Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Με σούπερ Γκιώνη προβάδισμα Μπορούσια για τον τίτλο στο Τσάμπιονς Λιγκ

Gio me_Haister

Gio me_HaisterΜεγάλη στιγμή για την Μπορούσια, μεγάλη στιγμή προσωπικά για τον Παναγιώτη Γκιώνη με αντανάκλαση φυσικά και στην ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση. Η ομάδα του Ντίσελντορφ κατέβαλλε 3-1 εντός έδρας τη ρωσική Όρενμπουργκ στον πρώτο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, αύξησε τις πιθανότητές της για κατάκτηση του τροπαίου και ο κορυφαίος αμυντικός είχε τεράστια συμβολή στην επιτυχία. Στο πολύ κρίσιμο τρίτο στη σειρά παιχνίδι επικράτησε με 3-1 σετ του Ρώσου Αλεξέι Σμιρνόφ κι έδωσε το προβάδισμα με 2-1 στο γερμανικό κλαμπ πριν ο εξαιρετικός σήμερα Τίμο Μπολ σημειώσει και δεύτερη ατομική νίκη και διαμορφώσει το τελικό σκορ! Ήταν η πρώτη συμμετοχή Έλληνα αθλητή σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ και το γεγονός ότι συνοδεύτηκε από νίκη ήταν ό,τι καλύτερο. Η ρεβάνς θα γίνει στο Όρενμπουργκ στις 29 Μαΐου. Η Μπορούσια είχε σετ 10-6 υπέρ της και σαφώς αποκτά τώρα τον πρώτο λόγο στα προγνωστικά.  

«Είχαμε πει μεταξύ μας ότι αν θέλουμε ν’ αυξήσουμε τις πιθανότητες για το τρόπαιο χρειαζόμαστε νίκη με 3-1 στην έδρα μας όπου είμαστε πιο δυνατοί. Τα καταφέραμε με πολύ καλή εμφάνιση, αλλά προσωπικά θεωρώ επικίνδυνο το σκορ και παραμένω επιφυλακτικός για τη ρεβάνς. Την ίδια στιγμή που ομολογώ ότι αποκτήσαμε ένα προβάδισμα, σημειώνω ότι πρέπει να πάμε στη ρεβάνς με χαμηλούς τόνους και μεγάλη προσοχή. Όπως εμείς φέτος κάναμε ανατροπές, έτσι μπορεί να υποστούμε μία τέτοια», δήλωσε ο Παναγιώτης Γκιώνης και σχετικά με το δικό του παιχνίδι και τη νίκη της ομάδας του υπογράμμισε: «Το στυλ που παίζει ο Σμιρνόφ με βολεύει. Επιπλέον, δεν παίζει τόσο καλά απέναντι στην άμυνα και δεν είναι ο ίδιος όπως παλιά. Ήξερα ότι αν είμαι απλά σταθερός και δεν κάνω λάθη θα έπαιρνα τη νίκη κι έτσι έγινε. Έκανα καλή εμφάνιση και θα μπορούσα να επικρατήσω και με 3-0, αφού σε αυτές τις περιπτώσεις παίζουν ρόλο και τα σετ. Γενικά τα πήγαμε καλά και ειδικά για τον Μπολ θέλω να τονίσω ότι σήμερα ήταν απολαυστικός. Ήταν Μπολ από τα παλιά, με λίγα λάθη, με καλά γυρίσματα και σπουδαία χτυπήματα».

Ο Γκιώνης τοποθετήθηκε στη θέση 3 ακριβώς γιατί ο προπονητής του, ο Ντάνι Χάιστερ αισθανόταν ότι σιγουριά στο παιχνίδι εναντίον του Σμιρνόφ. Ο 35άχρονος πρωταθλητής μας δικαιολόγησε απόλυτα το σκεπτικό του Ολλανδού τεχνικού, καθώς βρήκε πολύ καλό ρυθμό από την αρχή και προηγήθηκε εύκολα με 2-0. Στη συνέχεια βρέθηκε μπροστά με 5-3, μπορούσε να …τελειώσει γρήγορα τη δουλειά, αλλά έχασε πέντε πόντους στη σειρά και τελικά το σετ. Επανέκαμψε άμεσα πάντως, με μπαλιές ακριβείας υποχρέωσε σε αρκετές χαμένες επιθέσεις τον πρώην πρωταθλητή του Ευρωπαϊκού ΤΟΠ 12 και πήρε τη νίκη με 3-1.

Στο πρώτο ματς είχαν συναντηθεί δύο διαχρονικά κορυφαίοι αθλητές της Ευρώπης. Ο Γερμανός Τίμο Μπολ ήταν σε καλύτερη κατάσταση από τον Λευκορώσο Βλαντιμίρ Σαμσόνοφ, πέρασε την τακτική του και με 3-0 σετ χάρισε το ιδανικό ξεκίνημα στην ομάδα του. Στο 3ο σετ παραλίγο να χάσει μεγάλη ευκαιρία όταν άφησε αναξιοποίητα τρία ματς μπολ (στο 10-8 και στο 11-10), αλλά διατήρησε το καθαρό μυαλό και πήρε τους καθοριστικούς πόντους.

Στο επόμενο ματς κοντραρίστηκαν δύο συμπαίκτες στην εθνική Γερμανίας ο Πάτρικ Φρανζίσκα και το νούμερο 1 της Ευρώπης, ο Ντιμίτρι Οβτσάροφ. Έγινε ντέρμπι με τον αθλητή της Όρενμπουργκ να έχει καλύτερες επιλογές και μεγαλύτερη αυτοσυγκέντρωση στα κρίσιμα σημεία και να ισοφαρίζει το σκορ μεταξύ των δύο ομάδων.

Ακολούθησε το 2-1 από τον Γκιώνη και στο 4ο παιχνίδι ο Μπολ των έξι ευρωπαϊκών τίτλων στο απλό ανδρών αποδείχτηκε πολύ δυνατός και απέναντι στον σημερινό πρωταθλητή Ευρώπης Οβτσάροφ. Βρέθηκε πίσω με 0-1 και 1-2, στο καθοριστικό 5ο σετ χρειάστηκε να σώσει ματς μπολ στο 9-10 και τελικά επικράτησε με 3-2 μέσα σε έντονους πανηγυρισμούς απ’ όλα τα στελέχη της ομάδας και τον κόσμο. Η αίθουσα στο ARAGCenterγέμισε από 1.500 φιλάθλους και αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσά τους ήταν και ελάχιστοι θερμοί υποστηρικτές της Όρενμπουργκ.   

Παρών στον αγώνα και ο άτυχος της παρέας στην Μπορούσια, ο Καμάλ Ασάντα, που προχτές έκανε χειρουργείο για ν’ αντιμετωπίσει το σοβαρό πρόβλημα στον τένοντα. Οι συμπαίκτες του αφιέρωσαν τη νίκη στον Ινδό πρωταθλητή.

Αναλυτικά η εξέλιξη του τελικού Μπορούσια-Όρενμπουργκ 3-1:

Τίμο Μπολ-Βλαντιμίρ Σαμσόνοφ 3-0 (11-3, 11-7, 14-12)

Πάτρικ Φρανζίσκα-Ντιμίτρι Οβτσάροφ 1-3 (2-11, 11-6, 8-11, 7-11)

Παναγιώτης Γκιώνης-Αλεξέι Σμιρνόφ 3-1 (11-3, 11-5, 8-11, 11-4)

Μπολ-Οβτσάροφ 3-2 (7-11, 11-7, 8-11, 11-7, 12-10)

 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ