Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Για έναν ακόμα χρόνο στην Ενεμπόν ο Κρεάνγκα

Kreanga Hennebont_forehand

Kreanga Hennebont_forehandΗ πολύχρονη σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης και εκτίμησης μεταξύ του Καλλίνικου Κρεάνγκα και της γαλλικής Ενεμπόν θα συνεχιστεί για έναν ακόμα χρόνο! Η ιδιαίτερα αποδοτική συνεργασία δημιούργησε και στις δύο πλευρές τη διάθεση για νέα συμφωνία κι έτσι ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής ανανέωσε το συμβόλαιό του με την πρώην πρωταθλήτρια Γαλλίας για την αγωνιστική περίοδο 2015-2016. Παρότι μάλιστα, άγει το 44ο έτος της ηλικίας του δεν μειώνει τα παιχνίδια του με το κλαμπ και με τις αστείρευτες δυνάμεις του θα προσπαθήσει να συμβάλλει και την επόμενη σεζόν σε διακρίσεις της ομάδας του. Το ίδιο έκανε και στην τρέχουσα περίοδο αν και έχασε πολλά ματς. Μετά τη χτεσινή προτελευταία αγωνιστική η Ενεμπόν είναι 2η στη γαλλική λίγκα και σιγούρεψε την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ γι’ άλλη μια χρονιά. Ο Κρεάνγκα αγωνίζεται σταθερά στην Ενεμπόν από το 2003. Εξάλλου, στη Γαλλία αγωνίστηκε την Τρίτη για τη 2η εθνική κατηγορία ο Γιώργος Φραγκούλης, ενώ οι ομάδες του Κώστα Παπαγεωργίου και της Κατερίνας Τόλιου επίσης στην Pro B είχαν ρεπό. Νέο προέκυψε και από τη Γερμανία εν όψει του πρώτου τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ μεταξύ της Μπορούσια Ντίσελντορφ και της Όρενμπουργκ και είναι δυσάρεστο για την ομάδα του Παναγιώτη Γκιώνη διότι ο Ινδός Σαράθ Καμάλ Ασάντα υπέστη σοβαρό τραυματισμό στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα και τέθηκε νοκ άουτ για το υπόλοιπο της σεζόν!

Στα κορυφαία διασυλλογικά πρωταθλήματα της Γαλλίας έγινε η 17η και προτελευταία αγωνιστική. Στην 1η κατηγορία των ανδρών η Ενεμπόν κατέβαλλε εύκολα εκτός έδρας την Ισέν με 4-0 χωρίς να έχει στη σύνθεσή της τον Κρεάνγκα, που λίγα 24ωρα πριν είχε επιστρέψει από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Στη βαθμολογία η Ενεμπόν είναι στη 2η θέση μαζί με τη Σαρτρ στους 40 βαθμούς κι εξασφάλισε το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ. Τον τίτλο έχει σιγουρέψει από καιρό η Ποντουάζ.

Στην ProB η Μπαγιάρ Αρζεντάν έφερε ισοπαλία 3-3 στην έδρα της με τη Σεν Ντενί. Στην τριάδα της ήταν και πάλι ο Φραγκούλης, μάλιστα τοποθετήθηκε στη θέση 1. Ο πρώην πρωταθλητής Ελλάδας του απλού στις νεαρές ηλικίες έκανε νέα αξιόλογη εμφάνιση. Αρχικά νίκησε τον πολιτογραφημένο Γάλλο Γιανγκ Σεν με 3-0 σετ και στη συνέχεια κάμφθηκε από τον πρώην διεθνή Γάλλο Σεμπαστιάν Γιοβέ με 3-1. Η Ρουέν του Παπαγεωργίου είχε ρεπό αυτή την αγωνιστική, αλλά ο πρωταθλητής Ελλάδας δεν προβλέπεται για φέτος να ξαναπάει στη Γαλλία. Στη βαθμολογία η Ρουέν βρίσκεται στη 2η θέση με 37 βαθμούς. Είναι 3 πίσω από τη σίγουρη νικήτρια Μπουλόν, αλλά πάει για την άνοδο ως 2η. Αδιάφορη βαθμολογικά η Μπαγιάρ Αρζεντάν είναι στην 5η θέση με 28 βαθμούς μαζί με τη Μπρουίγ και τη Ροάν, η οποία έχει ολοκληρώσει τα παιχνίδια της.

Στην αντίστοιχη κατηγορία των γυναικών είχε ξεκούραση αυτή την αγωνιστική η Παρί ΤΤ της Τόλιου. Η πρωτοπόρος Ποϊτιέ εξασφάλισε τον τίτλο, ενώ η ομάδα του Παρισιού φιγουράρει στη 2η θέση με 34 βαθμούς. Έχει έναν βαθμό περισσότερο από την Ετιβάλ, αλλά έτσι κι αλλιώς προβλέπεται ν’ ανέβει κατηγορία μόνο η πρωταθλήτρια ομάδα. Τα πρωταθλήματα στη Γαλλία ολοκληρώνονται στις 26 Μαΐου.

Στο Ντίσελντορφ στο μεταξύ, καθώς προετοιμάζονται για τον ευρωπαϊκό τελικό της Κυριακής τα στελέχη της Μπορούσια πληροφορήθηκαν τα πολύ άσχημα νέα με τον Σαράθ Καμάλ Ασάντα. Ο Ινδός πρωταθλητής, που έχει προσφέρει τα μέγιστα και στις φετινές επιτυχίες της ομάδας, θα μείνει εκτός δράσης για 3-4 μήνες μετά τον τραυματισμό του στη Σουζού την περασμένη εβδομάδα. Όπως έδειξε η μαγνητική τομογραφία, που έβγαλε στη Γερμανία, του κόπηκε τένοντας στο πόδι. Χειρουργείται άμεσα από τον γιατρό Αντόνιους Κας, ο οποίος τόνισε ότι μετά την επέμβαση ο αθλητής θα χρειαστεί περίπου έξι εβδομάδες για την αποκατάσταση και 3 με 4 μήνες για να επανέλθει στους αγώνες. Ο Ασάντα τραυματίστηκε στον νικηφόρο αγώνα με τον Γάλλο Γκοζί για τον 2ο γύρο του απλού και αποκλείστηκε χωρίς να παίξει στον επόμενο γύρο.

                                                

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ