Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Οι θέσεις των Ελλήνων αθλητών στην παγκόσμια κατάταξη Ιουνίου

Baku Ethniki_omada_afixi

Baku Ethniki_omada_afixiΧωρίς να σημειώνεται κάποια σημαντική μεταβολή για τα ελληνικά χρώματα κυκλοφόρησαν από τη Διεθνή Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (I.T.T.F.) οι παγκόσμιοι πίνακες αξιολόγησης για τον Ιούνιο. Ο Παναγιώτης Γκιώνης μετακινήθηκε στο νούμερο 20 από το 19 του Μαΐου, στην Ευρώπη είναι στη θέση 5 και θα βρίσκεται φυσικά στα πρώτα φαβορί του απλού ανδρών για τους επικείμενους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μπακού. Γενικά υπήρξε πτώση για τους Έλληνες αθλητές, οι οποίοι δεν είχαν τον προηγούμενο μήνα συμμετοχή σε αξιολογημένη διεθνή διοργάνωση. Οι νέοι πίνακες αφορούν φυσικά και στις εθνικές ομάδες κι αυτό, που αναμένεται με ενδιαφέρον τις αμέσως προσεχείς ημέρες, είναι να γίνει γνωστή και η ειδική βαθμολογία της Ευρωπαϊκής Ένωσης του αθλήματος (E.T.T.U.) για τις δικές της χώρες-μέλη, προκειμένου να βγουν τα seeding για την κλήρωση του ομαδικού στο Αζερμπαϊτζάν. Η εθνική μας ομάδα των ανδρών θα είναι μάλλον στις θέσεις 9-12.

Στον πίνακα των ανδρών ο Γκιώνης παραμένει στην πρώτη 20άδα του κόσμου με 2.391 βαθμούς. Ο Καλλίνικος Κρεάνγκα πήγε στο 91 από το 92 (μάλιστα ισοβαθμεί με τον Γάλλο Στεφάν Ουές, τέως αθλητή του Πέρα Αθηνών), ο Κώστας Παπαγεωργίου στο 141 (από 139), ο Κώστας Λαγογιάννης στο 249 (από 232), ο Τάσος Ρηνιώτης στο 325 (από 293), ο Κώστας Κωνσταντινόπουλος στο 490 (από 468) και ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος στο 537 (από 523). Από τα νεότερους αθλητές ο Γιάννης Σγουρόπουλος οπισθοχώρησε στο νούμερο 745 από το 637 του Μαΐου, ο Στράτος Δαμιανής στο 919 (από 792), ο Γιώργος Σταματούρος στο 1.056 (από 937) και ο Βασίλης Αντωνιάδης στο 1.153 (από 885).

Στον αντίστοιχο πίνακα των γυναικών η πρώτη Ελληνίδα, η Κατερίνα Τόλιου, έπεσε στο νούμερο 242 από το 213 του προηγούμενου μήνα. Η Μαρία Χριστοφοράκη πήγε στο 317 (από 268), η Αγγελίνα Παπαδάκη στο 298 (από 254), η Φιλαρέτη Εξάρχου στο 374 (από 319), η Γεωργία Ζαβιτσάνου στο 473 (από 401), η Ελισάβετ Τέρπου στο 653 (από 658) και η Έλλη Φίσερ στο 863 (από 740). Σημαντικό που επανήλθε στους πίνακες η Κωνσταντίνα Παρίδη, ύστερα από τη συμμετοχή της στο ανοιχτό πρωτάθλημα του Λουξεμβούργου. Το όπεν έγινε τον Απρίλιο, όμως υπολογίστηκε τώρα για το ranking list. Η νεαρή Πατρινιά πρωταθλήτρια εμφανίζεται στο νούμερο 629. 

Στους διεθνείς πίνακες του ομαδικού το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα των ανδρών εμφανίζεται τον Ιούνιο στο νούμερο 16 με 226 βαθμούς. Η εθνική γυναικών ανέβηκε στην 36η θέση από την 39η του Μαΐου κι έχει 152 βαθμούς. Η προσοχή φυσικά εστιάζεται στους άνδρες διότι στις 13 Ιουνίου αρχίζουν την προσπάθειά τους για τη διάκριση στους 1ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες. Μεθαύριο γίνεται στο Μπακού (που είναι δύο ώρες μπροστά από την Ελλάδα) η κλήρωση του ομαδικού και τα φαβορί θα προκύψουν μέσα από ειδική βαθμολογία της E.T.T.U.. Επηρεάζει βέβαια, και η διεθνής κατάταξη κι εκεί η εθνική μας υπολογίζεται 11η από τις χώρες της Ευρώπης κι έχει ακριβώς από πάνω τη Λευκορωσία, την Πολωνία και τη Ρωσία, που επίσης θ’ αγωνιστούν στο Αζερμπαϊτζάν. Πιθανότατα το συγκρότημα του Κώστα Βατσακλή δεν θα είναι στα 8 πρώτα φαβορί της κλήρωσης, αλλά στις θέσεις 9-12, που θεωρητικά σημαίνει πιο δύσκολος αντίπαλος στον 1ο γύρο του αγωνίσματος (σ.σ. των «16»).   

ΔΙΠΛΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΤΟ ΜΠΑΚΟΥ

Οι διεθνείς βρίσκονται από το βράδυ της Δευτέρας στο Μπακού, όπου τους υποδέχτηκε το αρχηγείο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλη Κολυμπάδη. Σήμερα πήγαν στις εγκαταστάσεις των αγώνων για να κάνουν τις πρώτες τους προπονήσεις κι εκεί είχαν μία ακόμα …υποδοχή. Συνάντησαν τον πρώην γενικό γραμματέα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. κι επί σειρά ετών πρόεδρο της Τεχνικής Επιτροπής  Γιώργο Σελινιωτάκη, ο οποίος εργάζεται στην οργανωτική επιτροπή του τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης ως υπεύθυνος θεμάτων για τον αγωνιστικό χώρο (Technical Operation Manager). Οι διεθνείς γνωρίστηκαν και με τον πρέσβη της χώρας στο Αζερμπαϊτζάν Δημήτρη Τσούγκα, ο οποίος επισκέφτηκε το Αθλητικό Χωριό για να συναντήσει τον αρχηγό της ελληνικής αποστολής Μανώλη Κολυμπάδη και αθλητές. Οι διεθνείς πινγκπονίστες θα κάνουν σήμερα δύο προπονήσεις και το ίδιο πρόγραμμα θα έχουν και την Τετάρτη. Το Χωριό απέχει 45 λεπτά από το Baku Sports Hall. 

* Η I.T.T.F. δημοσίευσε και τους πίνακες αξιολόγησης για τις μικρές ηλικίες. Στην κατηγορία ανδρών κάτω των 21 ετών ο Γιάννης Σγουρόπουλος μετακινήθηκε στο νούμερο 342 (από 277). Ο Στράτος Δαμιανής πήγε στο 500, ο Γιώργος Σταματούρος στο 629 και ο Βασίλης Αντωνιάδης στο 722. Στις Νέες γυναίκες η Κατερίνα Τόλιου κατέβηκε στο νούμερο 98 (από 83). Η Κωνσταντίνα Παρίδη είναι στην επανεμφάνισή της στο νούμερο 383, η Ελισάβετ Τέρπου, στην τρίτη εμφάνισή της στους πίνακες, βρίσκεται στο 406 και η Έλλη Φίσερ στο 583.

* Στην κατηγορία των αθλητών U18: Ο Γιάννης Σγουρόπουλος οπισθοχώρησε στο νούμερο 185 (από 142), ο Στράτος Δαμιανής στο 320, ο Γιώργος Σταματούρος στο 434 και ο Βασίλης Αντωνιάδης στο 524. Στον αντίστοιχο πίνακα των νεανίδων η Ελισάβετ Τέρπου βρίσκεται στο νούμερο 260 και η Έλλη Φίσερ στο 425.

* Στους αθλητές U15 ο Γιάννης Σγουρόπουλος υποχώρησε στο νούμερο 32 από το 20 του περασμένου μήνα. Ο Βασίλης Αντωνιάδης έπεσε στο 160, ενώ στις κορασίδες η Ελισάβετ Τέρπου είναι στο 72 και η Έλλη Φίσερ στο 152.

 

Φωτογραφία: Η εθνική μας ομάδα φτάνει στο Μπακού και γίνεται δεκτή από τον πρόεδρο της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και αρχηγό της ελληνικής αποστολής στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες Μανώλη Κολυμπάδη (στο μέσο). Από αριστερά Κώστας Βατσακλής, Κώστας Κωνσταντινόπουλος, Καλλίνικος Κρεάνγκα, Κώστας Παπαγεωργίου και Παναγιώτης Γκιώνης.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ