Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Μ. Κολυμπάδης εν όψει Μπακού: «Η επιτραπέζια αντισφαίριση στοχεύει πάντα στη διάκριση»

Kolibadis se_giorti

Kolibadis se_giortiΜε την αναχώρηση του πρώτου μέρους της αποστολής για το Μπακού ο ελληνικός αθλητισμός μπαίνει από σήμερα σιγά-σιγά στο πνεύμα των 1ων Ευρωπαϊκών Αγώνων. Μαζί και η επιτραπέζια αντισφαίριση, διότι μπορεί η έναρξη του τουρνουά να είναι σε μία εβδομάδα από τώρα, όμως υπάρχει η ξεχωριστή χαρά και περηφάνια για την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ότι ο πρόεδρός της Μανώλης Κολυμπάδης έχει από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή το χρίσμα του αρχηγού της αποστολής στο Αζερμπαϊτζάν. Με τέσσερα άτομα λοιπόν, και επικεφαλής τον πρόεδρο της ομοσπονδίας του αθλήματος, μεταβαίνει σήμερα στην πρωτεύουσα της χώρας το αρχηγείο της Ε.Ο.Ε.. Συνολικά το αποτελούν 13 άτομα και θα συμπληρωθεί τις επόμενες ημέρες από διοικητικούς, γιατρούς και φυσιοθεραπευτές. Η επιστροφή έχει προγραμματιστεί για τις 29 του μήνα, ενώ θυμίζουμε ότι οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες θα διεξαχθούν από τις 12 έως τις 28 Ιουνίου. Λίγες ώρες πριν από την αναχώρηση ο Μανώλης Κολυμπάδης μίλησε στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. για την προετοιμασία της νέας και σπουδαίας διοργάνωσης, την προσπάθεια γενικά των Ελλήνων αθλητών για την κατάκτηση μεταλλίων και φυσικά την προοπτική της εθνικής ομάδας επιτραπέζιας αντισφαίρισης των ανδρών να φτάσει σε επιτυχίες. Εγκωμίασε τους Αζέρους για την προετοιμασία των αγώνων, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι ο ελληνικός αθλητισμός θα τιμήσει ξανά με τον καλύτερο τρόπο τη χώρα, ενώ ειδικά για το άθλημά του επισήμανε ότι εξ ορισμού θέτει πάντα υψηλούς στόχους και το ίδιο θα κάνει και τώρα.

«Από τις συνεχείς επισκέψεις μου στο Μπακού είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι οι εγκαταστάσεις των αθλημάτων έχουν ξεπεράσει τα αναμενόμενα. Είναι άριστες, είναι καταπληκτικές. Έχουν δαπανηθεί τρομερά λεφτά κι έχει γίνει φοβερή δουλειά. Το Ολυμπιακό Χωριό επίσης, είναι ένα ποίημα, ένα θαύμα! Έχω πάει σε Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά πραγματικά αυτό που συνάντησα με το Χωριό στο Μπακού δεν έχω λόγια να το περιγράψω!», είπε χαρακτηριστικά για τις εγκαταστάσεις το μέλος της ολομέλειας της Ε.Ο.Ε. και πρόσθεσε: «Όλα προμηνύουν καλή οργάνωση και θετικό αποτέλεσμα. Στον έναν χρόνο που έχω συνεργαστεί με την Οργανωτική Επιτροπή βλέπω ότι είναι άψογη. Δεν έχω ούτε ένα παράπονο, όλα κυλούν ομαλά και δείχνουν ότι θα γίνει απόλυτα πετυχημένη διοργάνωση». Επισημαίνεται ότι η διοργάνωση πραγματοποιείται στα πρότυπα των Ολυμπιακών Αγώνων, περιλαμβάνει 20 αθλήματα και αφορά αποκλειστικά στη γηραιά ήπειρο.

Η επιτραπέζια αντισφαίριση θα εκπροσωπηθεί με τους καλύτερους αθλητές της. Οι δευτεραθλητές Ευρώπης Παναγιώτης Γκιώνης, Καλλίνικος Κρεάνγκα και Κώστας Παπαγεωργίου θα συγκροτήσουν την τριάδα στο ομαδικό, ενώ οι δύο πρώτοι θ’ αγωνιστούν και στο απλό. Ο Μανώλης Κολυμπάδης ελπίζει σε κάτι πολύ καλό κι ας μην το οριοθετεί. «Το πινγκ πονγκ είναι …καταδικασμένο να βάζει υψηλούς στόχους. Δεν μπορεί να κοιτάζει θέσεις ούτε της μετριότητας, ούτε απλά της διατήρησης σε κάποια κεκτημένα. Πάντα έχει στο νου τη διάκριση και αυτό σκεφτόμαστε και για το Μπακού. Βγήκαμε προχτές και φάγαμε με τα παιδιά και μου δήλωσαν πανέτοιμα να κυνηγήσουν μία ακόμα επιτυχία. Έχει γίνει καλή προετοιμασία και νομίζω ότι θα δώσουν όλες τις δυνάμεις τους για να φτάσουν ψηλά. Δεν θέλω να μιλήσω για κάτι συγκεκριμένο, πάμε για όσο γίνεται καλύτερα και νομίζω ότι στα ίδια εδάφη και στις ίδιες συνθήκες γυμναστηρίου, όπου πήρε ο Γκιώνης το χάλκινο μετάλλιο στο Τοπ 16 της Ευρώπης τον περασμένο Φεβρουάριο, μπορούμε να πανηγυρίσουμε πάλι μία καλή στιγμή». Το event της επιτραπέζιας αντισφαίρισης θα λάβει χώρα στο Baku Sports Hall από τις 13 έως τις 19 Ιουνίου. Η ομάδα θ’ αναχωρήσει τη Δευτέρα και θα είναι μαζί ως βοηθός προπόνησης και ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος.

Οι 1οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες είναι φυσικό να δίνουν νέο κίνητρο στους Έλληνες πρωταθλητές. Συνολικά 137 αθλητές κι αθλήτριες από 20 σπορ θα προσπαθήσουν για καλή συγκομιδή μεταλλίων θέλοντας ν’ αναδείξουν τα αθλήματά τους και παράλληλα να στείλουν το μήνυμα ότι παρά την οικονομική καχεξία ο ελληνικός ερασιτεχνικός αθλητισμός παραμένει δυνατός. «Μέσα στα τόσα προβλήματά του ο ελληνικός αθλητισμός πάει στο Μπακού να επιβεβαιώσει τα όρια της αντοχής του. Έχει δείξει ότι αντέχει παρά τις κακουχίες και με μία κεκτημένη ταχύτητα ανανεώνει τις διακρίσεις και τιμά την πατρίδα. Είναι ένας από τους πιο έγκυρους πρεσβευτές της πατρίδας και πιστεύω ότι και τώρα θα φανεί αντάξιος της παράδοσης, του ονόματος και της θέλησης όλων των παιδιών, όλων των αθλημάτων, να προσφέρουν χαρά σε στιγμές, που το έχουν ανάγκη οι συμπολίτες μας. Τώρα, που το μυαλό τους βομβαρδίζεται από πολύ δυσάρεστα πράγματα και ζητάει η ψυχή τους κάτι ευχάριστο», δήλωσε με γλαφυρό τρόπο ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής και συνέχισε: «Εκτιμώ ότι όλα θα πάνε καλά και η αποστολή μας θα τιμήσει την πατρίδα και τα ελληνικά χρώματα. Επισκέφτηκα όλες τις ομοσπονδίες, είχα πολύ καλή συνεργασία με τους υπεύθυνους και νιώθω την υποχρέωση να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους διότι η συνδρομή και η αρωγή τους στην προετοιμασία ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητική. Φεύγουμε με τις καλύτερες προοπτικές κι ελπίζουμε ότι θα επιβεβαιωθούν γενικά οι υψηλές προσδοκίες. Από τις 10 έως τις 15 Ιουνίου θα έχουμε κοντά μας και τον υφυπουργό κύριο Κοντονή και μαζί με την ηγεσία της Ε.Ο.Ε. και την αθλητική ηγεσία θ’ απολαύσουμε υπέροχα θεάματα αγώνων και διακρίσεων».

                                               

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ