Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Παπαγεωργίου: «Με καλή κλήρωση μπορούμε τη μεγάλη επιτυχία και στο Μπακού»

IMG 6237

IMG 6237Το Μπακού γίνεται από σήμερα και για δύο εβδομάδες το ορμητήριο της εθνικής μας ομάδας επιτραπέζιας αντισφαίρισης των ανδρών. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αναχώρησε το πρωί για την πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν και ονειρεύεται διακρίσεις στο ομαδικό ή το απλό των 1ων Ευρωπαϊκών Αγώνων. Στο πρώτο κομμάτι της ελληνικής αποστολής, που έφυγε από την Αθήνα, μετέχουν από την επιτραπέζια αντισφαίριση οι Παναγιώτης Γκιώνης, Καλλίνικος Κρεάνγκα, Κώστας Παπαγεωργίου, ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Βατσακλής και ο νεαρός Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος θα είναι βοηθός στην προπόνηση. Το event του αθλήματος θα λάβει χώρα στο Baku Sports Hall από τις 13 έως τις 19 Ιουνίου και η αρχή θα γίνει με το ομαδικό. Οι δευτεραθλητές Ευρώπης του 2013 αισθάνονται ήδη καλά με την εξασφάλιση της συμμετοχής τους στον νέο θεσμό, αλλά έχουν από καιρό θέσει τον υψηλό τους στόχο και για το Μπακού. Ο αρχηγός της εθνικής, ο Κώστας Παπαγεωργίου, μίλησε στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. λίγες ώρες πριν από την αναχώρηση κι επισήμανε ότι αν ευνοήσει η κλήρωση η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να φτάσει ακόμα και στο βάθρο των νικητών.

Στους αγώνες του αθλήματος θα πάρουν μέρος συνολικά 128 αθλητές, 64 άνδρες και 64 γυναίκες. Την αρχή κάνει το ομαδικό από τις 13 έως τις 15 Ιουνίου και θ’ ακολουθήσει το ατομικό από τις 16 έως τις 19 του μήνα. Και τα τέσσερα αγωνίσματα θα γίνουν με το απλό νοκ άουτ σύστημα, ενώ επειδή η διοργάνωση πραγματοποιείται στα πρότυπα των Ολυμπιακών Αγώνων οι συναντήσεις του ομαδικού (όπου θυμίζουμε ότι μετέχουν 16 χώρες) θα έχουν στη μέση ένα ματς διπλού. Ο Κώστας Παπαγεωργίου θεωρεί ότι σε αυτό το κομμάτι ίσως υστερεί η εθνική γιατί δεν διαθέτει κάποιο σταθερό και πολύ αξιόπιστο δίδυμο. Σημειώνει επίσης, ότι πρώτη φορά το ελληνικό συγκρότημα θα δώσει νοκ άουτ ματς από την αρχή, τα οποία θα έχουν και διπλό, αφού στο Ολυμπιακό τουρνουά του Πεκίνου είχαν σχηματιστεί όμιλοι. Σε κάθε περίπτωση όμως, διατρανώνει την πίστη του ότι η ομάδα μπορεί στην καλή της ημέρα να πετύχει πάλι σπουδαία αποτελέσματα. Η κλήρωση θα γίνει στο Μπακού την ερχόμενη Πέμπτη και τα φαβορί γι’ αυτήν θα βγουν με βάση τις θέσεις του Ιουνίου από έναν ειδικό πίνακα αξιολόγησης για τις εθνικές ομάδες.  

«Είναι σύστημα που θα συναντήσουμε πρώτη φορά και δε νομίζω να μας ευνοεί γιατί από την εποχή, που έπαιζαν μαζί Γκιώνης και Τσιόκας, δεν έχουμε σταθερά ένα διπλό με καλά αποτελέσματα. Δεν μας πτοεί αυτό όμως. Έχουμε κάνει καλή προετοιμασία, έχουμε αυτοπεποίθηση και θα παλέψουμε για να φτάσουμε ψηλά. Δεν θέλω να μιλήσω για μετάλλιο ή ένα καλό πλασάρισμα πριν δούμε την κλήρωση, η οποία πάντα μετράει. Πιστεύω μόνο, ότι στην καλή μας ημέρα μπορούμε να κυνηγήσουμε τη νίκη με όλες τις ομάδες πλην της Γερμανίας, η οποία με τον Μπολ και τον Οβτσάροφ στη σύνθεσή της είναι ένα σκαλί πάνω από τους υπόλοιπους. Αν δεν μας τύχουν οι Γερμανοί λοιπόν, μέχρι τα παιχνίδια για μετάλλιο, τότε ναι, μπορώ να πω ότι έχουμε πιθανότητες για μετάλλιο και θα τις διεκδικήσουμε», δήλωσε ο μόνιμος πρωταθλητής Ελλάδας της τελευταίας 6ετίας.

Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι είναι μεγάλο κίνητρο και για την Ελλάδα αυτή η διοργάνωση άσχετα αν διεξάγεται πρώτη φορά και κανένας δεν γνωρίζει από τώρα πόσο θα μεγαλώσει στο πέρασμα των χρόνων. «Είναι διοργάνωση που μας ενδιαφέρει πάρα πολύ. Στο άθλημά μας άλλωστε, μετέχουν τοπ ονόματα, όλες οι ομάδες παρατάσσουν πολύ δυνατές τριάδες κι αυτό αποτελεί πρόκληση. Επιπλέον, όλα προμηνύουν ότι θα γίνει γενικά μία πολύ όμορφη αθλητική εκδήλωση. Δεν ξέρω αν είναι τα λεφτά των Αζέρων, που την κάνουν λαμπερή, πάντως έχει αποκτήσει αίγλη κι έχω την αίσθηση ότι θα το επιβεβαιώσει και στην πράξη». 

Ο Παπαγεωργίου δεν έχει μέχρι τώρα την τύχη να πάρει μέρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Έχει ζήσει τη σπουδαία εμπειρία μόνο ως βοηθός προπόνησης. Η μεγάλη αθλητική εκδήλωση στο Μπακού είναι, κατά κάποιο τρόπο, οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Ευρώπης. Ο αθλητής του Ολυμπιακού τούς βλέπει και ως προσωπική ξεχωριστή ευκαιρία και πολύ θα το ήθελε να γίνει «όπλο» της εθνικής, όπως τον Οκτώβριο του 2013 στην τρομερή πορεία στο Ευρωπαϊκό του Σβέσατ. «Νιώθω έτοιμος και θα έλεγα ότι αυτή την περίοδο είμαι στην καλύτερή μου κατάσταση μέσα στη σεζόν! Μπορεί να έχω καιρό να παίξω σε διεθνές τουρνουά, αλλά το λέω γιατί τους τελευταίους μήνες παίζω μόνο με το πλαστικό μπαλάκι και πλέον αισθάνομαι άνετα με αυτό. Είχα προβλήματα τον πρώτο καιρό μέχρι να το συνηθίσω, τώρα που είμαστε στην ολοκλήρωση της περιόδου νιώθω πολύ καλά κι ελπίζω αυτό να βγει και στην ώρα των αγώνων». Οι διεθνείς θ’ αρχίσουν άμεσα προπονήσεις στις εγκαταστάσεις του τουρνουά και είναι σημαντικό, που θα έχουν  αρκετές ημέρες μπροστά τους για να εγκλιματιστούν.

ΜΕ ΜΠΑΡΑΖ ΑΝΕΒΗΚΕ ΣΤΗΝ Α΄ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ Η ΡΟΥΕΝ

Τον Παπαγεωργίου αφορά και η επόμενη είδηση κι έχει σχέση με τη διεθνή του παρουσία. Η ομάδα, στην οποία αγωνίστηκε φέτος στη Γαλλία, ανέβηκε οριστικά στην 1η εθνική κατηγορία (ProA) μέσα από αγώνα μπαράζ! Στη 2η κατηγορία (ProB) η Ρουέν είχε κατακτήσει τη 2η θέση κι ενώ περίμενε αρχικά ότι θα βρεθεί στη λίγκα από τη δηλωθείσα οικονομική αδυναμία ενός σωματείου να συνεχίσει (Σεν Λούι) τελικά υποχρεώθηκε να δώσει μονό παιχνίδι μπαράζ διότι το κλαμπ αυτό έπεσε έτσι κι αλλιώς, ως τελευταίο της βαθμολογίας. Η Ρουέν αντιμετώπισε στην έδρα της την Ισέν, η οποία ήρθε 9η και προτελευταία στην ProA, επικράτησε 4-1 (χωρίς τον Παπαγεωργίου στη σύνθεσή της) και πήρε το εισιτήριο για την κορυφαία κατηγορία. Ο 36χρονος διεθνής συζητά με τη Ρουέν για τη νέα χρονιά, αλλά εξετάζει κι άλλες περιπτώσεις μέχρι ν’ αποφασίσει για ομάδα στο εξωτερικό. Να σημειωθεί τέλος, ότι οι Γάλλοι επιτρέπουν την παράλληλη παρουσία ενός αθλητή σε δύο ομάδες ίδιας διασυλλογικής κατηγορίας, απλά έχουν ως προϋπόθεση να μην έχει αγωνιστεί αυτός μέσα στη σεζόν και σε Ευρωπαϊκό Κύπελλο με το ξένο σωματείο.

 

* Η φωτογραφία με τον Κώστα Παπαγεωργίου σε δράση από αγώνα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας είναι του Βασίλη Καραουλάνη. 

 

 

                                      

                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ