Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Συμμετοχή του Α.Ο. Φαέθων Πάτρας στο Erasmus plus sport

Faethon Patras_Erasmus

Faethon Patras_ErasmusΟ Αθλητικός Όμιλος Φαέθων από την Πάτρα παίρνει μέρος στην «Ευρωπαϊκή ημέρα αθλητισμού για όλους». Είναι από την Πέμπτη στην Ιταλία και αύριο 23 Μαΐου θα μετάσχει με μεγάλη αποστολή στη «European day of integrated sport», όπως τιτλοφορείται διεθνώς, που γίνεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus plus sport στην κατηγορία Non for profit sport events. Θα έχει εκπροσώπηση και στην επιτραπέζια αντισφαίριση και μάλιστα με 12 αθλητές κι αθλήτριες.

Ο Όμιλος έγραψε σχετικό ρεπορτάζ κι εκεί αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η “European day of integrated sport”- “Ευρωπαϊκή ημέρα αθλητισμού για όλους” είναι μια ευκαιρία για συνεύρεση όλων των αθλητών (συμπεριλαμβανομένων και αθλητών με αναπηρία) σε κοινές διοργανώσεις. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 16 οργανισμοί από 13 διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες και στις δραστηριότητες του περιλαμβάνεται συμμετοχή σε αθλήματα, που θα διεξαχθούν σε 12 πόλεις της Ιταλίας με συντονιστή το CSEN -Centro Sportivo Educativo Nazionale και τη στήριξη της CONI- Ιταλικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Ο Φαέθων Πάτρας συμμετέχει με 12 αθλητές στην επιτραπέζια αντισφαίριση και 6 αθλητές στο μπάσκετ. Τις ομάδες συνοδεύουν η Σίντυ Τασούλα συντονίστρια του προγράμματος, η Κατερίνα Βασιλογάμβρου τεχνική υπεύθυνη του προγράμματος και ο Θανάσης Σουφλιάς, αθλητής -προπονητής, υπεύθυνος για την ομάδα μπάσκετ. 
Η προετοιμασία των αθλητών της ελληνικής αποστολής έδωσε την ευκαιρία στον αθλητικό όμιλο Φαέθων και στα μέλη του να γνωριστούν με άλλους αθλητές, να προπονηθούν μαζί τους, να βελτιωθούν ως παίκτες και ως άτομα και να δουν από κοντά τα προβλήματα, που αντιμετωπίζει ένα άτομο με αναπηρία στην πόλη μας. Τέλος με την ευκαιρία της συνεργασίας του Φαέθωνα Πάτρας με υπευθύνους του κοινωνικού τομέα Δήμου Πατρέων, προπονητές, αθλητές, παράγοντες αθλητικών σωματείων, τοπικές επιτροπές αθλημάτων αλλά και ειδικούς για άτομα με αναπηρία, άνοιξε νέος δρόμος προς την κατεύθυνση μιας ευρύτερης συνεργασίας στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών προγραμμάτων και του αθλητισμού».
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις στην ιστοσελίδα του προγράμματος www.europeanday.eu.

 

* Φωτό από την αναχώρηση της αποστολής του Α.Ο. Φαέθων Πάτρας για την Ιταλία.

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ