Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Το Παναττικό πρωτάθλημα έγραψε ιδανικά τον επίλογο στα φετινά αναπτυξιακά τουρνουά

Panattiko 2015_neoi

Panattiko 2015_neoiΠανηγυρικό φινάλε στη φετινή σειρά των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Το 15ο και τελευταίο ολοκληρώθηκε σήμερα στο Panattiko 2015_pagorasides_aponomiκλειστό γυμναστήριο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και άρμοζε αγωνιστικά και οργανωτικά στην ποιότητα και το πρεστίζ των events σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Το επονομαζόμενο «Παναττικό πρωτάθλημα» πραγματοποιήθηκε για 7η συνεχή χρονιά, φιλοξενήθηκε σε νέο χώρο και άφησε θετικές εντυπώσεις. Το διοργάνωσαν ο τοπικός Αθλητικός Όμιλος Άρης 2006 σε συνεργασία με τον δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, τον Οργανισμό Αθλητισμού Πολιτισμού & Παιδικής Αγωγής Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης (Ο.Α.Π.Π.Α.) και την Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης και ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του βετεράνου αθλητή επιτραπέζιας αντισφαίρισης Τάσου Ισαακίδη. Συγκέντρωσε 140 αγόρια και κορίτσια από τα 145 που είχαν δηλωθεί και ανέδειξε νικητές τον Στράτο Δαμιανή στους νέους, την Ελένη Σοφρά στις νεάνιδες, τον Γιάννη Σγουρόπουλο στους παίδες, την Ελισάβετ Τέρπου στις κορασίδες, τον Ιάκωβο Αϊβατίδη στους παμπαίδες και τη Μαίρη Κουκουτού στις παγκορασίδες. Αυτό το τουρνουά διαμόρφωσε τις τελικές βαθμολογίες για τους ειδικούς πίνακες αξιολόγησης των ανοιχτών πρωταθλημάτων μικρών ηλικιών. Οι βαθμολογίες κρίνουν ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής στον μεγάλο τελικό του θεσμού, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη και οι  ενδιαφερόμενοι μπορούν να τις δουν το βράδυ στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και να ενημερωθούν.

Το Σάββατο αγωνίστηκαν οι νέοι, οι παίδες και οι νεάνιδες και την Κυριακή οι παγκορασίδες, οι παμπαίδες και οι κορασίδες. Ο Σγουρόπουλος αύξησε το προσωπικό του ρεκόρ και συμπλήρωσε 9 χρυσά μετάλλια σε ισάριθμες συμμετοχές στα φετινά τουρνουά. Ο Δαμιανής έφτασε τις 6 πρωτιές στην κατηγορία των νέων και η Σοφρά με την Τέρπου έχουν από 5 στις νεάνιδες και τις κορασίδες αντίστοιχα. Ο Αϊβατίδης στους παμπαίδες και η Κουκουτού στις παγκορασίδες κατάφεραν να πάρουν την 1η θέση για 2η φορά.

Στον τελικό των νέων ο Στράτος Δαμιανής έκαμψε με 3-0 σετ τον Ανδρέα Τσόπελα, που το προηγούμενο Σαββατοκύριακο πρώτευσε στο Μέτσοβο (11-3, 11-8, 11-8)

Ο αδερφός του Στράτου, ο 13χρονος Γιάννης, κατάφερε να παίξει 3η φορά στον τελικό των παίδων. Αυτή ήταν η είδηση στο αγώνισμα γιατί η επικράτηση του Γιάννη Σγουρόπουλου δεν έμπαινε σε αμφιβολία. Ο Ελευσίνιος πρωταθλητής μπορεί να έχασε το 1ο σετ, αλλά δεν είχε πρόβλημα να πάρει τη νίκη με 3-1 σετ (10-12, 11-0, 11-5, 11-3).

Panattiko neanides_aponomiΣτις νεάνιδες η Ελένη Σοφρά αναμετρήθηκε στον τελικό με την Αλεξάνδρα Τουντακώβα. Βρέθηκε σε πολύ καλή ημέρα και επιβλήθηκε με 3-0 σετ (11-7, 11-7, 11-9).

Στον τελικό των κορασίδων αναμετρήθηκαν ξανά η Ελισάβετ Τέρπου και η Έλλη Φίσερ, όπως έγινε στον πρόσφατο τελικό του Πανελληνίου πρωταθλήματος κι έχει γίνει φυσικά και σε προηγούμενα όπεν. Η Τέρπου ήταν νικήτρια, όπως και στο Πανελλήνιο κορασίδων, με 3-2 σετ (11-9, 7-11, 6-11, 11-6, 11-5).  

Στον τελικό των παγκορασίδων η Μαίρη Κουκουτού πέτυχε σπουδαία νίκη εναντίον της Δέσποινας Μυτακίδου των 9 χρυσών μεταλλίων στον φετινό θεσμό. Ύστερα από πολύ καλή εμφάνιση επικράτησε με 3-1 σετ (11-6, 11-6, 9-11, 11-2)

Στους παμπαίδες τέλος, ο Ιάκωβος Αϊβατίδης τέθηκε αντιμέτωπος με τον Σωκράτη Γιαννούτσο και ξεπέρασε το εμπόδιό του με 3-1 σετ (9-11, 11-9, 11-2, 13-11).

Panattiko plaketa_aderfi_IsaakidiΣτο πλαίσιο του τουρνουά ο Άρης Βούλας απένειμε δια του προέδρου του Σταύρου Πλακαντωνάκη τιμητική πλακέτα στη Φρόλικα Ισαακίδη για να τιμήσει τη μνήμη του αδερφού της Τάσου. Οι διοργανωτές μοίρασαν στα παιδιά νερά και γκοφρέτες.

Τις απονομές του Σαββάτου έκαναν ο δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλος στους νέους, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Λυδία Αργυροπούλου στους παίδες και ο αντιπρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Γιάννης Αγαγιώτης στις νεάνιδες. Την Κυριακή απένειμαν τα έπαθλα ο Γρηγόρης Κωνσταντέλος στις κορασίδες, η αδερφή του Τάσου Ισαακίδη, Φρόλικα στις παγκορασίδες και μαζί στους παμπαίδες ο Γιάννης Αγαγιώτης και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Αθλητικού Οργανισμού Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Βασίλης Γραμμένος.

Οι νικητές και οι νικήτριες σε κάθε κατηγορία:

ΝΕΟΙ:

1. Στράτος Δαμιανής (Γ.Σ. Άρης Βούλας)

2. Ανδρέας Τσόπελας (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

3. Γιώργος Σταματούρος (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

4. Νίκος Αντωνιάδης (Α.Σ. Πρόοδος)

ΝΕΑΝΙΔΕΣ:

1. Ελένη Σοφρά (Α.Ο.Σ. Τελαμών)

2. Αλεξάνδρα Τουντακώβα (Π.Κ.Δ. Ταύρου)

3. Παναγιώτα Αδριανού (Α.Ο.Σ. Τελαμών)

4. Ιφιγένεια Ισαμπάλογλου (Α.Ο. Άρης 2006)

ΠΑΙΔΕΣ:

Panattiko 2015_Paides1. Γιάννης Σγουρόπουλος (Γ.Σ. Άρης Βούλας)

2. Γιάννης Δαμιανής (Α.Κ. Ζωγράφου)

3. Αλέξιος Κουλουριώτης (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)

4. Γιάννης Μπόσκοβιτς (Α.Κ. Ζωγράφου)

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Ελισάβετ Τέρπου (Α.Ο. Άρης 2006)

2. Έλλη Φίσερ (Α.Ο. Άρης 2006)

3. Ιωάννα Γερασιμάτου (Γ.Α.Ο. Πειραιά)

4. Γεωργία Χατζάκη (Γ.Α.Ο. Πειραιά)

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:

1. Ιάκωβος Αϊβατίδης (Γ.Σ. Μακαμπή)

2. Σωκράτης-Βησσαρίων Γιαννούτσος (Α.Ο. Νέου Φαλήρου)

3. Γιώργος Γκοντέβας (Ο.Ε.Α. Κορινθίας ο Λέων)

4. Χαράλαμπος Βαϊακόπουλος (Ο.Ε.Α. Κορινθίας ο Λέων)

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Μαίρη Κουκουτού (Α.Ο. Νέου Φαλήρου)

2. Δέσποινα Μυτακίδου (Α.Κ. Ζωγράφου)

3. Παναγιώτα Κοτζαμιχάλη (Ο.Α. Χανίων)

4. Δανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου (Α.Ο. Ελληνικού)

 

Φωτό 1: Η απονομή στην κατηγορία των νέων

Φωτό 2: Οι νικήτριες στην κατηγορία των παγκορασίδων

Φωτό 3: Οι νεάνιδες που κατέκτησαν τα μετάλλια

Φωτό 4: Ο Σταύρος Πλακαντωνάκης απονέμει την τιμητική πλακέτα στην αδερφή του Τάσου Ισαακίδη

Φωτό 5: Η απονομή στην κατηγορία των παίδων

                                                

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ