Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Η Ντινγκ Νινγκ παγκόσμια πρωταθλήτρια στο απλό γυναικών, Σου Σιν/Ζανγκ Τζικέ νικητές στο διπλό ανδρών

Ding Ning_celebrates

Ding Ning_celebratesΣτην υπερδύναμη της επιτραπέζιας αντισφαίρισης και οικοδέσποινα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Κίνα, πήγαν και τα δύο επόμενα χρυσά μετάλλια των αγώνων της Σουζού. Τα κατέκτησαν η Ντινγκ Νινγκ στο απλό γυναικών και οι Σου Σιν/Ζανγκ Τζικέ στο διπλό ανδρών. Η Ντινγκ επανέλαβε την επιτυχία του Ρότερνταμ το 2011, το ίδιο ακριβώς ισχύει, αναφορικά με το διπλό, και για τον Σου Σιν, ο οποίος θυμίζουμε ότι χτες πανηγύρισε την πρωτιά και στο διπλό μικτό. Επιπλέον, οι τελικοί έγιναν κινεζική υπόθεση. Η Ντινγκ, νούμερο 1 φαβορί του απλού, λύγισε με 4-3 σετ τη Λιου Σιβέν, νούμερο 2 του αγωνίσματος (7-11, 15-13, 11-7, 11-9, 9-11, 4-11, 11-8), ενώ οι Σου Σιν/Ζανγκ Τζικέ ξεπέρασαν τους συμπατριώτες τους Ζου Γιου/Φαν Ζεντόνγκ με 4-2 σετ (12-14, 11-7, 11-9, 9-11, 11-7, 11-9). Στη διάρκεια της 7ης ημέρας της κορυφαίας διοργάνωσης προέκυψε επίσης, η τελική 4άδα στο απλό ανδρών και όπως …φαντάζονταν οι περισσότεροι φίλοι του αθλήματος περιλαμβάνει μόνο Κινέζους.

Στο απλό γυναικών στην 4άδα των μεταλλίων ήταν …φυσιολογικά μόνο Κινέζες αθλήτριες. Η αριστερόχειρας Ντινγκ επικράτησε της Μου Ζι επίσης με 4-3 σετ, ενώ η Λιου Σιβέν απέκλεισε την παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2013 Λι Σιάο Σια με 4-1. Η Λιου είχε πάει στον τελικό του απλού και στην προηγούμενη διοργάνωση, στο Παρίσι. Επίσης, ήταν η 13η φορά, που αναμετρήθηκε με τη Ντινγκ σε τελικό μεγάλης διοργάνωσης και η 6η, που γνώρισε την ήττα. Η Κίνα κυριαρχεί στο αγώνισμα από το 1995. Σε αυτή την 20ετία έφτασε τα 11 σερί χρυσά, ενώ τα προηγούμενα χρόνια εμφανίζει άλλα 10.

Zhang-Xou ChampionsΣτα ημιτελικά του διπλού ανδρών, που έγιναν επίσης σήμερα, οι Σου Σιν και Ζανγκ Τζικέ απέκλεισαν με 4-2 σετ τους Κορεάτες Σέο Χιουν Ντέοκ/Λι Σανγκ Σου και οι Φαν Ζεντόνγκ/Ζου Γιου τους Ιάπωνες Κέντα Ματσουντάιρα/Κόκι Νίουα με 4-0. Οι ηττημένοι των ημιτελικών κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο. Ο Ζανγκ πήρε πρώτη φορά το χρυσό σε αυτό το αγώνισμα και ανεξάρτητα από το πώς θα καταλήξει αύριο η προσπάθειά του στο απλό έχει σημειώσει ένα ακόμα ρεκόρ στη σύγχρονη ιστορία του αθλήματος. Σταθερά από το 2010 κατακτά κάθε χρόνο τουλάχιστον έναν τίτλο στα Παγκόσμια πρωταθλήματα! Το 2010, το 2012 και το 2014 στο ομαδικό, το 2011 στο απλό, το 2013 στο απλό και τώρα στο διπλό! Σου Σιν και Ζανγκ Τζικέ ξαναέδωσαν στην Κίνα τα πρωτεία στο αγώνισμα, που είχε χάσει το 2013 στο Παρίσι από τους Τσεν Τσίεν Αν/Τσουάν Τσι Γιουάν (Ταϊπέι). Ήταν η 16η  φορά στα χρονικά, που ζευγάρι από την ασιατική χώρα έφτασε στον παγκόσμιο τίτλο στο διπλό ανδρών και η 12η, που ο τελικός αποτέλεσε κινεζική υπόθεση.

Οι Κινέζοι έκαναν επίδειξης δύναμης και στο απλό ανδρών. Ο Μα Λονγκ, που είναι στην κορυφή του ταμπλό, απέκλεισε με 4-0 σετ τον Τανγκ Πενγκ από το Χονγκ Κονγκ. Ο Φαν Ζεντόνγκ κατέβαλλε τον Γερμανό Τίμο Μπολ (στην πιο δυνατή αναμέτρηση) με 4-2, ο Ζανγκ Τζικέ τον Ιάπωνα Τζουν Μιζουτάνι με 4-1 και ο Φανγκ Μπο τον Γερμανό Πάτρικ Φρανζίσκα, επίσης με 4-1 σετ. Στα ημιτελικά της Κυριακής ο Μα Λονγκ συγκρούεται με τον Φαν Ζεντόνγκ και ο Ζανγκ Τζικέ με τον Φανγκ Μπο.

Και στο διπλό γυναικών οι ημιτελικοί και ο τελικός γίνονται αύριο, την τελευταία ημέρα των αγώνων. Οι Κινέζες Ντινγκ Νινγκ/Λι Σιάο Σια θ’ αντιμετωπίσουν στην 4άδα τις Λι Κιαν/Λι Τζίε από την Πολωνία και την Ολλανδία αντίστοιχα, ενώ οι επίσης Κινέζες Ζου Γιουλίνγκ/Λιου Σιβέν τις Φενγκ Τιανβέι/Γιου Μενγκ Γιου από τη Σιγκαπούρη.

 

* Στις φωτό από το site της I.T.T.F. η Ντινγκ Νινγκ πανηγυρίζει την κατάκτηση του τίτλου και οι Σου Σιν/Ζανγκ Τζικέ κάνουν θεαματική προοπάθεια στον τελικό.

                                                          

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ