Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πρεστίζ και θέαμα στη Θεσσαλονίκη στον τελικό των ανοιχτών πρωταθλημάτων

Salonica final_pagorasides

Salonica final_pagorasidesΜέσα σε εορταστικό κλίμα και σε όμορφες εικόνες, που μαζί με τα παιδιά χάρισε το σύγχρονο Αθλητικό Κέντρο της Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης «Μίμης Τσικίνας» ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής ο μεγάλος τελικός των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων 2014-2015 στην επιτραπέζια αντισφαίριση. Το event έγινε πρώτη φορά και ήταν ιδανικό ως επίλογος στην πολύ δυνατή και κοπιαστική χρονιά, η οποία περιλάμβανε 15 τουρνουά μικρών ηλικιών. Στον τελικό της Θεσσαλονίκης, που εκτός από τους σημαντικούς τίτλους και τα μετάλλια έδινε και άλλα κίνητρα, πήραν μέρος 15 νέοι, 9 νεάνιδες, 16 παίδες, 16 κορασίδες, 12 παμπαίδες και 8 παγκορασίδες. Αθλητές, γονείς και συνοδοί έμειναν απόλυτα ευχαριστημένοι από την οργάνωση και τις συνθήκες των αγώνων, ενώ απόλαυσαν διάφορα σκηνικά που τόνωσαν το πρεστίζ του θεσμού. Νικητές αναδείχτηκαν ο Νίκος Αντωνιάδης στους νέους, η Ιφιγένεια Ισαμπάλογλου στις νεάνιδες, ο Γιάννης Σγουρόπουλος στους παίδες, η Αγγελίνα Δεβελέκου στις κορασίδες, ο Παναγιώτης Αδριανός στους παμπαίδες και η Δέσποινα Μυτακίδου στις παγκορασίδες. Η Ε.Φ.Ο.Επ.Α.-Τοπική Επιτροπή Βόρειας Ελλάδας έβγαλε σε πέρας μία ακόμα ατομική διοργάνωση για τις μικρές ηλικίες και είχε φυσικά τη συνδρομή της Χ.Α.Ν.Θ.  

Salonica final_pampaidesΜε τη συμμετοχή τους στον τελικό αθλητές και αθλήτριες, που προέρχονταν από σωματεία της Αθήνας, της Πάτρας, της Θεσσαλονίκης, των Χανίων, της Καβάλας, της Βέροιας, της Κορίνθου, της Φλώρινας και της Αλεξανδρούπολης, είδαν αρχικά τους κόπους τους μέσα στη χρονιά να δικαιώνονται κι από κει και πέρα έδωσαν αναμετρήσεις υψηλού συναγωνισμού σε 12 τραπέζια για όσο γίνεται καλύτερα πλασαρίσματα. Απουσία της τελευταίας στιγμής ήταν η κορασίδα Χριστίνα Αθανασοπούλου του Γ.Α.Ο. Πειραιά, ενώ η νεάνιδα Ολυμπία Μαλαχτάρη τραυματίστηκε στους αγώνες των ομίλων και αποχώρησε.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΕΛΙΚΩΝ

Καταγράφηκαν πολύ αμφίρροπα ματς και οι περισσότεροι από τους τελικούς έκρυβαν σασπένς. Στον τελικό των νέων, Νίκος Αντωνιάδης και Στράτος Δαμιανής κοντραρίστηκαν στο 1ο φετινό αναπτυξιακό, τον Σεπτέμβριο στην Ελευσίνα, κοντραρίστηκαν και τώρα στο φινάλε του θεσμού. Ο Αντωνιάδης νίκησε 3-0, αλλά με οριακή διαφορά σε όλα τα σετ (11-9, 11-9, 11-9). Στον αγώνα για τις θέσεις 3-4 ο Ζώνιος κατέβαλλε με 3-0 τον Δημήτρη Κορδούτη.

Στις νεάνιδες η Ιφιγένεια Ισαμπάλογλου ολοκλήρωσε εξαιρετική πορεία στη Θεσσαλονίκη με τη νίκη 3-0 σετ στον τελικό επί της Γεωργίας Χατζηλυγερούδη. Στη σειρά των τουρνουά είχε μία πρωτιά. Και εδώ η επικράτηση ήρθε πιο δύσκολα απ’ ό,τι μπορεί να δείχνει το τελικό σκορ (14-12, 11-9, 11-8). Στον μικρό τελικό η Ελένη Σοφρά έκαμψε με 3-1 σετ την Αλεξάνδρα Τουντακώβα.

Στους παίδες ούτε αυτή τη φορά είχε πίεση ο Γιάννης Σγουρόπουλος. Στον τελικό κατέβαλε την Βασίλη Αντωνιάδη με 3-1 σετ (11-7, 11-13, 11-3, 11-3). Μαζί με τα όπεν ο Ελευσίνιος πρωταθλητής έφτασε φέτος τα 10 χρυσά μετάλλια σε ισάριθμες συμμετοχές. Στα τέσσερα σετ κρίθηκε και το ματς για τις θέσεις 3-4 μεταξύ του Νίκου Βλαχάκη και του Αλέξιου Κουλουριώτη. Επικράτησε ο πρώτος.

Salonica final_korasidesΣπουδαία η επιτυχία και για την κορασίδα Αγγελίνα Δεβελέκου, η οποία επίσης είχε μόλις μία πρωτιά στα τουρνουά της σεζόν. Στον τελικό της κατηγορίας κατέβαλλε με 3-1 σετ την Έλλη Φίσερ, από την οποία είχε χάσει στα ημιτελικά του πρόσφατου Πανελληνίου πρωταθλήματος (11-5, 5-11, 11-8, 11-8). Δεν έγινε ο τελικός για τις επόμενες δύο θέσεις. Θα έπαιζαν η Ελισάβετ Τέρπου και η Αφροδίτη Αθανασοπούλου, όμως η πρώτη δεν αγωνίστηκε κι εξήγησε ότι ήταν άρρωστη. Για τον ίδιο λόγο η Τέρπου δεν είχε δώσει νωρίτερα τον ημιτελικό, όπου θα είχε αντίπαλο τη Δεβελέκου.

Στους παμπαίδες ο Παναγιώτης Αδριανός επιβεβαίωσε και αυτή τη φορά την ανωτερότητά του. Στον τελικό νίκησε εύκολα τον Ιάκωβο Αϊβατίδη από τον Ταύρο με 3-0 σετ (11-1, 11-3, 11-3). Ο Πατρινός αθλητής είχε το απόλυτο φέτος με 8 πρωτιές σε ισάριθμους τελικούς. Επίσης 3-0 λύγισε ο Βαχάν Σεβταγιάν τον Σωκράτη Γιαννούτσο και κατέκτησε την 3η θέση.

Στις παγκορασίδες η Δέσποινα Μυτακίδου χρειάστηκε να δώσει πολύ γερή αναμέτρηση με τη Μαλαματένια Παπαδημητρίου μέχρι να κάμψει την αντίστασή της με 3-2 και να κλείσει ιδανικά μία πολύ αποδοτική χρονιά στα αναπτυξιακά. Τα σετ 11-13, 11-9, 6-11, 12-10 και 11-7. Η αριστερόχειρας αθλήτρια συμπλήρωσε 10 κύπελλα από τα φετινά τουρνουά. Στην 3η θέση τερμάτισε η Μαίρη Κουκουτού επικρατώντας 3-1 της Δανιέλας Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου.

Salonica final_paidesΔιαβάθμιση για όλες τις θέσεις είχαν και αυτοί οι αγώνες, αφού οδηγούν και στη διαμόρφωση των ειδικών πινάκων αξιολόγησης. Από εκεί δημιουργείται και η προοπτική της συμμετοχής στις εθνικές ομάδες νέων-νεανίδων, παίδων-κορασίδων για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του καλοκαιριού και οι καθοριστικές τελικές βαθμολογίες θ’ ανακοινωθούν από την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. μετά την κυκλοφορία του rankinglist του Μαΐου (υπολογίζεται να δημοσιευτεί γύρω στα μέσα της άλλης εβδομάδας). Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με την προκήρυξη της ομοσπονδίας τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα θα στελεχώσουν οι αθλητές/τριες, που συγκεντρώνουν την υψηλότερη βαθμολογία αθροιστικά από τον πίνακα αξιολόγησης της ηλικιακής κατηγορίας τους (που ισχύει φυσικά κατά τη στιγμή της συγκρότησης), τον πίνακα ειδικής βαθμολογίας του απλού αγωνίσματος στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα της κατηγορίας (πρωτάθλημα, στο οποίο πρέπει να έχουν αγωνιστεί) και τον πίνακα ειδικής βαθμολογίας από τα αναπτυξιακά τουρνουά, όπως αυτός θα διαμορφωθεί μετά τον τελικό (όπου είναι και απαραίτητη προϋπόθεση η συμμετοχή για κάθε υποψήφιο διεθνή).

ΤΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΠΑΘΛΑ

Μία επίσης ξεχωριστή στιγμή για τα παιδιά ήταν η απονομή των οικονομικών επάθλων. Όχι βέβαια, ότι μετρούσε πρώτιστα για τον κάθε συμμετέχοντα το ποσό που κέρδιζε, όμως η διαδικασία είχε γούστο και άρεσε. Την ώρα των απονομών λοιπόν, πήγαν δίπλα στο βάθρο όλα τα παιδιά, άκουσαν με τη σειρά από τα μεγάφωνα τα ονόματά τους και παρέλαβαν τις επιταγές τους. Η πρωτόγνωρη κίνηση της ομοσπονδίας στον συγκεκριμένο θεσμό περιλάμβανε και έπαθλα σε είδος και ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης ευχαρίστησε το κατάστημα GP Sports του Γιώργου Πετρόχειλου για την προσφορά του αθλητικού υλικού.

Mouseio XANTH_proponites_1Ντυμένο στα χρώματα της Χ.Α.Ν.Θ. (μπλε και κόκκινο) το γυμναστήριο πρόσφερε στους αθλητές και τους θεατές μία πολύ όμορφη εικόνα, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων προβάλλονταν σε μεγάλο πανί  φωτογραφίες από τα αναπτυξιακά τουρνουά της σεζόν. Χρησιμοποιήθηκαν συνολικά 250 φωτογραφίες. Επρόκειτο για ιδέα της Χ.Α.Ν.Θ., η οποία την Κυριακή οργάνωσε για τους προπονητές και ξενάγηση στο εντυπωσιακό μπασκετικό μουσείο του σωματείου, που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο γυμναστήριο. Οι προπονητές περιηγήθηκαν στα εκθέματα από τον υπεύθυνο του πρωτοποριακού μουσείου Γιώργο Μπουσβάρο.

ΤΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Salonica diplomata_2Ιδιαίτερη ήταν και η στιγμή της απονομής των διπλωμάτων στους επιτυχώς αποφοιτήσαντες από τη Σχολή Προπονητών επιτραπέζιας αντισφαίρισης Γ’ κατηγορίας του τμήματος της Θεσσαλονίκης. Πραγματοποιήθηκε στο Αθλητικό Κέντρο της Χ.Α.Ν.Θ. «Μίμης Τσικίνας» το Σάββατο στις 17:00 στο περιθώριο των αγώνων. Τα διπλώματα στους απόφοιτους απένειμαν η πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης της Σχολής Προπονητών Γ’ Κατηγορίας και πρώην πρωταθλήτρια επιτραπέζιας αντισφαίρισης Ιωάννα Μωραΐτη και ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Μανώλης Κολυμπάδης.

Στους αγώνες παρέστησαν μεταξύ άλλων,  ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης, ο Α΄αντιπρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Βόρειας Ελλάδας Χρήστος Τριγωνάς, ο πρόεδρος της Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης Γιάννης Σωσσίδης, η γενική γραμματέας της Τ.Ε. και μέλος του Δ.Σ. της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Αναστασία Κοκκίνου, η ταμίας της Τ.Ε. Μελίνα Φωτιάδου, ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Βατσακλής και φυσικά η αν. προϊσταμένη στη Διεύθυνση Υποστήριξης Άθλησης & Διατροφής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού Ιωάννα Μωραϊτου, που ήταν προγραμματισμένο να κάνει και την απονομή των διπλωμάτων στους επιτυχόντες της σχολής προπονητών Γ΄κατηγορίας από το τμήμα της Θεσσαλονίκης.

Final Anoixton_omilia_KolimpadiΟ Μανώλης Κολυμπάδης και ο Γιάννης Σωσσίδης απηύθυναν χαιρετισμό στην τελετή έναρξης και πρώτα απ’ όλα συνεχάρησαν τους αθλητές, που διακρίθηκαν στα φετινά τουρνουά κι έφτασαν μέχρι τον τελικό του θεσμού. «Χρειάστηκε χρόνος, προσπάθεια, αγωνία  και αγώνες πολλών μορφών, για να βρεθούμε εδώ σήμερα. Γνωρίζουμε τον κόπο και τις θυσίες που καταβάλατε, αθλήτριες, αθλητές, προπονητές, γονείς. Υποψιάζεστε βέβαια ότι άλλο τόσο κόπο κατέβαλε και ο μηχανισμός της ομοσπονδίας για να φέρει σε πέρας και με επιτυχία ολόκληρο τον κύκλο των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων και να γεύεστε τώρα την συμμετοχή σας στον Μεγάλο Τελικό!  Αλλά και τον κόπο που κατέβαλλαν τα σωματεία που διοργάνωσαν αναπτυξιακά πρωταθλήματα και τέλος τις θυσίες στις οποίες  υποβλήθηκαν οι γονείς των παιδιών μας και γενικά το οικογενειακό τους περιβάλλον», ανέφερε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της διοίκησης της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., που στάθηκε επίσης στην τεράστια παράδοση της Χ.Α.Ν.Θ. στο άθλημα και θυμήθηκε ότι και ο ίδιος είχε παίξει πινγκ πονγκ σε αυτόν τον χώρο. Ο πρόεδρος του σωματείου εξέφρασε τη χαρά του «που βλέπουμε αυτή την εικόνα στο γυμναστήριο γιατί το πινγκ πονγκ είναι από τα αγαπημένα μας αθλήματα».

Τις απονομές έκαναν ο Μανώλης Κολυμπάδης στους εφήβους, ο Ιωάννης Σωσσίδης στις νεάνιδες, ο πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Παναγιώτης Τζόβολος στους παίδες, η Αναστασία Κοκκίνου και η Μελίνα Φωτιάδου από τη διοίκηση της Τ.Ε. Βόρειας Ελλάδας στις κορασίδες, ο διευθυντής Αθλητισμού της Χ.Α.Ν.Θ. και πρώην αθλητής πινγκ πονγκ Γιώργος Πετρίδης στους παμπαίδες και το μέλος του Δ.Σ. της Χ.Α.Ν.Θ. και παλιός διακεκριμένος αθλητής πινγκ πονγκ Νίκος Λογοθέτης στις παγκορασίδες.

Οι νικητές και οι νικήτριες σε κάθε κατηγορία:

ΝΕΟΙ:

1. Νίκος Αντωνιάδης (Α.Σ. Πρόοδος Ραφήνας)

2. Στράτος Δαμιανής (Γ.Σ. Άρης Βούλας)

3. Πάρις Ζώνιος (Α.Ο. Ταταύλα)

4. Δημήτρης Κορδούτης (Α.Σ. Πρόοδος Ραφήνας)

ΝΕΑΝΙΔΕΣ:

Salonica Final_Apono_neanides1. Ιφιγένεια Ισαμπάλογλου (Α.Ο. Άρης 2006)

2. Γεωργία Χατζηλυγερούδη (Α.Σ.Ε.Α Καβάλας)

3. Ελένη Σοφρά (Α.Ο.Σ. Τελαμών)

4. Αλεξάνδρα Τουντακώβα (Π.Κ.Δ. Ταύρου)

ΠΑΙΔΕΣ:

1. Γιάννης Σγουρόπουλος (Άρης Βούλας)

2. Βασίλης Αντωνιάδης (Α.Ο. Καρέα)

3. Νίκος Βλαχάκης (Α.Ο. Καρέα)

4. Αλέξιος Κουλουριώτης (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Αγγελίνα Δεβελέκου (Α.Ε. Αθηνά Μαγκουφάνας)

2. Έλλη Φίσερ (Α.Ο. Άρης 2006)

3. Αφροδίτη Αθανασοπούλου (Α.Ο. Καρέα)

4. Ελισάβετ Τέρπου (Α.Ο. Άρης 2006)

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:

1. Παναγιώτης Αδριανός (Αναγεννησιακός Πατρών)

2. Ιάκωβος Αϊβατίδης (Μακαμπή Αθηνών)

3. Βαχάν Σεβνταγιάν (Α.Ο. Βύρων)

4. Σωκράτης-Βυσσαρίων  Γιαννούτσος (Α.Ο. Νέου Φαλήρου)

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Δέσποινα Μυτακίδου (Α.Κ. Ζωγράφου)

2. Μαλαματέινα Παπαδημητρίου (Α.Ο. Νέου Φαλήρου)

3. Μαίρη Κουκουτού (Α.Ο. Νέου Φαλήρου)

4. Δανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου (Α.Ο. Ελληνικού)

 

Φωτογραφικό υλικό από ανθρώπους της Χ.Α.Ν.Θ., από προπονητές και γονείς παιδιών, τους οποίους κι ευχαριστεί το γραφείο Τύπου:

Φωτό 1: Σε παράταξη οι νικήτριες στην κατηγορία των παγκορασίδων και οι υπόλοιπες αθλήτριες που πήραν οικονομικά έπαθλα

Φωτό 2: Η απονομή στους παμπαίδες 

Φωτό 3: Η απονομή των επάθλων στην κατηγορία των κορασίδων

Φωτό 4: Οι νικητές στην κατηγορία των παίδων

Φωτό 5: Στην είσοδο του μπασκετικού μουσείου για την ξενάγηση των προπονητών

Φωτό 6: Οι νέοι προπονητές και οι νέες προπονήτριες σε αναμνηστική φωτό μετά την απονομή των διπλωμάτων 

Φωτό 7: Γενικό πλάνο από το γυμναστήριο με επισήμους και τον πρόεδρο τη Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλη Κολυμπάδη στον χαιρετισμό του

Φωτό 8: Η απονομή επάθλων στην κατηγορία των νεανίδων

                                               

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ