Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στο νούμερο 7 του ευρωπαϊκού πίνακα αξιολόγησης παίδων ο Σγουρόπουλος!

Sgouros Voula

Sgouros VoulaΤη σημαντική βαθμολογική βελτίωση που περίμενε, καιρό τώρα, και στον ευρωπαϊκό πίνακα αξιολόγησης για αθλητές έως 15 ετών, την είδε επίσημα σήμερα ο Γιάννης Σγουρόπουλος. Ο πρωταθλητής Ελλάδας του απλού παίδων αναρριχήθηκε στο νούμερο 7 της γηραιάς ηπείρου, εξέλιξη που του δίνει ώθηση και περισσότερες πιθανότητες να πετύχει δύο υψηλούς προσωπικούς στόχους. Ο πρώτος να βρεθεί στα 8 φαβορί του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος νέων του προσεχούς Ιουλίου και ο δεύτερος ν’ αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Τοπ 10 του Οκτωβρίου! Η Ευρωπαϊκή Ένωση Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (E.T.T.U.) είχε να εκδώσει ranking list πάνω από δύο μήνες. Τον Μάρτιο ο Ελευσίνιος διεθνής ήταν στο νούμερο 14 και τον Απρίλιο δεν είχαν δημοσιευτεί πίνακες. Οι βαθμοί του βέβαια, είχαν υπολογιστεί και τώρα που βγήκε η κατάταξη του Μαΐου έκανε άλμα στην 7η θέση χάρη κυρίως στο χάλκινο μετάλλιο στο απλό παίδων, που είχε κατακτήσει αρχές Μαρτίου στο ιταλικό όπεν του Λινιάνο. Αυτή η επιτυχία άλλωστε, τον είχε φέρει από τον Απρίλιο και στο νούμερο 20 της παγκόσμιας κατάταξης! Όπως είχε συμβεί με τον πίνακα της I.T.T.F., έτσι και με τον ευρωπαϊκό, αυτή η άνοδος συνιστά πρωτόγνωρη διάκριση για Έλληνα παίδα! Ο Σγουρόπουλος μάλιστα, συγκέντρωσε περισσότερους από 100 βαθμούς, καθώς τον Μάρτιο είχε 714 και τον Μάιο εμφανίζει 862!

Ρεπορταζιακά μπορούν να σημειωθούν και τα εξής στοιχεία:

– Μετά το Πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων ο Σγουρόπουλος είχε αναφερθεί με δηλώσεις του στον στόχο της βαθμολογικής ανόδου, καθώς είναι η τελευταία του χρονιά στους παίδες και θέλει διάκριση στο απλό και στο διπλό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

– Αν μετρούσε το τωρινό ranking θα ήταν στα 8 φαβορί για την Μπρατισλάβα. Οι κληρώσεις των ατομικών αγωνισμάτων όμως, θα γίνουν εκεί τον Ιούλιο, θα ληφθεί υπόψη ο τελευταίος πίνακας πριν από τη διαδικασία και ο αθλητής του Άρη Βούλας θα πρέπει να κρατηθεί το ίδιο ψηλά.

– Η πρώτη 10άδα της Ευρώπης στους παίδες αποτελείται μόνο από αθλητές γεννηθέντες το 2000. Ο 14άχρονος Γάλλος Μπαρντέ έρχεται από τη 12η θέση. Στην κορυφή και με μεγάλη διαφορά πόντων βρίσκεται ο Ρουμάνος Κριστιάν Πλετέα, που άλλωστε είναι νούμερο 1 και παγκοσμίως.

– Τον Φεβρουάριο ο Σγουρόπουλος είχε πλασαριστεί πρώτη φορά στο νούμερο 10 της κατηγορίας Under 15. Μετά έχασε 4 θέσεις, αλλά τώρα ανέβηκε 7 και είναι πολύ κοντά και στο νούμερο 6, τον Ιταλό Ματέο Μούτι, που έχει 875 βαθμούς.

Από κει και πέρα, στους ευρωπαϊκούς πίνακες του Μαΐου έχει σημασία για τα ελληνικά χρώματα η άνοδος του Παναγιώτη Γκιώνη. Όπως αναμενόταν και εδώ, με βάση την παγκόσμια κατάταξη, μετακινήθηκε στο νούμερο 5 από το 8. Εφόσον διατηρείται σε τόσο καλές θέσεις θα είναι στα πρώτα φαβορί του προσεχούς Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (Εκατερίνμπουργκ, 24 Σεπτεμβρίου-5 Οκτωβρίου) και φυσικά δεν θα έχει λόγο ν’ ανησυχεί για το εισιτήριο συμμετοχής σε άλλα μεγάλα ραντεβού (Τοπ 16). Στις γυναίκες η πρώτη Ελληνίδα της κατάταξης, η Κατερίνα Τόλιου, «κέρδισε» λίγο έδαφος και πήγε στο νούμερο 94.

Για τον πίνακα U15 να συμπληρωθεί ότι ο επίσης 15χρονος Βασίλης Αντωνιάδης είναι στο νούμερο 58 της Ευρώπης αυτόν τον μήνα, ενώ στις κορασίδες η πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού Ελισάβετ Τέρπου βρίσκεται στο νούμερο 29 και η δευτεραθλήτρια Έλλη Φίσερ στο 66. Ο Σγουρόπουλος είναι και στην πρώτη 100άδα των νέων (Νο 75), ενώ στην κατηγορία U18 των νεανίδων έχει το καλύτερο πλασάρισμα η Τέρπου (Νο 133).

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ