Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Την επιστροφή στην κορυφή της Ευρώπης διεκδικεί η Μπορούσια του Γκιώνη

Gionis Borusisia_kopsimataki

Gionis Borusisia_kopsimatakiΈφτασε η ώρα για τον πρώτο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και τη νέα μεγάλη πρόκληση για την Μπορούσια και τον Παναγιώτη Γκιώνη. Η ομάδα του Ντίσελντορφ υποδέχεται αύριο το μεσημέρι (14:00 ώρα Ελλάδας, 13:00 τοπική) τη ρωσική Όρενμπουργκ και οι Έλληνες φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν το μεγάλο ματς σε ζωντανή μετάδοση από το διαδικτυακό laola1.tv. Μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Γερμανίας και την πρόκριση στον τελικό της Μπουντεσλίγκα η Μπορούσια έχει μπροστά της τον υψηλότερο στόχο, που δεν μπορεί να είναι άλλος από το ευρωπαϊκό στέμμα. Έχει ήδη 10 κύπελλα στην κορυφαία διοργάνωση και κυνηγά το 11ο έχοντας αποδείξει -με τη συνδρομή και του Έλληνα άσου- ότι έκλεισε την παρένθεση της μικρής πτώσης στην Ευρώπη τα τελευταία τρία χρόνια. Στο μεταξύ, ένα άλλο ευχάριστο νέο για τα ελληνικά χρώματα σε διεθνές επίπεδο είναι ότι ο Κώστας Λαγογιάννης επιστρέφει σε γαλλικά εδάφη. Υπέγραψε συμβόλαιο ενός έτους με την Καπέλ λα γκραντ και θα πάρει μέρος στο πρωτάθλημα της 3ης κατηγορίας (National 1).

Στο Τσάμπιονς Λιγκ στο μεταξύ, συγκρούονται αύριο τα δύο πρώτα φαβορί της φετινής διοργάνωσης σε ονειρεμένο τελικό, που φαντάζονταν όλοι οι φίλοι της επιτραπέζιας αντισφαίρισης ανά την Ευρώπη. Το νούμερο 2, η Μπορούσια, φιλοξενεί στο ARAG Center το 1ο φαβορί, την Όρενμπουργκ με τη φιλοδοξία να γυρίσει στην κορυφή της Ευρώπης μετά το 2011. Η ομάδα του Ντίσελντορφ θα παραταχθεί με τους Γερμανούς Τίμο Μπολ, Πάτρικ Φρανζίσκα και τον Παναγιώτη Γκιώνη. Ο Ινδός Καμάλ Ασάντα χειρουργήθηκε στη Γερμανία και αναμένεται να επιστρέψει στη δράση περίπου σε 2,5 μήνες. Οι Ρώσοι, που έχουν επικεφαλής αποστολής τον πρόεδρό τους Αντρέεφ αναμένεται ν’ αγωνιστούν με τον Λευκορώσο Βλαντιμίρ Σαμσόνοφ, τον Γερμανό Ντιμίτρι Οβτσάροφ και τον Ρώσο Αλεξί Σμιρνόφ, ενώ αναπληρωματικός είναι ο επίσης Ρώσος Φεντόρ Κουζμίν. Η Όρενμπουργκ βρίσκεται ήδη τέσσερις ημέρες στη γερμανική πόλη και προετοιμάστηκε σε διπλανή αίθουσα του γυμναστηρίου από αυτή, που ήταν η Μπορούσια. Μάλιστα οι αθλητές της ζήτησαν κι έκαναν προπόνηση και με τον διεθνή Γερμανό αμυντικό Φιλούς, ακριβώς λόγω της παρουσίας του Γκιώνη.        

Το τρόπαιο της κορυφαίας διοργάνωσης οι δύο ομάδες το διεκδίκησαν και το 2011, στη χρονιά που άρχισε η συνεχής παρουσία της Όρενμπουργκ στους τελικούς. Τότε πέτυχε δύο νίκες η Μπορούσια και αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης. Το 2012 και το 2013 πήρε το κύπελλο η Όρενμπουργκ με αντιπάλους τη ρωσική U.M.M.C. και τη γαλλική Σαρτρ αντίστοιχα, ενώ πέρσι λύγισε στο σύνολο των σετ από τη γαλλική Ποντουάζ. Στην πορεία της μέχρι τον τελικό της σεζόν 2013-2014 συνάντησε ξανά την Μπορούσια και την απέκλεισε εύκολα με δύο νίκες 3-0 και 3-1.

Οι Γερμανοί παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου χτες και δήλωσαν 100% έτοιμοι για τη νίκη και το πρώτο βήμα ενόψει της ρεβάνς στις 219 Μαΐου. «Θεωρούμε ότι η Όρενμπουργκ έχει ένα μικρό προβάδισμα, αλλά σαφώς μπορούμε να τη νικήσουμε και να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις για την κατάκτηση του τροπαίου. Ο Μπολ και ο Φρανζίσκα έδειξαν φορμαρισμένοι στο πρόσφατο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, όπου μπήκαν στα προημιτελικά του απλού, ενώ και προσωπικά είμαι σε καλή κατάσταση. Στον αθλητισμό δεν ξέρεις ποτέ πώς θα εξελιχθούν τέτοια παιχνίδια. Εμείς θα τα δώσουμε όλα για τη νίκη και αυτή η ανατροπή, που πετύχαμε στα προημιτελικά απέναντι στην κάτοχο του τροπαίου Ποντουάζ ίσως σημαίνει κάτι και μας κάνει να αισιοδοξούμε», δήλωσε στους Γερμανούς εκπροσώπους του Τύπου ο Γκιώνης. Οι Γερμανοί θα έχουν έντονη συμπαράσταση από το κοινό τους, καθώς τα 1.500 εισιτήρια του τελικού έχουν εξαντληθεί εδώ και δύο εβδομάδες!

Lago me_t-shirt_AmicalO Λαγογιάννης στο μεταξύ, με τη μεταγραφή στην Καπέλ λα γκραντ θα έχει την ευκαιρία ν’ αγωνιστεί ξανά στην προηγμένη πινγκπονιστικά Γαλλία ύστερα από το απρόοπτο της περσινής σεζόν, όπου διέκοψε απότομα τη συνεργασία του με την Αμικάλ Λεγκ Σεζέρ (μαζί με τον Παπαγεωργίου), επειδή η ομάδα ξέμεινε από χρήματα και απέσυρε τη συμμετοχή της στη 2η εθνική κατηγορία. Τον χειμώνα ο διεθνής αθλητής είχε κάνει προφορική συμφωνία με τη βελγική Καστελινουάζ να δώσει ορισμένα ματς στη 2η κατηγορία, όμως κάτι τέτοιο δεν προχώρησε. Τώρα όμως, θα επιστρέψει σε ανταγωνιστικό επίπεδο με τη φανέλα της Καπέλ λα γκραντ, η οποία εξασφάλισε φέτος την προαγωγή της στην 3η κατηγορία. Στην πρώτη φάση της National 2 κατέλαβε την 3η θέση στο όμιλό της, στη δεύτερη αναδείχτηκε νικήτρια στον νέο όμιλο και ανέβηκε στη National 1. Η ομάδα εδρεύει πολύ κοντά στο Λιλ κι έχει πολύ καλή οργάνωση. Την απόκτηση του Λαγογιάννη την ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα της. Μάλιστα, φιλοξένησε φωτογραφία του πρώην πρωταθλητή Ελλάδας του απλού ανδρών κι εκφράστηκε με ενθουσιασμό γι’ αυτόν σημειώνοντας τη δίχρονη παρουσία του στην επίσης γαλλική Αμικάλ και τη θέση του στην παγκόσμια κατάταξη.

 

* Φωτό 1: Ο Γκιώνης σε προσπάθειά του με τη φανέλα της Μπορούσια.

Φωτό 2: Ο Λαγογιάννης με τη φανέλα της προηγούμενης ομάδας του στο εξωτερικό, της γαλλικής Αμικάλ. 

                                                

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ