Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Διπλή παρουσία στο όπεν της Κροατίας

Xristoforaki rever

Xristoforaki reverΣτο World Tour της Κροατίας θα μετάσχουν την ερχόμενη εβδομάδα δύο Έλληνες αθλητές και θα έχουν την ευκαιρία για χρήσιμο αγωνιστικό Papadakis serviceτεστ. Στο καθιερωμένο τουρνουά, που θα γίνει στο Ζάγκρεμπ από τις 19 έως τις 23 Μαΐου, θα πάρουν μέρος η Μαρία Χριστοφοράκη του Ολυμπιακού και ο Γιάννης Παπαδάκης του Α.Ο. Πεύκης (τα δύο παιδιά αριστερά και δεξιά στις φωτό). Το κροατικό όπεν εντάσσεται στην 3η βαθμίδα των World Tour της παγκόσμιας ομοσπονδίας (I.T.T.F.), τα λεγόμενα Challenge Series και πρόκειται να συγκεντρώσει 313 αθλητές και αθλήτριες. Οι συμμετοχές θα προέρχονται από 44 χώρες όλου του κόσμου και συγκεκριμένα από την Ασία, τη Λατινική Αμερική, τη Βόρεια Αμερική, την Αφρική και φυσικά την Ευρώπη. Τα δύο παιδιά επέλεξαν να δοκιμάσουν την αγωνιστική τους κατάσταση σε αυτή τη χρονική στιγμή, κατά την οποία έχουν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις τους στην τρέχουσα σεζόν.

Η Χριστοφοράκη, μέλος της εθνικής ομάδας γυναικών, θα κάνει τη δεύτερη φετινή συμμετοχή της σε όπεν της I.T.T.F. έπειτα από το World Tour της Βουδαπέστης τον Ιανουάριο. Δεν την έχουν αφήσει εντελώς οι ενοχλήσεις στο γόνατο, αλλά θέλει πολύ να μετρήσει δυνάμεις κι αν μπορεί να μαζέψει βαθμούς για την παγκόσμια κατάταξη. Σημαντικό για την περσινή πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών και το γεγονός ότι πριν από λίγες ημέρες ανανέωσε τη συνεργασία της με τη Σεν Πιερέζ και θ’ αγωνίζεται και την επόμενη σεζόν στη Γαλλία.

Ο Παπαδάκης, που ανήκει στην προεθνική ομάδα ανδρών, θα πάρει μέρος μόλις για δεύτερη φορά σε τουρνουά τέτοιας εμβέλειας. Η πρώτη ήταν πριν από δύο χρόνια στο Κάιρο. Παρεμπιπτόντως ο Παπαδάκης είχε προχτές τα γενέθλιά του κι έκλεισε τα 21. Οι δύο αθλητές θ’ αναχωρήσουν αεροπορικώς για την κροατική πρωτεύουσα τη Δευτέρα. Δεν έχουν κλείσει διπλό, αλλά μπορεί να βρουν παρτενέρ επί τόπου.

* Παράλληλα συνεχίζονται τα διεθνή τουρνουά και των αθλητών με αναπηρίες (ParaTT). Την περασμένη εβδομάδα έγινε αυτό της Σλοβενίας, τώρα τελειώνει εκείνο της Σλοβακίας. Ο Γιώργος Μουχθής εκπροσώπησε την Ελλάδα και στην Μπρατισλάβα και πραγματοποίησε νέες καλές εμφανίσεις. Το πλέον αξιοσημείωτο αποτέλεσμα το έφερε στην πρώτη φάση του απλού, όταν κατέβαλλε με 3-2 σετ τον Ιταλό Ραϊμόντο Αλέτσι, που βρίσκεται στο νούμερο 13 του παγκοσμίου πίνακα αξιολόγησης. Τον ίδιο αθλητή είχε αντιμετωπίσει τις προάλλες και στο τουρνουά του Λάτσκο, στη Σλοβενία και είχε ηττηθεί με 3-0. Δυστυχώς, ο πρωταθλητής Ελλάδας της κλάσης 6 (των ορθίων), υπέστη και δύο ήττες στο 4ο προκριματικό γκρουπ και αποκλείστηκε. Έχασε από τον Σλοβάκο Γκαμπριέλ Τσέμι με 3-1 σετ και τον Ταϊλανδό  Ρανγκρόι Τεϊνιόμ με 3-0. Προέκυψε τριπλή ισοβαθμία στη 2η θέση με 4 βαθμούς κι εκεί υστέρησε έναντι του Αλέτσι και του Τσέμι. Αναμένεται πάντως, να έχει όφελος στο rankinglist.

Στο ομαδικό ο Μουχθής συγκρότησε δίδυμο με τον Στίβεν Ρομάν από την Κόστα Ρίκα. Αναγκαστικά μάλιστα, έπαιξε στην κλάση 7 επειδή δεν μπόρεσε να βρει συμπαίκτη στην κατηγορία του. Το αγώνισμα άρχισε από τον γύρο των «16» με τη μικτή ομάδα Ελλάδας-Κόστα Ρίκα να χάνει 3-1 από την Ουκρανία 2 και να μένει έξω από τη συνέχεια. Ο Μουχθής σημείωσε τη μοναδική νίκη όταν επικράτησε του Μπογκντάν Όμελτσουκ με 3-0 σετ. Αργότερα έχασε από τον Βίκτορ Καρπ με 3-0 σετ. Και στην Μπρατισλάβα αγωνίστηκε υπό τις οδηγίες του ομοσπονδιακού προπονητή Α.με.Α. Χρόνη Πολίτση.

* Ίδιοι έμειναν τον Απρίλιο όλοι οι κάτοχοι 1ης θέσης στους πίνακες αξιολόγησης της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.. Για τον συγκεκριμένο μήνα υπολογίστηκαν τα αποτελέσματα από τις τελικές φάσεις στα Πανελλήνια πρωταθλήματα νέων και παίδων σε ατομικά και ομαδικά αγωνίσματα, όπως και το αναπτυξιακό τουρνουά του Μετσόβου. Η ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα θα εκδώσει νέους πίνακες, που θα συμπεριλαμβάνουν το Παναττικό πρωτάθλημα της Βάρης και τον τελικό των ανοιχτών πρωταθλημάτων μικρών ηλικιών της Θεσσαλονίκης. Τον Απρίλιο διατηρήθηκαν στην κορυφή ο Κώστας Παπαγεωργίου του Ολυμπιακού στους άνδρες, η Κατερίνα Τόλιου του Δ.Α.Ο. Ταύρου στις γυναίκες και τις Νέες γυναίκες, ο Γάλλος Μεχντί Μπουλουσά του Ολυμπιακού στους Νέους άνδρες, ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης της Προόδου στους νέους, η Φιλία Εμίρη του Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας στις νέανιδες, ο Γιάννης Σγουρόπουλος του Άρη Βούλας στους παίδες, η Έλλη Φίσερ του Άρη 2006 στις κορασίδες, ο Παναγιώτης Αδριανός του Αναγεννησιακού Πατρών στους παμπαίδες και η Δανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου του Α.Ο. Ελληνικού στις παγκορασίδες. Σημαντικότερη μεταβολή η άνοδος του Ιάκωβου Αϊβατίδη (Μακαμπή) στη 2η θέση των παμπαίδων (από την 4η του Μαρτίου).

                                                        

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ