Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Προτάσεις της E.T.T.U. για το μέλλον των Eυρωπαϊκών πρωταθλημάτων επεξεργάζονται οι ομοσπονδίες

Herning 2012_sala

Herning 2012_salaΤις …συνηθισμένες κινήσεις για νέες αλλαγές σε αγώνες και συστήματα διεξαγωγής κάνουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης. Οι τελευταίες εξελίξεις δρομολογήθηκαν στο περιθώριο του πρόσφατου Παγκοσμίου πρωταθλήματος της Σουζού (με παρόντα στη συνεδρίαση και τον πρόεδρο της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλη Κολυμπάδη) και αφορούν στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ομαδικού ανδρών-γυναικών, στην τελική φάση του θεσμού, στην αντίστοιχη διοργάνωση των ατομικών αγωνισμάτων, αλλά και στο 1ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα για αθλητές και αθλήτριες έως 21 ετών. Οι αντιπρόεδροι της E.T.T.U. Χέικε Άλερτ και Σόνια Γκρέφμπεργκ παρουσίασαν στην Κίνα προτάσεις, οι οποίες ήρθαν μετά από μελέτη ενός χρόνου από επιτροπή ειδικών. Στη συνέχεια στάλθηκε σχετικό ερωτηματολόγιο στις ομοσπονδίες των χωρών-μελών (μεταξύ των οποίων και η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. φυσικά), οι τελευταίες το εξετάζουν και μέχρι την 1 Ιουνίου θα πρέπει να δώσουν στην E.T.T.U. τις απαντήσεις τους και τις επισημάνσεις τους. Οι αλλαγές θα γίνουν δηλαδή, απλά θα πάρουν την οριστική μορφή, αφού υπολογιστούν και οι απόψεις  των ομοσπονδιών. Οι τελευταίες μάλιστα, έχουν τη δυνατότητα να ρίξουν στο τραπέζι των συζητήσεων και διαφορετικές επιλογές…

Τα βασικά σημεία των προτάσεων της E.T.T.U. αναφέρουν κατ’ αρχάς ότι η νέα φόρμα για τα προκριματικά θα δίνει τη δυνατότητα σε 30 εθνικές ομάδες να παίξουν για την πρόκριση στην 1η κατηγορία (Championships Division) του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2017. Το δικαίωμα να μετάσχουν σε αυτή την κατηγορία των προκριματικών θα έχουν οι 29 καλύτερες εθνικές ομάδες της κατάταξης στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2015, συν τη νικήτρια από την 3η κατηγορία (Standard Division). Τα παιχνίδια θ’ αρχίσουν τον Ιανουάριο του 2016 και θα ολοκληρωθούν τον Ιούνιο του 2017.

Η οικοδέσποινα χώρα θα είναι αυτόματα τοποθετημένη στη Championships Division. Από κει και κάτω, 6 χώρες θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν πρόκριση στη 2η κατηγορία του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2017 (Challenge Division). Θα παίξουν μεταξύ τους σ’ ένα γυμναστήριο και θα κυνηγήσουν μία διαθέσιμη θέση. Θα την πάρει η νικήτρια και οι υπόλοιπες χώρες θα παίξουν στη Standard Division του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Η πρώτη επιλογή της E.T.T.U. προβλέπει:

– 30 ομάδες χωρισμένες σε 10 γκρουπ των 3ων να δίνουν αγώνες μέσα-έξω σε δύο γύρους.

– Οι νικήτριες χώρες των 10 γκρουπ περνάνε στη Championships Division του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2017.

– Οι 3ες ομάδες των 10 γκρουπ πάνε στη Challenge Division της διοργάνωσης.

– Οι 2ες των γκρουπ θα παίξουν παιχνίδια πλέι οφ. Οι 5 νικήτριες χώρες θα πάρουν το εισιτήριο για τη Championships Division του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2017, ενώ οι 5 ηττημένες θα πάνε στην Challenge.

Η δεύτερη επιλογή της E.T.T.U. προβλέπει:

– 30 ομάδες σε 10 γκρουπ των 3ων να παίζουν σε συνολικά τρεις αγωνιστικές με μίνιμουμ ένα ματς εντός

– Οι νικήτριες χώρες των 10 γκρουπ περνάνε στη Championships Division του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2017.

– Οι 2ες και οι 3ες ομάδες των γκρουπ θα παίξουν μεταξύ τους σε 4η αγωνιστική (με γηπεδούχο την ομάδα, που στην πρώτη φάση έπαιξε εκτός) ή σε 2 αγώνες μέσα-έξω 

– Οι 10 νικήτριες των παραπάνω αγώνων θα δώσουν 5 παιχνίδια πλέι οφ

– Οι 5 νικήτριες χώρες θα πάρουν το εισιτήριο για τη Championships Division του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2017. Οι 5 ηττημένες θα πάνε στην Challenge, ενώ οι 10, που θα έχουν χάσει στην έξτρα 4η αγωνιστική, καταλήγουν επίσης στην Challenge.

– Για τα τελικά του ομαδικού στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2017, μία από τις επιλογές είναι να έχει τα ίδια αριθμητικά δεδομένα, όπως και το 2014 στην Πορτογαλία, με 5 ημέρες αγώνων σε άνδρες και γυναίκες. Δεκαέξι ομάδες στη Championships Division, 16 στην Challenge Division και όλεςοι υπόλοιπες στη Standard Division. Αυτό θα σημαίνει ότι δεν θα έχουμε άνοδο ή υποβιβασμό, επειδή θ’ ακολουθήσουν τα προκριματικά του ομαδικού.

ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΞΑΝΑ ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΜΙΚΤΟ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ

Η ομάδα εργασίας υπέβαλλε πρόταση και για μείωση του συνόλου των αθλητών στα ατομικά με ορίζοντα το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2016, το οποίο θα διεξαχθεί στη Βουδαπέστη από τις 18 έως τις 23 Οκτωβρίου. Αυτή η διοργάνωση θα περιλαμβάνει το απλό και το διπλό σε άνδρες και γυναίκες, όπως και το διπλό μικτό, το οποίο θα ενσωματωθεί ξανά στο πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού και δεν θ’ αποτελεί ξεχωριστό event. Στο απλό οι εθνικές ομοσπονδίες θα είναι σε θέση να δηλώσουν αθλητές σύμφωνα με τα αποτελέσματα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομαδικού του 2015. Προτείνεται έτσι, να έχουν από 5 αθλητές/τριες οι εθνικές ομάδες, που θα έχουν τερματίσει στις θέσεις 1-4, από 4 αυτές των θέσεων 5-14, 17-18, από 3 εκείνες των θέσεων 15-16, 19-30 και από 2 όσες περιοριστούν στις θέσεις 31-56. Η διοργανώτρια χώρα (στην προκειμένη περίπτωση η Ουγγαρία) θα μπορεί να δηλώσει από 5 ονόματα. Οι συμμετοχές θα είναι μάξιμουμ 167 αθλητές και 167 αθλήτριες.

Εξάλλου, η φόρμα διεξαγωγής για το 1ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αθλητών κι αθλητριών κάτω των 21 ετών θα εμφανίζει λιτή εικόνα. Θα πρόκειται για event τριών ημερών με τα αγωνίσματα του απλού ανδρών και του απλού γυναικών. Θα πάρουν μέρος 56 άνδρες και 56 γυναίκες, βάσει του ευρωπαϊκού πίνακα αξιολόγησης, αλλά θα είναι 55+1 αν δεν καλύπτεται με αυτόν τον τρόπο η μία θέση για τη διοργανώτρια χώρα. Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν μάξιμουμ 3 αθλητές και 3 αθλήτριες για κάθε χώρα.

Η επιστολή προς τις ομοσπονδίες περιλαμβάνει ερωτήσεις για:

– Το αν θα παίξουν σε 1 ή 2 γύρους τα παιχνίδια των 10 γκρουπ οι 30 ομάδες των προκριματικών  

– Πράγματα που θα ληφθούν υπόψη για την κλήρωση

– Προτάσεις για τα προκριματικά με τις 6 ομάδες

– Την υποστήριξη ή όχι του ίδιου συστήματος με το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2014 στη Λισσαβώνα

– Τον αριθμό των αθλητών/τριών, που θα μπορεί να δηλώσει κάθε χώρα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2016 ανάλογα με τη θέση της στο ομαδικό του 2015

– Το σύστημα διεξαγωγής του κάθε αγώνα στα διπλά ανδρών και γυναικών, αλλά και το διπλό μικτό στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

– Τη φόρμα διεξαγωγής του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος U21 με 56 αθλητές και 56 αθλήτριες και την πρόσθετη ερώτηση αν οι ομοσπονδίες θέλουν τη διεξαγωγή και των διπλών αν υπάρξει η χρονική δυνατότητα

Οι απαντήσεις και τα σχόλια από τις εθνικές ομοσπονδίες πινγκ πονγκ της Ευρώπης θα ληφθούν υπόψη από την E.T.T.U. και οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να παρθούν στην επόμενη τακτική συνεδρίαση της Ένωσης στο Εκατερίνμπουργκ της Ρωσίας και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2015. Οι αλλαγές, πρέπει να τεθούν σε ισχύ το 2016. Στο καλεντάρι της η E.T.T.U. έχει ήδη συμπεριλάβει προκριματικούς αγώνες για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομαδικού.  

 

* Γενικό πλάνο από το γυμναστήριο στο Χέρνινγκ της Δανίας, που είχε φιλοξενήσει το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2012. 

                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ