Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Για το τρεμπλ η Μπορούσια στον δεύτερο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ!

Boll agaliazei_gioni

Boll agaliazei_gioniΣτη Ρωσία ετοιμάζεται να κάνει η Μπορούσια Ντίσελντορφ το βήμα που της απομένει για να ολοκληρώσει θριαμβευτικά μία ιδιαίτερα πετυχημένη σεζόν! Η ομάδα του Παναγιώτη Γκιώνη πραγματοποίησε το νταμπλ την περασμένη Κυριακή στη Γερμανία, κατακτώντας και το πρωτάθλημα και αύριο θέλει να πανηγυρίσει και το Τσάμπιονς Λιγκ και να πιάσει το τέλειο! Στις 15.20 ώρα Ελλάδας (και σε ζωντανή μετάδοση στο διαδίκτυο από το LAOLA1.tv) αντιμετωπίζει την Όρενμπουργκ στη ρεβάνς της νίκης με 3-1 στο Ντίσελντορφ. Έχει αποκτήσει σοβαρό προβάδισμα και μπορεί να την ευνοήσει ήττα με 3-2 ή ακόμα και με 3-1 αν είναι καλύτερη στο σύνολο των σετ. Ο φορμαρισμένος αμυντικός, που σημείωσε νίκη τόσο στον πρώτο τελικό της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης στις 10 Μαΐου, όσο και στον τελικό της Μπουντεσλίγκα στις 24 του μήνα, είναι έτοιμος να βοηθήσει την ομάδα του στην υλοποίηση και αυτού του στόχου. Αν έρθει το τρόπαιο, τότε η Μπορούσια θ’ αναδειχτεί πρωταθλήτρια Ευρώπης για 11η φορά στην ιστορία της και  ο ίδιος θα γνωρίσει μία ακόμα περήφανη στιγμή και θα γίνει ο πρώτος Έλληνας πινγκπονίστας με τέτοια διάκριση!

Το κλαμπ του Ντίσελντορφ είναι από την Τετάρτη στη ρωσική πόλη, εκεί όπου το 2011 πανηγύρισε τον τελευταίο του τίτλο στο Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στην ίδια αντίπαλο. Με τις σπουδαίες νίκες του Τίμο Μπολ απέναντι στον σημερινό (Ντιμίτρι Οβτσάροφ) κι έναν πρώην (Βλαντιμίρ Σαμσόνοφ) πρωταθλητή Ευρώπης του απλού ανδρών, αλλά και την επικράτηση του Γκιώνη εναντίον του Ρώσου Αλεξέι Σμιρνόφ έχει γύρει την πλάστιγγα υπέρ του έχοντας κι ένα σκορ 10-6 στα σετ. Σε πολύ κρίσιμη στιγμή του 4ου σετ με τον Οβτσάροφ μάλιστα, ο Γερμανός σταρ είχε σώσει ματς μπολ. Την τριάδα της συμπληρώνει και σε αυτό το ματς ο Γερμανός Πάτρικ Φρανζίσκα, ενώ και η Όρενμπουργκ πιθανότατα δεν θ’ αλλάξει την τριάδα της (4ος παίκτης ο Ρώσος Φεντόρ Κουζμίν).

Η ομάδα του Γκιώνη έχει πάρει 4 κύπελλα σε αυτόν τον θεσμό και 6 παλαιότερα στο Κύπελλο Πρωταθλητριών. Αν φτάσει στο 11ο τότε θα είναι μόνη στη 2η θέση της λίστας με τις ομάδες, που έχουν τα περισσότερα Κύπελλα Πρωταθλητριών σε όλα τα σπορ. Μόνο ένα κλαμπ έχει πιο πολλά και είναι η Τ.Σ.Σ.ΚΑ. Μόσχας στο βόλεϊ (13)! Μαζί με την Μπορούσια του πινγκ πονγκ ακολουθεί η Ρεάλ Μαδρίτης στο ποδόσφαιρο με 10 τίτλους. Επίσης, η μπασκετική Ρεάλ Μαδρίτης έκανε πρόσφατα κόντρα στον Ολυμπιακό 9 τα κορυφαία διασυλλογικά τρόπαια στο μπάσκετ, η  Μπαρτσελόνα έχει 7 Κύπελλα πρωταθλητριών στο χάντμπολ, η ιταλική Προ Ρέκο, η κροατική Μλάντοστ Ζάγκρεμπ και η Παρτιζάν Βελιγραδίου από τη Σερβία έχουν από 7 στο πόλο…

Εκτός από την Μπορούσια τον τίτλο της στη Ρωσία υπερασπίστηκε την περασμένη Κυριακή και η Όρενμπουργκ και δείχνει κι αυτή σε πολύ καλή κατάσταση. Επιπλέον, τον αριθμό 11 δεν τον κυνηγούν μόνο οι Γερμανοί, αλλά κι ένας αθλητής της Όρενμπουργκ, ο …μίστερ Τσάμπιονς Λιγκ Βλαντιμίρ Σσμσόνοφ. Ο σπουδαίος Λευκορώσος έχει πανηγυρίσει 10 φορές την κατάκτηση του κυπέλλου (και στα χρόνια της προηγούμενης ονομασίας). Τις σεζόν 1997, 1998, 2000 με την Μπορούσια Ντίσελντορφ, τις χρονιές 2001, 2002, 2003, 2004, 2007 με τη Σαρλερουά και το 2013 και 2014 με την Όρενμπουργκ. Γενικά το ρωσικό κλαμπ είναι στον τελικό για τετάρτη σερί χρονιά και πέρσι είχε χάσει την πρωτιά από τη γαλλική Ποντουάζ. Προκύπτει λοιπόν, ως στοιχείο που μαρτυρά και το μεγάλο πρεστίζ του φετινού τελικού, ότι οι δύο φιναλίστ έχουν κατακτήσει τους 5 από τους 6 τελευταίους τίτλους στον θεσμό! Επιπλέον, βαριά ονόματα των δύο ομάδων εμφανίζουν και εξαιρετική προσωπική στατιστική. Ο Μπολ έχει ρεκόρ 15 νίκες -2 ήττες στη φετινό Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ ο συμπατριώτης του ο Οβτσάροφ έχει 13-2. 

ΤΗ 2Η ΘΕΣΗ ΚΑΤΕΚΤΗΣΑΝ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ ΚΡΕΑΝΓΚΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΟΛΙΟΥ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

Με επιτυχίες στο μεταξύ, για τα κλαμπ δύο κορυφαίων Ελλήνων πρωταθλητών ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Τρίτης τα γαλλικά πρωταθλήματα των δύο πρώτων εθνικών διασυλλογικών κατηγοριών. Η Ενεμπόν του Καλλίνικου Κρεάνγκα κατέκτησε τη 2η θέση στην Pro A κι εξασφάλισε με άνεση τελικά το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ επίσης 2η ήρθε η Παρί ΤΤ της Κατερίνας Τόλιου στην Pro B και πιθανώς να φτάσει και στην άνοδο εκμεταλλευόμενη οικονομικά προβλήματα άλλων ομάδων… Την τελευταία αγωνιστική είχε αγωνιστική δράση και ο Γιώργος Φραγκούλης με την Μπαγιάρ Αρζεντάν στην Pro B.

Στη 18η αγωνιστική της 1ης εθνικής κατηγορίας η Ενεμπόν επιβλήθηκε εντός έδρας της Καέν με 4-0. Ο Κρεάνγκα ήταν σε πολύ καλή μέρα και νίκησε με 3-0 σετ τον Γερμανό Ζόλταν Φέγερ Κόνερ, πρώην πρωταθλητή Ευρώπης του διπλού ανδρών. Η Ενεμπόν συγκέντρωσε 42 βαθμούς, έξι λιγότερους από την πρωταθλήτρια Γαλλίας Ποντουάζ. Ισοβάθμησε με τη Σαρτρ, αλλά τερμάτισε 2η γιατί είχε καλύτερα αποτελέσματα στα μεταξύ τους ματς (1 νίκη-1 ισοπαλία).

Στη 2η εθνική κατηγορία γυναικών η Παρί ΤΤ τελείωσε το πρωτάθλημα με εκτός έδρας νίκη εναντίον της Εκιρόλ Εβέν με 4-0. Η Τόλιου, που έκανε πολύ αξιόλογες εμφανίσεις στην πρώτη χρονιά της στο εξωτερικό, κατέβαλε με 3-0 σετ τη Γαλλίδα Μαρίν Ζαναρντί. Η ομάδα του Παρισιού πήρε τη 2η θέση με 37 βαθμούς (42 έχει η πρωταθλήτρια Ποϊτιέ) κι ελπίζει σε προαγωγή παρότι η προκήρυξη προβλέπει ότι μόνο η νικήτρια της διοργάνωσης ανεβαίνει φέτος στην 1η κατηγορία. Ο λόγος είναι ότι υπάρχουν σωματεία από την Pro A, που δηλώνουν αδυναμία να συνεχίσουν λόγω έλλειψης χρημάτων και η γαλλική ομοσπονδία μπορεί να δεχτεί την άνοδο και της 2ης ομάδας. Αυτή είναι η ενημέρωση, που έχουν στην Παρί, αλλά προσθέτουν ότι τίποτα δεν είναι σίγουρο και πρέπει να περιμένουν. Η Τόλιου πρόκειται να συνεχίσει στους Παριζιάνους και την επόμενη σεζόν, όπως έδειξε και σε μήνυμα στον προσωπικό της λογαριασμό σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Επίσης για τη 18η και τελευταία αγωνιστική έπαιξαν και οι ομάδες της Pro B των ανδρών. Η Μπαγιάρ Αρζεντάν 1 έχασε εκτός έδρας 4-0 από τη Βιλνέβ. Το παιχνίδι δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον για το κλαμπ του Αρζεντάν, που κατέλαβε τελικά την 6η θέση με 29 βαθμούς. Ο Φραγκούλης έδωσε ένα παιχνίδι και κάμφθηκε με 3-2 σετ σε ντέρμπι με τον Γάλλο Ζαν Γκρεγκόρ.

* Τελευταία νέα κι από το πρωτάθλημα της 1ης εθνικής κατηγορίας της Ρουμανίας. Η Πολιτέχνικα Κλουζ του Ντανιέλ Τσιόκα, αποκλείστηκε με δύο ήττες, όπως αναμενόταν, στα ημιτελικά των πλέι οφ από την Κοστάντζα (κι ακριβώς επειδή είχαν χαθεί ουσιαστικά από το πρώτο ματς οι ελπίδες πρόκρισης στον τελικό, ο Έλληνας πρωταθλητής δεν πήγε στη ρεβάνς) και πλέον θα παίξει τον Ιούνιο για τις θέσεις 3-4. Στα δύο ματς και πάλι και αντίπαλός της θα είναι η Μιοβένι.

 

* Στη φωτό ο Μπολ και ο Γκιώνης πανηγυρίζουν αγκαλιασμένοι την κατάκτηση του πρωταθλήματος Γερμανίας την προηγούμενη Κυριακή.

                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ