Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Τίμησαν το άθλημα, πήραν το χειροκρότημα, βετεράνοι κι ανεξάρτητοι στη Βάρη

P5174210

P5174210Τη δική τους …παράσταση έδωσαν το Σαββατοκύριακο στη Βάρη βετεράνοι και ανεξάρτητοι.  Με αμείωτη διάθεση για παιχνίδι και Pane Veteran_Anex_60αστείρευτες δυνάμεις τίμησαν την επιτραπέζια αντισφαίριση στο 6ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ατομικών και ομαδικών αγωνισμάτων και εισέπραξαν δικαιωματικά το χειροκρότημα. Τόπος διεξαγωγής το κλειστό γυμναστήριο της πόλης, όπου περισσότεροι από 160 αθλητές κι αθλήτριες πρόσφεραν όμορφες στιγμές και μέσα από μία σειρά δυνατές αναμετρήσεις αναδείχτηκαν οι πρωταθλητές Ελλάδας για τη σεζόν 2014-2015. Παράλληλα, προέκυψαν και οι νικήτριες ομάδες σε πανελλήνιο επίπεδο ύστερα από τα πλέι οφ του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου. Τους αγώνες διοργάνωσε επιτυχώς γι’ άλλη μια χρονιά ο Πανελλήνιος Όμιλος Φίλων Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, ο οποίος φέτος κλείνει 11 χρόνια ζωής κι έχει τη βαθιά ικανοποίηση της αλματώδους αύξησης στη δραστηριότητα βετεράνων και ανεξαρτήτων. Το πρωτάθλημα έγινε σε συνεργασία με τον δήμο Βάρης Βούλας-Βουλιαγμένης, τον Οργανισμό Αθλητισμού Πολιτισμού & Παιδικής Αγωγής Δήμου Βάρης Βούλας-Βουλιαγμένης (Ο.Α.Π.Π.Α.) και υπό την αιγίδα της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης.

Στα ατομικά αγωνίσματα του Πανελληνίου πρωταθλήματος πήραν μέρος 142 άνδρες και γυναίκες και σχημάτισαν 9 κατηγορίες. Στα πλέι οφ των ομάδων οι συμμετοχές ήταν 11 και αρκετοί αθλητές μετείχαν μόνο σε αυτό το αγώνισμα. Η τελική φάση του ομαδικού έγινε χτες, ενώ στα ατομικά άλλες κατηγορίες έγιναν το Σάββατο κι άλλες την Κυριακή.

P5174222Τα μεγάλα ονόματα του κοντινού ή μακρινού παρελθόντος τόνωσαν και φέτος το πρεστίζ των αγώνων. Καταγράφηκαν δε και ορισμένα Tsarsi Xrisπολύ αμφίρροπα και θεαματικά παιχνίδια, όπως ο τελικός της κατηγορίας 50-59 ετών, μεταξύ του πρώην πρωταθλητή Βουλγαρίας ανδρών Λούμπο Γκεοργκίεφ και του πρώην δευτεραθλητή Ελλάδας ανδρών Γιώργου Καρύτσα (3-0 σετ). Αρκετά δυνατά ονόματα επίσης, έκαναν το …ντεμπούτο τους στην κατηγορία βετεράνων 40-49 με τον Χρήστο Τσαρισταλίδη, που είναι στο νούμερο 41 του πίνακα αξιολόγησης της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., να επικρατεί 3-1 σετ στον τελικό του πρώην πρωταθλητή Ελλάδας παίδων και νέων Μιχάλη Παγώνη. Πολύ καλή πορεία είχαν και δύο αθλητές από τη Θεσσαλονίκη, ο Παντελής Ελευθεριάδης (παλιό μέλος του Τρίτωνα), ο οποίος πήρε μετάλλιο και ο Αλέξης Πήττας (μέλος του Ηρακλή), που στην 8άδα κάμφθηκε 3-2 σετ από τον Τσαρσιταλίδη. Στις μεγαλύτερες ηλικίες μετείχαν μεταξύ άλλων οι παλιοί πρωταθλητές Ελλάδας Αλέκος Δέσης, Σταύρος Πλακαντωνάκης και Άγγελος Μακρής.

Το βράδυ του Σαββάτου ο Π.Ο.Φ.Επ.Α. πραγματοποίησε την καθιερωμένη συνεστίαση όλων των παικτών και συνοδών. Εκεί απένειμε τα έπαθλα στους νικητές των ομαδικών αγώνων, καθώς και στους κατά τόπους πρωταθλητές των περιφερειών. Πολύ καλή εντύπωση εξάλλου, προκάλεσε η κίνησή του να ετοιμάσει σε ειδικά σακουλάκια και να προσφέρει σε όλους τους συμμετέχοντες της διοργάνωσης από δύο μπουκαλάκια νερό, έναν χυμό, ένα σάντουιτς κι ένα αναμνηστικό, που παραπέμπει στο πινγκ πονγκ, ως ανταπόδοση για το παράβολο συμμετοχής. Επίσης, ο Όμιλος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης για την παραχώρηση του γυμναστηρίου.

Vari Anexartites_GinaikesΟι νικητές στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ατομικών:

Κατηγορία ανεξαρτήτων 18-39 ετών:

1. Γιώργος Κοκόσης

2. Αριστείδης Κουτσούμπας

3. Παναγιώτης Φωτάκης, Ορέστης Μίχας

Κατηγορία ανεξαρτήτων 40-49:

Vari Anexartitoi_40-49_20151. Άλεξ Κρουζίνσκι

2. Νίκος Ραμπότας

3. Θόδωρος Θεοδωρίδης, Γιώργος Καλογερόπουλος

Κατηγορία ανεξαρτήτων 50-59:

1. Ηλίας Κατσιβέλης

2. Λουκάς Γιαλούρης

3. Δημήτρης Πάροδος, Γιώργος Βάγιας

Κατηγορία ανεξαρτήτων 60+:

1. Παναγιώτης Παγουρτζής

2. Ανδρέας Δελακούρας

3. Πρόδρομος Καρατζάς, Παντελής Θεοδώρου

Κατηγορία ανεξαρτήτων γυναικών:

1. Βάκη Σταθά

2. Άννα Μέρα

3. Αντωνία Μέρα, Σοφία Ξυγαλά

Vari Veteranoi_ginaikesΚατηγορία βετεράνων γυναικών:

1. Λίλιαν Λουκά

2. Ελισάβετ Κούκα

3. Ρένα Φυλακούρη

Κατηγορία βετεράνων 40-49:

1. Χρήστος Τσαρσιταλίδης

2. Μιχάλης Παγώνης

3. Κώστας Κερίμης, Παντελής Ελευθεριάδης

Κατηγορία βετεράνων 50-59:

1. Λούμπομιρ Γκεοργκίεφ

2. Γιώργος Καρύτσας

3. Νίκος Μουχτούρης, Κώστας Χολής

Κατηγορία βετεράνων 60+:

1. Άγγελος Μακρής

2. Κωνσταντίνος Κούμπης

3. Κωνσταντίνος Σιψάς, Χαράλαμπος Μιχαηλίδης

ΠΑΝΘΕΟ ΚΑΙ ΑΚΤΩΡ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΑΝ ΣΤΑ ΟΜΑΔΙΚΑ

Vari dexiosi_Protathlitis_PantheoΣτα πλέι οφ του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου συμμετείχαν οι ομάδες, που αναδείχτηκαν νικήτριες στα τοπικά πρωταθλήματα και Κύπελλα Π.Ο.Φ.Επ.Α. στις περιφέρειες Αττικής και Ν. Ελλάδας, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας-Ηπείρου, Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας. Έγιναν αρχικά από δύο γκρουπ και στη συνέχεια οι νικητές αυτών κοντραρίστηκαν στον τελικό και οι 2οι έπαιξαν για τις θέσεις 3-4.

Πρωταθλητής Ελλάδας στο ομαδικό αναδείχτηκε το Πάνθεο από την Αθήνα ξαναπαίρνοντας τα πρωτεία μετά το 2012. Της προσπάθειας ηγήθηκε και φέτος ο πρώην πρωταθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών Γιάννης Κορδούτης και τον συμπλήρωσαν ιδανικά οι Κώστας Σταμνίδης, Σταύρος Ράπτης, Λουκάς Γιαλούρης και Παντελής Θεοδώρου. Στον τελικό το Πανθεο αντιμετώπισε τους Άρχοντες από τη Θεσσαλονίκη και επιβλήθηκε με 5-0. Οι Άρχοντες στηρίζονται σε …4άδα Γιάννηδων, που αποτελούν οι Κουρούπας, Κελιαφάνος, Κατσαντώνης και Μουστάκας. Την 3η θέση κατέλαβαν οι βετεράνοι του Α.Ο. Γαλήνη με τους Σωτήρη Ζήκο, Σπύρο Ζορμπαλά και Γιώργο Γλαράκη και την 4η οι Άπαιχτοι Καβάλας.

Το Κύπελλο Π.Ο.Φ.Επ.Α. κατέκτησε ο περσινός πρωταθλητής Ελλάδας Άκτωρ από την Αθήνα. Στον τελικό των πλέι οφ κατέβαλλε με 4-0 τον Α.Ο. Νέμεσις από τη Θεσσαλονίκη. Νέο πρόσωπο φέτος ο παλιός πρωταθλητής Ελλάδας του απλού εφήβων και νυν ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Βατσακλής. Η ομάδα στηρίχτηκε επίσης στους Μιχάλη Παγώνη, Κώστα Χολή και Ηλία Κατσιβέλη. Η Νέμεσις είχε στη σύνθεσή της τους Παντελή Ελευθεριάδη, Χρυσόστομο Μακέδα, Ζακ Γαβριηλίδη και Μιχάλη Ματσιώρη.

Την 3η θέση πήραν οι Φ.Ε.Α. Ιωαννίνων με τους Δημήτρη Καλομοίρη, Θεολόγο Καπετανίδη, Ανδρέας Τόλια και Χρήστο Καρατζένη και την 4η ο Φαέθων Πάτρας.

Φωτογραφικό υλικό:

Φωτό 1: Γενικό πλάνο από το γυμναστήριο την Κυριακή την ώρα των αγώνων

Φωτό 2: Οι νικητές στην κατηγορία ανεξαρτήτων 60 + (φωτό Ηρακλή Γερογιάννη)

Φωτό 3: Φάση από τον τελικό Καρύτσα-Γκεοργκίεφ

Φωτό 4: Ο πρωταθλητής της ηλικιακής κατηγορίας 40-49 στους βετεράνους Χρήστος Τσαρσιταλίδης (φωτό Ηρακλής Γερογιάννης) 

Φωτό 5: Η απονομή στις ανεξάρτητες γυναίκες (από Ηρακλή  Γερογιάννη)

Φωτό 6: Οι νικητές στην κατηγορία ανεξαρτήτων 40-49 ετών.

Φωτό 7: Η τριάδα των νικητριών στην κατηγορία βετεράνων γυναικών

Φωτό 8: Τα στελέχη του Πάνθεο παίρνουν τα έπαθλά τους στη γιορτή το βράδυ του Σαββάτου                                                    

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ