Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ήττες στην 4άδα των πλέι οφ για τα κλαμπ της Εξάρχου και του Τσιόκα

Storfors louloudia

Storfors louloudiaΣε δύο ακόμα χώρες, όπου αγωνίζονται Έλληνες πρωταθλητές, έφτασαν οι κορυφαίες διασυλλογικές κατηγορίες στην 4άδα των πλέι οφ. Στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας έγιναν στη Σούπερ κατηγορία γυναικών της Σουηδίας οι ημιτελικοί όπου η Στόρφορς της Φιλαρέτης Εξάρχου γνώρισε τον αποκλεισμό. Στην 1η κατηγορία ανδρών της Ρουμανίας κι επίσης στην ημιτελική φάση των πλέι οφ η Πολιτέχνικα Κλουζ του Ντανιέλ Τσιόκα έχασε με τέτοιο σκορ στο πρώτο ματς, που φαντάζει αδύνατο να φτάσει στην ανατροπή και να περάσει στον τελικό. Θυμίζουμε ότι στις 24 του μήνα θα διεξαχθεί στη Φρανκφούρτη ο τελικός των πλέι οφ της Μπουντσεσλίγκα με την Μπορούσια Ντίσελντορφ του Παναγιώτη Γκιώνη να συναντά τη Φούλντα και ότι στις 26 Μαΐου θα ολοκληρωθούν και οι δύο πρώτες εθνικές κατηγορίες της Γαλλίας, όπου επίσης αγωνίζονται Έλληνες «λεγεωνάριοι».

Στη Σουηδία η Στόρφορς, αφού πέρασε την προημιτελική φάση με 2-1 νίκες εναντίον της Σπαρβάγκεν αντιμετώπισε στα ημιτελικά την Άνγκμπι. Έχασε με 5-1 και στους δύο αγώνες και αποκλείστηκε. Το χειρότερο είναι ότι η Εξάρχου δεν μπόρεσε ν’ αγωνιστεί ούτε αυτή τη φορά λόγω ενοχλήσεων στο δεξί χέρι. Είχε λείψει από τα δύο τελευταία ματς με τη Σπαρβάγκεν, τώρα συνέβη το ίδιο με την Άνγκμπι, παρότι η διεθνής αθλήτρια παράλληλα με τις προπονήσεις έκανε και θεραπείες στη σκανδιναβική χώρα και αισθανόταν καλύτερα. Οι ενοχλήσεις επανήλθαν όμως, δεν της επέτρεψαν να παίξει και με την επιστροφή στην Αθήνα επισκέφτηκε τον γιατρό. Ταλαιπωρείται από τενοντίτιδα, αρχίζει θεραπεία με χάπια και θα ξεκουραστεί για περίπου δύο εβδομάδες.

Πάντως, από την τελευταία παρουσία στο Στόρφορς βγήκε και κάτι θετικό για την πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών το 2012. Υπέγραψε το νέο της συμβόλαιο και τη σεζόν 2015-2016 θ’ αγωνιστεί για 4η σερί χρονιά στο κλαμπ του ομώνυμου χωριού της Σουηδίας.

ΠΛΕΤΕΑ ΚΑΙ ΣΙΠΟΣ ΝΙΚΗΣΕ Ο ΤΣΙΟΚΑΣ

Tsiokas Politehnica_Cluj_NapocaΣτη Ρουμανία, η Πολιτέχνικα Κλουζ, που είχε κατακτήσει την 4η θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, αντιμετώπισε στην έδρα της την κάτοχο της 1ης θέσης Κοστάντζα. Ο Τσιόκας, ο οποίος κλήθηκε να ενισχύσει την πρώτη ομάδα της καριέρας του, παρουσιάστηκε πάλι σε καλή κατάσταση και σημείωσε δύο δύσκολες νίκες όμως από κει και πέρα δεν ήρθε κάτι ουσιαστικό και καταγράφηκε ήττα με 5-2. Η πρόκριση στον τελικό κρίνεται στις δύο νίκες και η ρεβάνς θα γίνει στις 20 Μαΐου στην Κοστάντζα. Η Κλουζ μπορεί μόνο με …θαύμα να γυρίσει την κατάσταση, καθώς θα πρέπει να νικήσει μία ανώτερη ομάδα με σκορ καλύτερο από το 5-2… Όπως όλα δείχνουν θα πάει στις θέσεις 3-4 και θα παίξει τον Ιούνιο στον μικρό τελικό των πλέι οφ. Στον πρώτο ημιτελικό ο περσινός πρωταθλητής Ελλάδας του ομαδικού με τον Ολυμπιακό κατέβαλλε δύο κορυφαίους παίδες από τη Ρουμανία. το νούμερο 1 του κόσμου στο ranking list Under 15 Κριστιάν Πλετέα με 3-1 σετ και το νούμερο 6 του ίδιου πίνακα αξιολόγησης Ράρες Σίπος, επίσης με 3-1. Στον τρίτο αγώνα που έδωσε, από τη θέση 1 της ομάδας του, έχασε με 3-0 σετ από τον εν ενεργεία αθλητή της εθνικής ανδρών της Ρουμανίας Αντρέι Φιλιμόν.

* Η Πορτογαλία θα φιλοξενήσει το Ευρωπαϊκό ΤΟΠ 16 του 2016. Ύστερα από την επιτυχία του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στη Λισσαβώνα το περασμένο φθινόπωρο η E.T.T.U. αποφάσισε ν’ αναθέσει μία ακόμα σημαντική διοργάνωση στη χώρα της ιβηρικής. Το ατομικού χαρακτήρα τουρνουά (στο οποίο ο Παναγιώτης Γκιώνης κατέκτησε φέτος το χάλκινο μετάλλιο) θα διεξαχθεί στην πόλη Γονδομάρ από τις 5 έως τις 7 Φεβρουαρίου 2016.

 

* Φωτό 1: Η Φιλαρέτη Εξάρχου (αριστερά) και όλα τα στελέχη της Στόρφορς με ανθοδέσμες στα χέρια για την καλή πορεία της ομάδας στο φετινό πρωτάθλημα.

* Φωτό 2: Ο Ντανιέλ Τσιόκας σε προσπάθειά του στους αγωνες της Ρουμανίας με τη φανέλα της πρώτης του ομάδας, της Πολιτέχνικα Κλουζ Νάποκα

                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ