Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Με 250 συμμετοχές το τουρνουά δημοτικών σχολείων Πειραιά

Sxoliko Peiraia_oloi_oi_nikites

Sxoliko Peiraia_oloi_oi_nikitesΗ ομοσπονδιακή αίθουσα STAG του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας γέμισε το Σαββατοκύριακο παιδικά χαμόγελα και οι μαθητές και οι Sxoliko Peiraia_agonistiko_planoμαθήτριες του Πειραιά χάρηκαν με την ψυχή τους την ψυχαγωγία με τη μικρή ρακέτα. Το 1ο ατομικό πρωτάθλημα των δημοτικών σχολείων Πειραιά, που διοργάνωσε ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου με τη συνεργασία της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία. Μάζεψε 250 αγόρια και κορίτσια και τους έδωσε την ευκαιρία να ευχαριστηθούν παιχνίδια και να έρθουν πιο κοντά στην επιτραπέζια αντισφαίριση. Αρχικά οι εκτιμήσεις μιλούσαν για 180 με 200 παιδιά, όμως ακόμα και λίγες ώρες πριν από την έναρξη κατηγοριών εκδηλωνόταν ενδιαφέρον και οι συμμετοχές αυξάνονταν!

Σχηματίστηκαν από δύο κατηγορίες σε αγόρια και κορίτσια, δηλαδή Α’, Β’ Γ’ και Δ’, Ε’, ΣΤ’ τάξεων. Στην πρώτη φάση έγιναν γκρουπ και στη δεύτερη νοκ άουτ αγώνες. Η ομοσπονδία παραχώρησε την αίθουσα κι έδωσε τα μπαλάκια, ενώ υπεύθυνη για την οργάνωση των αγώνων ήταν η γενική γραμματέας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Κατερίνα Σπανού.  

Sxoliko Peiraia_agoria_ABGΟι νικητές και οι νικήτριες ανά κατηγορία:

Μαθητών Α’, Β’, Γ’ τάξεων:

1. Γιώργος Έξαρχος (21ο Δ.Σ.)

2. Λευτέρης Κατσώρης (32ο Δ.Σ.)

3. Σπυρίδων Γιαννιώτης (21ο Δ.Σ.)

-. Αναστάσιος Φωτόπουλος 38ο Δ.Σ.) 

Μαθήτριες Α΄, Β΄, Γ΄ τάξεων:

1. Μαρία Χελβατζιάν (Σχολείο Αρμενοπαίδων)

2. Ελένη Κουκουτού (1ο Δ.Σ.)

3. Κατερίνα Εξάρχου (21ο Δ.Σ.)

-. Ευαγγελία Μεραμβελιωτάκη (11ο Δ.Σ.) 

Μαθητές Δ’, Ε’, ΣΤ’ τάξεων:

1. Σωκράτης Γιαννούτσος (33ο Δ.Σ.)

2. Γιάννης Ζαννιάς (Ράλλειος)

3. Γιώργος Αγρανιώτης (Παιδαγωγική)

-. Ευάγγελος Κουρμελές (Ράλλειος)

Μαθήτριες Δ’, Ε’, ΣΤ’ τάξεων:

Sxoliko Peiraia_Koritsia_D_E_ST1. Ελπίδα Οικονόμου (1ο Δ.Σ.)

2. Βασιλεία Χάλαρη (11ο Δ.Σ.)

3. Μυρτώ Δελασούδα (Ράλλειος)

-. Παναγιώτα Σίμου (Ράλλειος)

Τις απονομές έκαναν ο πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. Πειραιά και δημοτικός σύμβουλος Σταύρος Ελληνιάδης στα αγόρια Δ’-Ε’-ΣΤ’ τάξεων, ο β’ αντιπρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Κώστας Μάκρας στα κορίτσια Δ’-Ε’-ΣΤ’ τάξεων, η γενική γραμματέας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Κατερίνα Σπανού στα αγόρια Α’-Β’-Γ’ τάξεων και το μέλος της Τεχνικής Επιτροπής της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Σαράντης Γιαννούτσος στα κορίτσια Α’-Β’-Γ’ τάξεων.

ΠΡΩΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Κι από τα παιδιά σε επαγγελματίες, οι οποίοι έχουν τη χαρά ν’ ασχολούνται συστηματικά με την επιτραπέζια αντισφαίριση και μέσα από τη δουλειά τους να μετέχουν και σε events του χώρου τους. Από τις 27 έως τις 31 Μαΐου λοιπόν, θα διεξαχθεί στη Βάρνα της Βουλγαρίας το 7ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αστυνομικών στο πινγκ πονγκ και για πρώτη φορά θα υπάρξει και ελληνική συμμετοχή! Θα πάρουν μέρος οι Πατρινοί Αριστοτέλης Ζαφειρόπουλος, Βαρδής Αθανασόπουλος και οι Αθηναίοι Γιώργος Κυριακόπουλος και Δημήτρης Μπιστόλας. Ο πρώτος ήταν φέτος αθλητής του Α.Ο. Παγώνα Πατρών. Ο Αθανασόπουλος παίζει στην Α.Ε.Κ. Πατρών, ο Κυριακόπουλος στον Γ.Α.Σ. Αετός, ενώ ο Μπιστόλας είναι πρώην αθλητής του Α.Ο. Πεύκης.

Μαζί με ανθρώπους από το αρχηγείο της ελληνικής αστυνομίας θα μεταβούν στη γειτονική χώρα την Τετάρτη και θα γυρίσουν την Κυριακή. Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα έχει μεστό πρόγραμμα, καθώς περιλαμβάνει τα αγωνίσματα του απλού, του διπλού και του ομαδικού. Γίνεται κάθε τέσσερα χρόνια και αφορά αποκλειστικά στο δημοφιλές ολυμπιακό άθλημα. Οι προκρίσεις από την Ελλάδα προέκυψαν με βάση τα αποτελέσματα στο οικείο Πανελλήνιο πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, αλλά και των δύο προηγούμενων. Οι αγώνες γίνονται κάθε χρόνο, συγκεντρώνουν γύρω στα 50 άτομα απ’ όλη την Ελλάδα και τους διοργανώνει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων. Φέτος έγιναν στη Βούλα.

                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ