Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Οι προβολείς στραμμένοι στον τελικό των αναπτυξιακών τουρνουά στη Θεσσαλονίκη

Afisa Salonica_Final_2015

Afisa Salonica_Final_2015Ο αναβαθμισμένος θεσμός των αναπτυξιακών τουρνουά της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ολοκληρώνεται αυτό το Σαββατοκύριακο (9 και 10 Μαΐου) στη Θεσσαλονίκη με μία  ξεχωριστή εμπειρία για τους πρωταγωνιστές των φετινών events. Κλείνει με τον μεγάλο τελικό, διοργάνωση, που εμφανίζεται πρώτη φορά στο εσωτερικό αγωνιστικό πρόγραμμα και ανεβάζει κι άλλο την αίγλη των ανοιχτών πρωταθλημάτων. Άλλωστε, δεν μετράνε μόνο οι τίτλοι και οι καλές θέσεις για τα παιδιά, αλλά και τα επιπλέον κίνητρα από την ομοσπονδία με προοπτική συμμετοχής στις μικρές εθνικές ομάδες, οικονομικά έπαθλα και προσφορές σε είδος. Σαράντα τρία αγόρια και 34 κορίτσια εξασφάλισαν την πρόκρισή τους μέσα από τις διακρίσεις και την έντονη παρουσία στα συνολικά 15 όπεν της σεζόν και τώρα ετοιμάζονται να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους και στον τελικό, που θα φιλοξενηθεί στο Αθλητικό Κέντρο της Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης «Μίμης Τσικίνας». Το γυμναστήριο βρίσκεται στις νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις του ιστορικού σωματείου, εκεί όπου είναι φυσικά και η έδρα των τμημάτων πινγκ πονγκ. Επίσης, στον χώρο αυτό στεγάζεται και το πρώτο στην Ελλάδα και παγκοσμίως αναγνωρισμένο μουσείο μπάσκετ της Χ.Α.Ν.Θ..

Στους αγώνες θα πάρουν μέρος 16 παίδες, 16 κορασίδες, 15 νέοι, 12 παμπαίδες, 10 νεάνιδες και 8 παγκορασίδες (εκτός βρίσκεται τελικά ο Ιωσήφ Ελσαμί στους παμπαίδες, που αρχικά ήταν εκ παραδρομής στη λίστα των συμμετοχών). Προέρχονται από σωματεία της Αθήνας, της Πάτρας, της Θεσσαλονίκης, των Χανίων, της Καβάλας, της Βέροιας, της Κορίνθου, της Φλώρινας και της Αλεξανδρούπολης. Το σύστημα διεξαγωγής προβλέπει και σε αυτή την περίπτωση γκρουπ στην πρώτη φάση και νοκ άουτ ματς στη δεύτερη. Η κλήρωση των γκρουπ θα διεξαχθεί αύριο το απόγευμα (17:00) στα γραφεία της Τοπικής Επιτροπής Βόρειας Ελλάδας (Δ.Ε.Θ.-περίπτερο 1) και το αγωνιστικό πρόγραμμα θ’ ανοίξει το Σάββατο στις 11:00 με τις κορασίδες. Την πρώτη ημέρα το τελευταίο ωράριο αγώνων είναι στις 16:30, ενώ την Κυριακή τα ματς αρχίζουν στις 09:00 με τα νοκ άουτ και τη διαβάθμιση. Οι τελικοί υπολογίζεται να διεξαχθούν περίπου στις 13:30, ενώ μισή ώρα πριν είναι υπολογισμένα τα παιχνίδια για τις θέσεις 3-4.  

Τα ξεχωριστά κίνητρα περιγράφονται στον νέο κανονισμό των ανοιχτών πρωταθλημάτων, που είναι αναρτημένος στο σάιτ της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και στον πίνακα επάθλων για τον τελικό. Όσον αφορά στην προοπτική συμμετοχής στις εθνικές ομάδες νεαρών ηλικιών ο κανονισμός αναφέρει: «Οι εθνικές ομάδες εφήβων- νεανίδων και παίδων-κορασίδων συγκροτούνται για το αντίστοιχο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα από τους αθλητές/τριες, που συγκεντρώνουν την υψηλότερη βαθμολογία (σαν άθροισμα) από τους πιο κάτω αναφερόμενους πίνακες, που αφορούν στην ηλικιακή τους κατηγορία και υπό την προϋπόθεση της συμμετοχής τους α) στο πανελλήνιο πρωτάθλημα της ηλικιακής τους κατηγορίας και β) στον τελικό των ανοιχτών αναπτυξιακών πρωταθλημάτων.

i. Του πίνακα αξιολόγησης (R.L.) της συγκεκριμένης ηλικιακής κατηγορίας που ισχύει κατά την στιγμή της συγκρότησης,

ii. Του πίνακα ειδικής βαθμολογίας του απλού αγωνίσματος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της συγκεκριμένης ηλικιακής κατηγορίας της υπό κρίση αγωνιστικής περιόδου, και τέλος,

iii. Του πίνακα ειδικής βαθμολογίας, όπως αυτός θα διαμορφώνεται από τον Τελικό των Ανοικτών Πρωταθλημάτων της υπό κρίση αγωνιστικής περιόδου».

ΚΑΙ ΑΠΟΝΟΜΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Εξάλλου, το Σάββατο στις 17:00 και στο περιθώριο των αγώνων θ’ απονεμηθούν στο Αθλητικό Κέντρο της Χ.Α.Ν.Θ. «Μίμης Τσικίνας» τα διπλώματα στους επιτυχώς αποφοιτήσαντες από τη Σχολή Προπονητών επιτραπέζιας αντισφαίρισης Γ’ κατηγορίας του τμήματος της Θεσσαλονίκης. Τα διπλώματα στους απόφοιτους θ’ απονείμουν η πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης της Σχολής Προπονητών Γ’ Κατηγορίας και πρώην πρωταθλήτρια επιτραπέζιας αντισφαίρισης Ιωάννα Μωραΐτη και ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Μανώλης Κολυμπάδης. Η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. καλεί όλες και όλους, που αποφοίτησαν με επιτυχία από το τμήμα της Θεσσαλονίκης να παραστούν στην εκδήλωση κι ενημερώνει ότι για την παραλαβή του διπλώματος είναι απαραίτητη η αστυνομική ταυτότητα.

                                                          

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ