Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στον Αναγεννησιακό Πατρών και το Ελληνικό οι τίτλοι στο ομαδικό του παμπαιδικού

P5314265

P5314265Ο Α.Π.Σ. Αναγεννησιακός Πατρών στα αγόρια και ο Α.Ο. Ελληνικού στα κορίτσια αναδείχτηκαν πρωταθλητές Ελλάδας στα ομαδικά αγωνίσματα του P5314261Πανελληνίου παμπαιδικού για την περίοδο 2014-2015. Επικράτησαν ύστερα από δυνατές αναμετρήσεις στα νοκ άουτ, αγώνες αμφίρροπους, οι οποίοι κρίθηκαν στο φινάλε κι ενθουσίασαν τους φίλους της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, που κατέκλυσαν τις εξέδρες. Στα μόλις 5 χρόνια ζωής του το πολύ δραστήριο σωματείο της Πάτρας κατάφερε να φτάσει πρώτη φορά σε πανελλήνιο τίτλο! Ο Όμιλος του Ελληνικού, που επίσης έχει λίγα χρόνια παρουσίας στο άθλημα, κατέκτησε το πρώτο χρυσό μετάλλιο σε Πανελλήνιο πρωτάθλημα σε επίπεδο κοριτσιών. Το προηγούμενο ήταν στα αγόρια και πάλι σε παμπαιδικό το 2011! Στους συναρπαστικούς τελικούς ήταν φιναλίστ ο Α.Ο. Βύρων και ο Α.Ο. Νέου Φαλήρου αντίστοιχα, ενώ εξαιρετική εμφάνιση έκαναν άλλη μια χρονιά σε αυτές τις ηλικίες τα σωματεία της Περιφέρειας, καθώς πανηγύρισαν μετάλλια η Πάτρα (και χάλκινο, εκτός από το χρυσό), η Αλεξανδρούπολη, η Κορινθία και τα Χανιά!

P5314256Στο ομαδικό παμπαίδων μόνο την πορεία του πρωταθλητή Αναγεννησιακού στο ταμπλό να δει κάποιος καταλαβαίνει πόσο μεγάλος ήταν ο συναγωνισμός. Στην 8άδα έκαμψε τον Α.Ο.Ν. Φαλήρου με 3-2 και στα ημιτελικά τον Φάρο Αλεξανδρούπολης με το ίδιο σκορ! Στον τελικό αντιμετώπισε τον Α.Ο. Βύρων και πήρε τη νίκη επίσης στα πέντε επί μέρους ματς! Προηγήθηκε 1-0, η αθηναϊκή ομάδα πέρασε μπροστά και στο τέλος οι Πατρινοί έφτασαν στη νίκη με τον Κωστακιώτη να επικρατεί 3-2 του Σεγκούνα. Ο Κωστακιώτης βρέθηκε να προηγείται με 2-0 σετ και 8-4, ο Σεγκούνας κάλυψε τη διαφορά, μείωσε και στο 4ο σετ έσωσε ματς μπολ για να καμφθεί τελικά στο «κόντρα» σετ. Για την ομάδα του Θανάση Τσοκανά ήταν ξεκάθαρο όπλο η παρουσία του Παναγιώτη Αδριανού, νούμερο 1 των παμπαίδων, αλλά τα πράγματα έγιναν πολύ ρευστά στον τελικό από τη στιγμή που ο Βύρωνας πήρε το διπλό.

P5314248Ο Αναγεννησιακός είχε στη σύνθεσή του στην Αθήνα και τον Βασίλη Βαγενά. Ο Βύρωνας, θυγατρική ομάδα του Καρέα, ο οποίος πριν λίγο P5314264καιρό πήρε το ομαδικό παίδων, παρέταξε επίσης στην τελική φάση τον Βαχάν Σεβνταγιάν και τον Αλέξανδρο Σπάθη. Προπονητής ο Γεβόντ Χανεγιάν. Στην πορεία του μέχρι τον τελικό ο Αναγεννησιακός είχε νικήσει αρχικά στο 1ο γκρουπ τον Π.Α.Ο. Φυλής με 3-0 και τη Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης με 3-1.

Ο Βύρωνας πρώτευσε στο 4ο γκρουπ επικρατώντας του Ο.Ε.Α. Έδεσσας με 3-1 και του Φάρου Αλεξανδρούπολης με το ίδιο σκορ. Στο ταμπλό απέκλεισε, επίσης με 3-1, τον Π.Α.Ο. Φυλής στα προημιτελικά και τον Ο.Ε.Α. Κορινθίας ο Λέων στα ημιτελικά.

Ο Λέων και ο Φάρος κατέκτησαν την 3η θέση, απολογισμός επίσης πολύ θετικός για τα δύο σωματεία. Η ομάδα της Κορίνθου στηρίχτηκε στους Χαράλαμπος Βαϊκόπουλο και Γιώργος Γκοντέβα. Προπονητής είναι ο Αντώνης Πέρρας. Η ομάδα της Αλεξανδρούπολης αγωνίστηκε με τον Ηλία Σταματόπουλο, τον Φίλιππο Τσίτσιο, τον Γιώργο Μήλια και τον Γιάννη Πιστόλα. Τεχνικοί υπεύθυνοι είναι ο Λεωνίδας Ζαρειφίδης και ο Άγγελος Τσίπας.

P5314251Αναλυτική η εξέλιξη του τελικού Αναγεννησιακός Πατρών-Α.Ο. Βύρων 3-2:

Παναγιώτης Αδριανός-Νίκος Σεγκούνας 3-0 (11-1, 11-9, 11-3)

Αλέξης Κωστακιώτης-Βαχάν Σεβνταγιάν 0-3 (5-11, 4-11, 4-11)

Αδριανός/Κωστακιώτης-Σεβνταγιάν/Σεγκούνας 2-3 (11-13, 11-6, 11-7, 13-15, 6-11)

Αδριανός-Σεβνταγιάν 3-1 (13-11, 8-11, 11-6, 17-15)

Κωστακιώτης-Σεγκούνας 3-2 (12-10, 11-8, 9-11, 12-14, 11-6)

P5314253Εξίσου συναρπαστικός ήταν ο τελικός του ομαδικού παγκορασίδων. Εκεί βρέθηκε το Ελληνικό αρχικά πίσω στο σκορ, μετά πέρασε P5314258μπροστά παίρνοντας τη νίκη στο κρίσιμο διπλό και τελικά το παιχνίδι πήγε στο πέμπτο και τελευταίο ματς. Η Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου έδωσε μεγάλο παιχνίδι με την Κουκουτού το οποίο κρίθηκε στα πέντε σετ και στις λεπτομέρειες! Στο 4ο σετ η Γραμματοπούλου έχασε 4 ματς μπολ (10-7 και 11-10) για να δεχτεί την ισοφάριση, αλλά στο «κόντρα» σετ έκανε εκείνη την ανατροπή. Βρέθηκε να χάνει 7-4 και 8-6, αλλά κάλυψε γρήγορα το χάντικαπ κι έφτασε στη νίκη με οριακή διαφορά και «σόρι» (σ.σ. τυχερό πόντο) στο φινάλε.

Αναλυτική η εξέλιξη του τελικού Α.Ο. Ελληνικού-Α.Ο.Ν. Φαλήρου 3-2:

Ναταλία Καφάτου-Μαίρη Κουκουτού 1-3 (11-9, 2-11, 5-11, 9-11)

Δανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου-Μαλαματένια-Ειρήνη Παπαδημητρίου 3-0 (11-7, 11-6, 11-7)

Καφάτου/Γραμματοπούλου-Κουκουτού/Παπαδημητρίου 3-1 (14-12, 9-11, 11-5, 13-11)

Καφάτου-Παπαδημητρίου 0-3 (10-12, 7-11, 5-11)

Γραμματοπούλου-Κουκουτού 3-2 (11-6, 14-16, 12-10, 11-13, 11-9)

P5314250Στα κορίτσια έγιναν 2 γκρουπ των 4ων ομάδων και το Ελληνικό προκρίθηκε από το 1ο με δύο νίκες και μία ήττα. Ξεπέρασε τον Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας με 3-1 και τον Φάρο Αλεξανδρούπολης με 3-0. Στο τελευταίο ματς δεν έπαιξε με τη βασική της ομάδα κι έχασε 3-0 από τον Φαέθωνα. Στα ημιτελικά το Ελληνικό νίκησε τον Ο.Α. Χανίων με 3-0.

Το Νέο Φάληρο άρχισε την πορεία του από το 2ο γκρουπ και γνώρισε επίσης ήττα. Ήταν στην 1η αγωνιστική των γκρουπ μάλιστα, όταν τα Χανιά επικράτησαν 3-1 με πολύ καλή εμφάνιση. Στη συνέχεια η ομάδα του Γιώργου Χριστοφοράκη νίκησε 3-0 το Α.Κ. Ζωγράφου και 3-0 τον Ο.Ε.Α. Χαλκίδας. Στα ημιτελικά κατέβαλλε με το ίδιο σκορ τον Α.Ο. Φαέθων.

Στον Α.Ο. Ελληνικού το προπονητικό δίδυμο των Γιάννη Κορδούτη και Κώστα Σταμνίδη είχε ακόμα στη σύνθεση τη Δήμητρα Στεφαδούρου και την Ελένη Τσαβλίρη. Με το Φάληρο πήρε μέρος στην τελική φάση και η Ελπίδα Οικονόμου. Την τεχνική καθοδήγηση ήταν ο Γιώργος Χριστοφοράκης.

Στη διάκριση έφτασαν με την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου και ο Φαέθων Α.Ο. με τον Ο.Α Χανίων. Η ομάδα της Πάτρας με προπονήτρια την Κατερίνα Βασιλογάμβρου βασίστηκε στη Μαρία Μαστρογιάννη και τη Νεφέλη Καφάτου. Το σωματείο της Κρήτης, που φέτος είχε φτάσει και στον τελικό του ομαδικού κορασίδων, είχε στο ρόστερ τις Γεωργία Πρωτοπαπαδάκη, Παναγιώτα Κοτζαμιχάλη, Ζωή Αγγελίδου και Μαρία-Ανελίζε Βαμβακάκη. Προπονητής είναι ο Μιχάλης Αγγελίδης.

ΤΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΘΗΝΑΣ

Diplomata Sxolis_proponitonΤο Πανελλήνιο πρωτάθλημα συνεχίζεται με τα ατομικά αγωνίσματα και ολοκληρώνεται αύριο το μεσημέρι. Μετά τις απονομές των επάθλων στο ομαδικό έγινε, όπως ήταν προγραμματισμένο, και η απονομή των πτυχίων στους αποφοιτήσαντες από τη σχολή προπονητών Γ΄κατηγορίας και το τμήμα της Αθήνας. Την απονομή έκανε η αν. προϊσταμένη στη Διεύθυνση Υποστήριξης Άθλησης & Διατροφής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και πρώην πρωταθλήτρια επιτραπέζιας αντισφαίρισης Ιωάννα Μωραΐτου, η οποία ήταν πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης της Σχολής Προπονητών Γ’ Κατηγορίας.

 

Φωτογραφικό υλικό από τη σημερινή δεύτερη μέρα του Πανελληνίου πρωταθλήματος παμπαίδων-παγκορασίδων 

Φωτό 1: Η ομάδα του Αναγεννησιακού με το τρόπαιο του πρωταθλητή.

Φωτό 2: Οι αθλήτριες και οι προπονητές του Α.Ο. Ελληνικού ποζάρουν ευτυχείς για την επιτυχία της ομάδας

Φωτό 3: Ο Θανάσης Τσοκανάς και οι αθλητές του πανηγυρίζουν δευτερόλεπτα μετά το τέλος του τελικού

Φωτό 4: Οδηγίες από τους δύο προπονητές σε ανάπαυλα του τελικού.

Φωτό 5: Η απονομή των επάθλων στις νικήτριες ομάδες της κατηγορίας παμπαίδων

Φωτό 6: Φάση από το καθοριστικό παιχνίδι του Κωστακιώτη (αριστερά) με τον Σεγκούνα

Φωτό 6: Ζώντας τη δική τους αγωνία Χριστοφοράκης (αριστερά) και Κορδούτης δίνουν με εκφραστικό τρόπο τις οδηγίες σε Κουκουτού και Γραμματοπούλου αντίστοιχα

Φωτό 7: Η απονομή των επάθλων στην κατηγορία του ομαδικού παγκορασίδων. 

Φωτό 8: Στιγμιότυπο από την πολύ δυνατή αναμέτρηση της Κουκουτού (αριστερά) με τη Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου 

Φωτό 9: Οι αποφοιτήσαντες του τμήματος Αθήνας από τη σχολή προπονητών Γ’ κατηγορίας σε αναμνηστική φωτό με τα διπλώματά τους. 

                                             

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ