Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Χαλαρώνουν με το καθιερωμένο ραντεβού τους για πινγκ πονγκ οι άνθρωποι των μίντια

Kakou-Katz

Kakou-KatzΑυτή την αγωνία για την κατάληξη των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους δανειστές πρέπει κάποια στιγμή να την περιορίσουμε. Afisa MME_2015Το άγχος της καθημερινότητας είναι ώρα να το ρεγουλάρουμε. Δεν βγαίνει τίποτα με το να …τρέχουμε πανικόβλητοι. Όλοι έχουμε ανάγκη χόμπι και δραστηριότητες, που μας κάνουν να νιώθουμε καλύτερα και να ξεχνιόμαστε και η επιτραπέζια αντισφαίριση μπορεί σταθερά να λειτουργεί και σαν …αγχολυτικό φάρμακο. Εδώ και τέσσερα χρόνια δίνει την ευκαιρία για χαλάρωση στους ανθρώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, τους επαγγελματίες, που καθημερινά μεταφέρουν στον κόσμο τη ζοφερή κατάσταση (και φυσικά τη βιώνουν και στον κλάδο τους). Την ανάγκη τους για εκτόνωση λοιπόν, το δημοφιλές άθλημα θα την ικανοποιήσει και αύριο Σάββατο με το 5ο πρωτάθλημα εργαζομένων στα Μ.Μ.Ε.! Η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Ε.Φ.Ο.Επ.Α.) και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (Π.Σ.Α.Τ.) συνδιοργανώνουν το ατομικό τουρνουά και με το σύνθημα της φετινής αφίσας «στο παιχνίδι με όλα τα …Μέσα», περιμένουν δεκάδες εκπροσώπους του Τύπου να έρθουν να διασκεδάσουν. Το eventδιεξάγεται στο Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο, τον όμορφο χώρο, που δημιούργησαν Κωνσταντινουπολίτες στον Άλιμο (Μεγάλη του Γένους Σχολή 10) κι έχει φιλοξενήσει κορυφαίες διοργανώσεις στην επιτραπέζια αντισφαίριση. Είναι η κοινή έδρα των ιστορικών σωματείων Α.Ο. Ταταύλα και Α.Σ. Πέρα Αθηνών, τα οποία παραχώρησαν με χαρά την κεντρική σάλα του γυμναστηρίου. Μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής οι δηλώσεις συμμετοχής είχαν φτάσει τις 72. Χωρίζονται σε 67 άνδρες και 5 γυναίκες και προέρχονται από 27 μέσα ενημέρωσης. Εννοείται ότι θα γίνουν δεκτοί και όσοι φίλοι του αθλήματος κινητοποιηθούν …τελευταία στιγμή κι έρθουν στους αγώνες αύριο το πρωί, στην ώρα των κληρώσεων.

Δημοσιογράφοι, τεχνικοί, φωτορεπόρτερ, μοντέρ, διοικητικοί υπάλληλοι κ.α. θα …ζεστάνουν ξανά τη σχέση τους με τη μικρή ρακέτα και θα …δοκιμάσουν τεχνικές δυνατότητες και φυσική κατάσταση. Το πρωτάθλημα αφορά στο αγώνισμα του απλού κι έχει τρεις κατηγορίες. Ανδρών, γυναικών και μία ειδική για τους νυν και πρώην αθλητές επιτραπέζιας αντισφαίρισης, οι οποίοι εργάζονται στον χώρο του Τύπου. Πρωταρχικός σκοπός των διοργανωτών είναι να ευχαριστηθούν όλοι οι αθλούμενοι τη συμμετοχή τους και να δώσουν όσο γίνεται περισσότερα παιχνίδια. Γι’ αυτόν τον λόγο το σύστημα διεξαγωγής, πέρα από τα γκρουπ, προβλέπει για δεύτερη χρονιά και ταμπλό της «παρηγοριάς» για όσους αποκλειστούν στην πρώτη φάση (θα δοθούν και τέσσερα χάλκινα μετάλλια).

Το πρόγραμμα το ανοίγουν οι νυν και πρώην αθλητές. Στις 09.30 γίνεται η κλήρωση και περίπου μισή ώρα αργότερα αρχίζουν τα παιχνίδια. Στις 10.15 γίνεται η κλήρωση για τις κατηγορίες ανεξαρτήτων ανδρών και γυναικών και κάπου στις 11.00 θα ενταθεί η δράση στα 16 συνολικά τραπέζια. Οι αγώνες υπολογίζεται να ολοκληρωθούν νωρίς το απόγευμα.

Παρακάτω αναφέρουμε όλες τις τελευταίες πληροφορίες-οδηγίες για το event και παρακαλούμε τους αθλούμενους να τις διαβάσουν με προσοχή:

Xartis VizantinoΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Αφού συμβουλευτείτε και τους νέους χάρτες, που δημοσιεύονται, ρίξτε μια ματιά και στις σημειώσεις των διοργανωτών για το πού βρίσκεται και πώς προσεγγίζεται το Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο (Μεγάλη του Γένους Σχολή 10, Άλιμος).

Από τη Βουλιαγμένης: Πάμε να βρούμε τη Λεωφόρο Αλίμου και στρίβουμε δεξιά ή αριστερά εκεί, ανάλογα από που ερχόμαστε. Κατεβαίνουμε και στο 4ο φανάρι συναντάμε τη Λεωφόρο Κυθηρίων (στη γωνία εκεί είναι και το κατάστημα Modeco). Στρίβουμε δεξιά, πάμε όπως πάει ο δρόμος και φτάνουμε στα φανάρια της Λεωφόρου Ιωνίας. Επί τόπου δεξιά και είμαστε στη Μεγάλη του Γένους Σχολή, όπου βρίσκεται το γυμναστήριο.

Από την παραλιακή με κατεύθυνση προς το Φάληρο: Στρίβουμε δεξιά στην Αλίμου και στο δεύτερο φανάρι αριστερά στην Κυθηρίων (πάλι μπορούμε να βλέπουμε το κατάστημα Modeco).

Από την παραλιακή με κατεύθυνση προς τη Γλυφάδα: Ανεβαίνουμε την Καλαμακίου και στην πρώτη γωνία του ποδοσφαιρικού γηπέδου του Αγίου Δημητρίου συναντάμε κάθετη τη Θεομήτορος. Πάμε δεξιά και όλο ευθεία. Τέρμα στη Θεομήτορος έχει μεγάλη διασταύρωση. Στα φανάρια περνάμε ευθεία απέναντι και στο αδιέξοδο είναι το Βυζαντινό.

Κοντινοί σταθμοί Μετρό αυτοί του Αλίμου και του Αγίου Δημητρίου. Όσοι συνάδελφοι κινηθούν με αυτόν τον τρόπο και μετά χρειαστούν βοήθεια για να φτάσουν στο γυμναστήριο να επικοινωνήσουν με τον Γιάννη Φάκαρο.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

* Με βάση τις δηλώσεις συμμετοχής το κύριο πλάνο για το σύστημα διεξαγωγής είναι:

Πρώτη φάση απλής κατηγορίας ανδρών: Γίνονται από 8 έως 16 γκρουπ των 4ων ή των 3ωναθλητών και οι δύο πρώτοι από το κάθε ένα προκρίνονται στην επόμενη φάση.

Δεύτερη φάση: Σχηματίζεται ταμπλό των «16» ή των «32» και μετά από νέα κλήρωση προχωρά με απλό νοκ άουτ μέχρι τον τελικό (16άδα, 8άδα κοκ). Θα διεξαχθεί και «μικρός» τελικός για την 3η και την 4η θέση, όμως και ο ηττημένος αυτού του ματς θα πάρει χάλκινο μετάλλιο.

Αγώνες «παρηγοριάς»: Επιπλέον παιχνίδια για όσους αποκλειστούν στη φάση των γκρουπ. Θα έχουν την ευκαιρία να συνεχίσουν σε νοκ άουτ ταμπλό.

Πρώτη φάση απλής κατηγορίας γυναικών: Οι δηλώσεις συμμετοχής είναι πολύ λίγες και ίσως γίνει ένας ενιαίος όμιλος στην πρώτη φάση. Θα παίξουν όλες με όλες και θα προκύψει κατάταξη για την επόμενη φάση.

Δεύτερη φάση: Νοκ άουτ ματς από 4άδα ή 8άδα. Θα διεξαχθεί ματς για τις θέσεις 3-4, αλλά χάλκινο μετάλλιο θα πάρουν και οι δύο αθλήτριες, που θα φτάσουν ως εκεί. Δεν προβλέπονται αγώνες «παρηγοριάς».

Ειδική κατηγορία: Με βάση τις δηλώσεις συμμετοχής δύναται να δημιουργηθούν  προκριματικά γκρουπ, από τα οποία θα προκύψει το νοκ άουτ ταμπλό της τελικής φάσης.  

* Στην περίπτωση που δεν συμπληρώνονται οι θέσεις των ταμπλό θα υπάρχουν στον 1ογύρο αγώνες bye για κάποιους από τους νικητές των γκρουπ. Μόνο για την απλή κατηγορία των ανδρών ίσως επιλεχθεί ως εναλλακτική λύση να γίνει κλήρωση ανάμεσα στους αθλητές, που θα έχουν τερματίσει 3οι στα γκρουπ και να συμπληρωθεί το ταμπλό των «32» με τους λεγόμενους lucky losers. Επίσης, εάν αποχωρήσει αθλητής, που έχει εξασφαλίσει πρόκριση από τα γκρουπ, τη θέση του θα μπορεί να πάρει ο αμέσως επόμενος στη βαθμολογία του ίδιου γκρουπ.

ΑΛΛΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

* Οι συμμετέχοντες στις απλές κατηγορίες ανδρών και γυναικών πρέπει να βρίσκονται στο γυμναστήριο το αργότερο έως τις 10:15, καθώς εκείνη την ώρα έχει προγραμματιστεί να γίνει με την παρουσία τους η κλήρωση των γκρουπ. Όποιος καθυστερεί στη μετάβαση και αδυνατεί να φτάσει εγκαίρως, μπορεί να ενημερώσει τον Γιάννη Φάκαρο στο τηλέφωνο 6974-016302, ώστε να συμπεριληφθεί στην κλήρωση.

* Μετά την είσοδό τους στο γυμναστήριο οι συμμετέχοντες πρέπει να πάνε απέναντι και να δηλώσουν το όνομά τους στη γραμματεία.

* Οι πρώτοι αγώνες αρχίζουν αμέσως μετά την κλήρωση της ειδικής κατηγορίας, κάπου στις 10.00.

* Η αίθουσα θ’ ανοίξει γύρω στις 08.30. Από τις 8.45 αλλά και την ώρα της κλήρωσης οι αθλούμενοι μπορούν να κάνουν την προθέρμανσή τους. Σε ώρα αγώνων θα επιτρέπεται ζέσταμα μόνο εάν τα μπαλάκια δεν εμποδίζουν αγωνιζόμενους σε κοντινά τραπέζια.

* Όλα τα ματς κρίνονται με το σύστημα «ο καλύτερος των πέντε σετ», δηλαδή υπέρ του αθλητή ή της αθλήτριας, που φτάνει πρώτος/η στα τρία (3) νικηφόρα σετ.

* Δεδομένου ότι πρώτα απ’ όλα είναι ψυχαγωγικός ο χαρακτήρας των αγώνων και αποβλέπει και στη διασκέδαση, όσοι θέλουν να παίξουν με φίλους τους στη φάση των γκρουπ μπορούν να το δηλώσουν.    

* Όσοι δεν έχουν δική τους ρακέτα μπορούν να ζητούν από τη γραμματεία, αλλά πρέπει να την επιστρέφουν μετά τον αγώνα τους ώστε να εξυπηρετούνται όλοι. Οι διοργανωτές ζητούν αυξημένη προσοχή ώστε να μη χαθεί κάποια. Εννοείται ότι οι ρακέτες στη γραμματεία δεν θα είναι όλες ίδιας ποιότητας.

* Η άνεση των εγκαταστάσεων επιτρέπει στους αθλούμενους να φέρουν στο Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο και τις οικογένειές τους. Δίπλα μάλιστα, υπάρχουν κι άλλοι χώροι αναψυχής και άθλησης αν θέλουν να τους επισκεφτούν.

* Στο γυμναστήριο λειτουργεί κυλικείο.

* Απ’ έξω από τις εγκαταστάσεις ή στα 100 μέτρα από αυτές υπάρχει η δυνατότητα για πάρκινγκ. Τα μηχανάκια θα μπορούν να μπουν στον ελεύθερο χώρο αριστερά μετά την πύλη.

* Η πύλη του Αθλητικού Κέντρου είναι κανονικά στην οδό Μεγάλης του Γένους Σχολής. Πηγαίνοντας αμέσως δεξιά θα βρεθούμε, ύστερα από λίγα μέτρα, στην κεντρική είσοδο.

* Αν προκύψουν ισοβαθμίες σε θέσεις πρόκρισης από τα γκρουπ θα ισχύσουν οι κανονισμοί της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.

* Οι συμμετέχοντες θα φορούν απαραιτήτως αθλητικά ρούχα (σορτς ή φόρμα) και αθλητικά παπούτσια. Προτείνεται στους αθλούμενους να έχουν μαζί τους κι άλλα μπλουζάκια για να αλλάζουν.

* Θα κληρωθούν δώρα από υλικό των εθνικών ομάδων και άλλα είδη πινγκ πονγκ, που προσφέρει η ομοσπονδία.

* Όσοι θέλουν να ενημερωθούν για βασικούς κανονισμούς της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, μπορούν να τους δουν στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας (στη διεύθυνση www.httf.gr), στην ενότητα «πληροφορίες».

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ