Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Το νταμπλ η Μπορούσια, νέα μεγάλη προσωπική στιγμή για τον Γκιώνη!

Borussia Duesseldorf_champion

Borussia Duesseldorf_championΈνα ακόμα παράσημο, μία ακόμα σπουδαία διάκριση στην καριέρα του πρόσθεσε το απόγευμα ο Παναγιώτης Γκιώνης! Η ομάδα του, η Gio me_koupa_championΜπορούσια Ντίσελντορφ, αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Γερμανίας για τη σεζόν 2014-2015 και ο ίδιος είχε καθοριστική συμβολή! Η επικράτηση με 3-1 επί της Φούλντα στον τελικό της Μπουντεσλίγκα, στο κατάμεστο Fraport Arena της Φρανκφούρτης, έφερε και τη δική του υπογραφή, καθώς έκανε το 2-1 στο τρίτο στη σειρά ματς με πολύ δύσκολη νίκη εναντίον του Γερμανού διεθνή Ρούεν Φίλους. Γράφοντας ιστορία και στο κορυφαίο ευρωπαϊκό διασυλλογικό πρωτάθλημα δικαιώνει ξανά κόπους πολλών χρόνων και παράλληλα τιμά αφάνταστα την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση και τη διαφημίζει σε όλο τον κόσμο του αθλήματος. Η Μπορούσια πανηγύρισε το 27ο πρωτάθλημα της ιστορίας της, το 16ο νταμπλ και δεύτερο σερί και ο Έλληνας άσος ζει μία ακόμα πρωτόγνωρη επιτυχία με ξένη ομάδα ύστερα από το Κύπελλο Γερμανίας τον περασμένο Δεκέμβριο. Ήταν και σ’ εκείνον τον τελικό βασικός, ήταν και σήμερα, ήταν και στον πρώτο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ πριν από δύο εβδομάδες και πλέον η μεγάλη του επιθυμία είναι να κλείσει τη νέα αποδοτική χρονιά με την κατάκτηση της σημαντικότερης ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης και το τρεμπλ. Η ρεβάνς της νίκης με 3-1 είναι την ερχόμενη Παρασκευή στο Όρενμπουργκ της Ρωσίας.

Όπως κάθε χρόνο ο τελικός των πλέι οφ στη γερμανική λίγκα μετατράπηκε σε γιορτή του αθλήματος από την ομοσπονδία, τους διοργανωτές και τους σπόνσορες. Μουσική, χάπενιγνκ, ωραίο τελετουργικό κατά την παρουσίαση των ομάδων, ζωντανή μετάδοση στο διαδίκτυο με περιγραφή, ήταν σκηνικά, που αποτέλεσαν μέρος της εκδήλωσης. Περισσότεροι από 3.000 φίλαθλοι γέμισαν το γυμναστήριο στην (ουδέτερη για τους δύο φιναλίστ) Φρανκφούρτη και απόλαυσαν σπουδαία αναμέτρηση. Η Φούλντα είχε τρεις ήττες φέτος από την Μπορούσια, είχε χάσει και στον αντίστοιχο περσινό τελικό, αλλά τις περισσότερες φορές εμφανιζόταν απολύτως ανταγωνιστική κι έδειχνε ότι μπορεί να φτάσει σε μεγάλη νίκη. Το ίδιο έγινε και σήμερα, καθώς ο Γερμανός Σους τής έδωσε το προβάδισμα επικρατώντας με το εμφατικό 3-0 σετ του Φρανζίσκα. Στη συνέχεια ο 1ος παίκτης της Μπορούσια, ο Μπολ, επιβεβαίωσε τα προγνωστικά κόντρα στον αμυντικό Γουάνγκ Σι κι έτσι ο αγώνας του Γκιώνη κόντρα σ’ έναν άλλο ικανότατο αμυντικό, τον Φίλους, απέκτησε τεράστια σημασία. Όπως πριν από λίγες ημέρες στον πρώτο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, έτσι και σε αυτό το καθοριστικό ματς, ο «χάλκινος» πρωταθλητής Ευρώπης του απλού ανδρών ήταν έτοιμος από κάθε πλευρά. Έχασε στην παράταση το 1ο σετ, αλλά στα τρία επόμενα επέβαλλε το παιχνίδι του και πανηγύρισε τη νίκη, που όπως αποδείχτηκε έπαιξε ρόλο-κλειδί στην τελική έκβαση.

Gio final_eisodosΣτο ισορροπημένο 1ο σετ ο Γκιώνης ξέφυγε στο 8-8 με δύο εξαιρετικά σερβίς, όμως μετά έκανε κάποια λάθη και ο αντίπαλός του (που μείωσε με «σόρι») πήρε τέσσερις συνεχόμενους πόντους. Στη συνέχεια ο 35χρονος διεθνής μας ήταν πιο προσεχτικός, πιο σταθερός και φάνηκε ότι είχε διαβάσει καλά πλέον τα χτυπήματα του Φίλους. Ένα ενδιαφέρον στοιχείο σε αυτή την αναμέτρηση, μεταξύ δύο αθλητών με αμυντικό στυλ παιχνιδιού, είναι ότι ο Γερμανός έκανε επιθέσεις και με το backhand (ρεβέρ). Στα δύο πρώτα σετ χρησιμοποίησαν πολύ και οι δύο την επίθεση. Από το 2ο σετ κι έπειτα ο Φίλους περιόρισε τα spin, αντίθετα ο Γκιώνης διάλεγε τις μπάλες για τα δυνατά forehand(ντράιβ), ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικός και κατάφερε να πάρει και τα τρία σετ με διαφορά ! Ο Φίλους ήταν το 2006 3ος στον κόσμο στο διπλό νέων, ενώ έχει αναδειχτεί μία φορά πρωταθλητής Ευρώπης στο ομαδικό ανδρών και μία στο απλό παίδων.

ΓΚΙΩΝΗΣ: «ΔΙΚΑΙΩΝΩ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΟΥ»

Gio me_koupa_kai_Heister«Τον αντιμετώπισα πρώτη φορά και νιώθω ότι με βολεύει το παιχνίδι του. Μπορούσα και δυνατά να παίξω στις επιθέσεις μου και να κρατήσω την μπάλα στις άμυνές του. Είχα σταθερή απόδοση, αλλά ειδικά μετά το 0-1 απέδωσα πολύ καλά και μάλιστα πήρα κρίσιμους πόντους από το σερβίς μου. Ο Φίλους έκανε λάθη μετά το 1-1, δίσταζε να κάνει επίθεση όταν του έδινα κομμένη μπαλιά στο ντράιβ και νομίζω ότι αγχώθηκε», σχολίασε για την εικόνα του αγώνα ο Γκιώνης, ενώ για τη νέα μεγάλη επιτυχία του ανέφερε γεμάτος περηφάνια: «Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί δικαιώνω τους ανθρώπους, που με επέλεξαν για την Μπορούσια και φυσικά τη δική μου σκληρή προσπάθεια. Όταν έρχεσαι εδώ καταλαβαίνεις αμέσως ότι δεν υπάρχει κάποιος άλλος στόχος εκτός από τις πρωτιές. Είναι όμως, πολύ σημαντικό για το καλό κλίμα στην ομάδα, το γεγονός ότι την ίδια ώρα που χαίρονται μόνο με τα τρόπαια, δεν αγχώνονται, δεν σε πιέζουν. Διασκεδάζουν την όλη κατάσταση και στις ήττες έρχεται ακόμα και ο πρόεδρος να σε συγχαρεί για την προσπάθεια και να σου πει «δεν πειράζει». Θέλουν πάντοτε την πρωτιά, είναι άλλωστε επαγγελματίες σε όλα, ωστόσο έχουν χορτάσει τους τίτλους. Αυτό βοηθάει στη θετική ατμόσφαιρα και κάτι άλλο σημαντικό είναι ότι είμαστε μία ομάδα και ο ένας καλύπτει τον άλλον. Τον αξίζαμε τον τίτλο. Περάσαμε δυσκολίες ειδικά στον πρώτο ημιτελικό, που χάσαμε 3-0 από τη Σααρμπρίκεν, αλλά είμαστε δίκαιοι πρωταθλητές και μακάρι τώρα να πάρουμε και το Τσάμπιονς Λιγκ και να γράψουμε τον ιδανικό επίλογο στη σεζόν».

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΠΟ 0-2 ΣΕΤ Ο ΜΠΟΛ

Η Μπορούσια απέκτησε λοιπόν, το προβάδισμα με 2-1, αλλά οι προβλέψεις ότι ο φορμαρισμένος Μπολ θα σημείωνε δύο νίκες επιβεβαιώθηκαν πολύ δύσκολα. Ο πρώην συμπαίκτης του στους ευρωπαϊκούς τίτλους του διπλού ανδρών, Κριστιάν Σους, προηγήθηκε με 2-0 σετ και τον απείλησε έντονα. Ο ρέκορντμαν των ευρωπαϊκών τίτλων χρειάστηκε να διατηρήσει καθαρό μυαλό και ν’ ανεβάσει σημαντικά την απόδοσή του για να κάνει την ανατροπή και διαμορφώσει το τελικό 3-1.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Φούλντα-Μπορούσια 1-3:

Κριστιάν Σους-Πάτρικ Φρανζίσκα 3-0 (11-4, 11-8, 11-7)

Γουάνγκ Σι-Τίμο Μπολ 0-3 (5-11, 9-11, 4-11)

Ρούεν Φίλους-Παναγιώτης Γκιώνης 1-3 (12-10, 6-11, 5-11, 6-11)

Σους-Μπολ 2-3 (12-10, 11-9, 2-11, 7-11, 5-11)

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑ ΑΣΑΝΤΑ

Borussia pontioumΣτο φινάλε ο Γκιώνης έτρεξε στον Μπολ να τον αγκαλιάσει και δευτερόλεπτα μετά όλοι οι παίκτες, το τεχνικό τιμ και τα υπόλοιπα στελέχη της ομάδας έγιναν ένα κουβάρι για να πανηγυρίσουν μπροστά στο φίλαθλο κοινό τους τον νέο τίτλο. Έγιναν ζωντανά στο διαδίκτυο οι καθιερωμένες δηλώσεις από εκπροσώπους των δύο φιναλίστ (από τους νικητές μίλησε ο Μπολ, από τους ηττημένους ο Σους) και τα φώτα έσβησαν για να ετοιμαστεί η τελετή της απονομής.

Στήθηκε ειδική εξέδρα, φωτίστηκε με προβολείς και μετά την άξια αντίπαλο Φούλντα ανέβηκαν για την απονομή των επάθλων οι αθλητές και ο προπονητής της Μπορούσια Ντάνι Χάιστερ. Οι παίκτες είχαν συνεννοηθεί πριν από το ματς ότι αν κατακτήσουν το πρωτάθλημα θα το αφιερώσουν στον άτυχο συμπαίκτη τους Καμάλ Ασάντα, που χειρουργήθηκε πρόσφατα και χρησιμοποιεί πατερίτσες. Έτσι κι έγινε. Ο Ινδός ανέβηκε κι αυτός στο πόντιουμ και πήρε από τους συμπαίκτες του το τρόπαιο για να το σηκώσει πρώτος. Οι πρωταθλητές Γερμανίας γνώρισαν την αποθέωση και ο Γκιώνης ήταν αυτός που άνοιξε τη σαμπάνια κι …έλουσε τους συμπαίκτες του! Ευχέρεια για …γλέντι δεν υπάρχει ακόμα. Όλη η ομάδα θα συνεχίσει την προετοιμασία της στο Ντίσελντορφ και την Τετάρτη θα μεταβεί στη Ρωσία για τον δεύτερο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στην Όρενμπουργκ.

 

* Φωτογραφικό υλικό από την απονομή και τις πανηγυρικές στιγμές του Παναγιώτη Γκιώνη. Οι προσωπικές φωτογραφίες του Έλληνα πρωταθλητή είναι από την ιστοσελίδα Sportsland.gr. 

 

 

                                                          

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ