δημοσιογράφος Γιάννης Λαμπίρης συνομίλησε με τον Παναγιώτη Γκιώνη με αφορμή το χάλκινο μετάλλιο, που είχε κατακτήσει φέτος στο Μπακού στο Τοπ 16 της Ευρώπης. Αναλυτικά το κείμενο από το Αζερμπαϊτζάν:   

«Οι αναμνήσεις του Παναγιώτη Γκιώνη από το Μπακού είναι αν μη τι άλλο ξεχωριστές, καθώς τον περασμένο Φεβρουάριο είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο test event, που έγινε εδώ.

Ο 35χρονος πρωταθλητής μας, σε ένα συναρπαστικό αγώνα είχε επικρατήσει με 4-3 σετ του Γάλλου Σιμόν Γκοζί, μετά από εντυπωσιακή ανατροπή από το 1-3 (5-11, 11-7, 4-11, 10-12, 12-10, 11-8, 11-1) στο “μικρό” τελικό. Νωρίτερα είχε αποκλειστεί από τον τελικό από τον Γερμανό πρωταθλητή Ευρώπης, Ντιμίτρι Οβτσάροφ.

Επρόκειτο για μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην καριέρα του, δεδομένου ότι σε αυτό το τεστ της εγκατάστασης του «Baku Sports Hall» είχε διεξαχθεί το τοπ-16 της Ευρώπης, συνεπώς συμμετείχαν οι κορυφαίοι.

«Ήταν πράγματι σημαντική επιτυχία και με το που ήρθαμε εδώ οι αναμνήσεις είναι λογικό να «ξυπνάνε» στο μυαλό σου. Παρά το γεγονός ότι φτάνουμε στο τέλος μιας δύσκολης και επίπονης σεζόν, ο στόχος της διάκρισης είναι και εδώ πολύ ισχυρός» λέει ο πρωταθλητής μας που μαζί με τον Καλλίνικο Κρεάνγκα και τον Κώστα Παπαγεωργίου θα μπουν από νωρίς στη μάχη  με το ομαδικό το Σάββατο 13 Ιουνίου στους 1ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μπακού.

Οι δύο πρώτοι συμμετέχουν και στο ατομικό, όπου ο Παναγιώτης θα ξεκινήσει από τους «32» ενώ ο Καλλίνικος από την πρώτη φάση των «64». Πρόκειται για τους δύο κορυφαίους αθλητές μας στην επιτραπέζια αντισφαίριση που μάλιστα ενώ έπαιζαν στη Γαλλία, με τη μετακόμιση του Παναγιώτη Γκιώνη στη Γερμανία, και την Μπορούσια του Ντίσελντορφ βρέθηκαν για πρώτη φορά και αντίπαλοι με τις ομάδες τους στο Τσάμπιονς Λίγκ (ο Κρεάνγκα αγωνίζεται στη γαλλική Ενεμπόν εδώ και 11 χρόνια). Η Ντίσελντορφ επικράτησε άνετα με 3-0 χωρίς πάντως οι δύο αθλητές μας να παίξουν μεταξύ τους αντίπαλοι.

Ο Γκιώνης έφτασε με την ομάδα του μέχρι τον τελικό του Τσάμπιονς Λίγκ, όπου όμως τελικά έχασε το τρόπαιο στον επαναληπτικό τελικό στη Ρωσία από την Ορενμπουργκ με 3-0 (η γερμανική ομάδα είχε επικρατήσει με 3-1 στην έδρα της) και ήταν ο μόνος που έχασε στις λεπτομέρειες με 3-2 από τον Σμιρνόφ, αγγίζοντας την ανατροπή που θα έδινε ελπίδες στην ομάδα του. Έτσι η χρονιά δεν έκλεισε με τρέμπλ αλλά τουλάχιστον με ντάμπλ στη Γερμανία.

«Ουσιαστικά αγωνίζομαι στην Μπάγερν του πίνγκ πόνγκ, αφού μιλάμε για μια κορυφαία ομάδα. Αγγίξαμε μια μεγάλη διάκριση, αλλά τελικά δεν τα καταφέραμε όμως ήταν σίγουρα η πιο γεμάτη χρονιά μου και θα τη θυμάμαι έντονα. Σίγουρα ο ανταγωνισμός που έχουμε σε αυτού του επιπέδου αγώνες βοηθούν στο να γίνεσαι καλύτερος» λέει ο Γκιώνης που φυσικά έχει βάλει στην άκρη την οδοντιατρική, καθώς όπως λέει: «Δεν υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος».

Η εθνική ομάδα λοιπόν αποτελούμενη από την τριάδα που προαναφέραμε, και προπονητή τον Κώστα Βατσακλή, θυμίζουμε «ασημένια» στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Αυστρίας το 2013, είναι έτοιμη για νέες προσκλήσεις στο Μπακού.

Είναι δεδομένο ότι η εμπειρία των κορυφαίων Ελλήνων παικτών που αγωνίζονται στο εξωτερικό τους έχει βοηθήσει τα μέγιστα στο να βελτιωθούν αγωνιστικά αλλά και να εξασφαλιστούν επαγγελματικά, κάτι που ήταν αδύνατον να συμβεί με τις παρούσες συνθήκες στην Ελλάδα, όχι μόνο λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά και καθώς ο ανταγωνισμός στο αντίστοιχο ελληνικό πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης είναι πολύ χαμηλός».

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ