Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Δύο τίτλους σε πέντε ημέρες κυνηγά η Μπορούσια του Γκιώνη

Boll celebrated_CL_final

Boll celebrated_CL_finalΚάθε άλλο παρά …χορτασμένη από τους δεκάδες τίτλους της η Μπορούσια Ντίσελντορφ βρίσκεται μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση των τελευταίων χρόνων. Μέσα σε πέντε ημέρες η ομάδα του Παναγιώτη Γκιώνη κυνηγά τους δύο βασικούς στόχους της και το τρεμπλ! Στις 24 Μαΐου παίζει στη Φρανκφούρτη τον τελικό της Μπουντεσλίγκα, στις 29 του μήνα δίνει στη Ρωσία τον δεύτερο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ από τον Δεκέμβριο έχει κατακτήσει το Κύπελλο Γερμανίας! Στον μονό τελικό του πρωταθλήματος αντιμετωπίζει την Κυριακή τη Φούλντα και υπερασπίζεται τον περσινό της τίτλο. Με πολλές ελπίδες πάει και στη ρεβάνς του ευρωπαϊκού τελικού κόντρα στη ρωσική Όρενμπουργκ, καθώς στον πρώτο αγώνα είχε επικρατήσει με 3-1. Στο μεταξύ, σε μία άλλη διεθνή διοργάνωση με ελληνικό ενδιαφέρον, στο World Tour της Κροατίας, η Μαρία Χριστοφοράκη έμεινε σήμερα στη 2η θέση του προκριματικού ομίλου της στο απλό γυναικών και αποκλείστηκε από το ταμπλό.

Ο Γκιώνης μετέβη σήμερα στο Ντίσελντορφ για να ενσωματωθεί στην προετοιμασία του γερμανικού κλαμπ. Θα επιστρέψει στην Ελλάδα στις 30 του μήνα όταν θα έχουν ολοκληρωθεί και οι δύο προαναφερθείσες δραστηριότητες. Ο ίδιος μαζί με τους Γερμανούς Τίμο Μπολ και Πάτρικ Φρανζίσκα σηκώνουν το βάρος για να οδηγήσουν την Μπορούσια στον απόλυτο θρίαμβο, αφού ως γνωστόν, ο Ινδός Καμάλ Ασάντα έχει υποστεί σοβαρό τραυματισμό. 

Πρώτος χρονικά έρχεται ο τελικός της Μπουντεσλίγκα (αρχίζει στις 14.00 ώρα Ελλάδας και μεταδίδεται ζωντανά στο διαδίκτυο από το ttbl.de). Το ζευγάρι είναι ίδιο με εκείνο του τελικού Κυπέλλου, όπου η Μπορούσια είχε νικήσει 3-2 την προσεχή αντίπαλό της μέσα στην έδρα της. Δύο νίκες με 3-1 είχε σημειώσει και στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος –στον 2ο γύρο χωρίς τον Έλληνα άσο- κι αυτό την καθιστά φαβορί. Η Φούλντα, που είχε τερματίσει στην 3η θέση της διοργάνωσης, βασίζεται στους Γερμανούς Σους, Φιλούς και Μπάουμ και τον Κινέζο Γουάνγκ Σι. Ο Σους, πρώην πρωταθλητής Ευρώπης σε ομαδικό και διπλό, έχει ανακοινώσει ότι στο τέλος της σεζόν ολοκληρώνει την καριέρα του ταλαιπωρημένος από τραυματισμούς, ενώ ο Μπάουμ, δις δευτεραθλητής Ευρώπης ανδρών το 2010 και το 2011, έχει παίξει ελάχιστα φέτος λόγω προσωπικών προβλημάτων. 

Την ίδια στιγμή η Μπορούσια επιζητά την επιστροφή στην κορυφή της Ευρώπης μετά από τέσσερα χρόνια, κάτι που αποτέλεσε και το μεγάλο στοίχημα της ομάδας μετά την απόκτηση του Γκιώνη και του Φρανζίσκα. Άρχισε ως νούμερο 2, στον τελικό συνάντησε το 1ο φαβορί και κάτοχο του Τσάμπιονς Λιγκ το 2012 και το 2013 κι έφερε τα προγνωστικά με το μέρος της ύστερα από το 3-1 της Γερμανίας. Την Παρασκευή 29 του μήνα θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί τα κεκτημένα απέναντι στην πολύ δυνατή τριάδα των Σαμσόνοφ, Οβτσάροφ και Σμιρνόφ από τη Λευκορωσία, τη Γερμανία και τη Ρωσία αντίστοιχα. Αν η Μπορούσια κατακτήσει όλους τους τίτλους της σεζόν τότε θα πετύχει το τρίτο triple crown της ιστορίας της! 

Στο World Tour της Κροατίας εξάλλου, η ελληνική παρουσία ολοκληρώθηκε μ’ ένα ακόμα παιχνίδι της Χριστοφοράκη. Η φετινή δευτεραθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών πήρε τελικά τη 2η θέση στο 5ο προκριματικό γκρουπ κι έμεινε έξω από τη συνέχεια. Παρότι έκανε ιδανική αρχή απέναντι στην επικεφαλής του γκρουπ Σάκι Τασίρο, στη συνέχεια δεν μπόρεσε να βρει λύσεις στην αγωνιστική άνοδο της Γιαπωνέζας και κάμφθηκε με 4-2 σετ (11-8, 15-13, 3-11, 6-11, 6-11, 4-11). Να σημειωθεί ότι από την ίδια αθλήτρια είχε χάσει και τον Ιανουάριο στα γκρουπ του ουγγρικού όπεν (4-0 σετ τότε).

Στο απλό ανδρών, όπως και στους αγώνες για αθλητές έως 21 ετών, ο Γιάννης Παπαδάκης είχε τελειώσει από χτες τους αγώνες του στα προκριματικά. Με δύο ήττες έμεινε 3ος στο 39ο γκρουπ των ανδρών (νικητής ο Δανός Ράσμουσεν) και με μία νίκη και μία ήττα ήρθε 2ος στο 17ο γκρουπ των Ελπίδων (επικράτησε ο Ούγγρος Ζίτα).  

 

* Πανηγυρικό στιγμιότυπο με τους αθλητές και τα υπόλοιπα στελέχη της Μπορούσια από τη νίκη επί της Όρενμπουργκ.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ