Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Δηλώσεις Βατσακλή, Τόλιου, Παπαδάκη για την παρουσία στο Παγκόσμιο

Suzhu Vatsa_me_Gio

Suzhu Vatsa_me_GioΤα συμπεράσματά τους και τις εκτιμήσεις τους για την ελληνική αγωνιστική παρουσία στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα έδωσαν το βράδυ της Suzhou double_womenΠαρασκευής, λίγες ώρες πριν από την αναχώρηση για την Αθήνα, τρία στελέχη της αποστολής. Μιλώντας στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ο προπονητής των εθνικών ομάδων επιτραπέζιας αντισφαίρισης Κώστας Βατσακλής εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνολική προσπάθεια και τόνισε ότι η ελληνική πλευρά έδειξε και στη Σουζού ότι παραμένει σταθερή αξία στην παγκόσμια σκηνή. Η Κατερίνα Τόλιου και η Αγγελίνα Παπαδάκη απόλαυσαν μέσα από πολλά παιχνίδια τη συμμετοχή τους και ήταν απόλυτα ευχαριστημένες, που κατάφεραν τον σκοπό τους κι έζησαν την πρωτόγνωρη εμπειρία της πρόκρισης στο ταμπλό του απλού. Επόμενος στόχος γίνεται τώρα η διάκριση της ανδρικής εθνικής ομάδας στους 1ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες, τον Ιούνιο στο Αζερμπαϊτζάν.

«Θα μιλήσω αρχικά για την πορεία του Γκιώνη, για την οποία είχαμε πει ότι θα έπαιζε πολύ μεγάλο ρόλο η κλήρωση. Όταν αντιμετωπίζεις στον 3ο γύρο το νούμερο 1 του κόσμου δεν μπορείς να σχεδιάζεις μεγάλη διάκριση. Προσπάθησε παρόλα αυτά, είχε ευκαιρία να πάρει το 1ο σετ, αλλά ο Κινέζος ανέβηκε κι επιβεβαίωσε απόλυτα τα προγνωστικά. Ο Παναγιώτης, που καταχειροκροτήθηκε από το φίλαθλο κοινό, έχει το όφελος ότι θα πάρει βαθμούς στην παγκόσμια κατάταξη κι αυτό είναι σημαντικό έναν χρόνο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες», ανέφερε ο ομοσπονδιακός τεχνικός και συνέχισε: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τις γυναίκες γιατί ανταποκρίθηκαν στην ευκαιρία που τους δόθηκε, μπήκαν στο κυρίως ταμπλό του απλού και θα έχουν κι αυτές βαθμολογικό όφελος. Μετά, όπως αναμενόταν, συνάντησαν πολύ δυνατές αθλήτριες, πάντως η Τόλιου μπόρεσε να γίνει ανταγωνιστική απέναντι σε αθλήτρια από την Ταϊπέι και δημιούργησε πιθανότητες για τη νίκη. Ο Κρεάνγκα και ο Παπαγεωργίου δεν είχαν καλά αποτελέσματα τούτη τη φορά, όμως κι αυτό είναι κάτι που συμβαίνει σε πολλούς αθλητές. Για παράδειγμα, ο Πορτογάλος Φρέιτας, που είναι στην κορυφαία 10άδα της παγκόσμιας κατάταξης, αποκλείστηκε στον 3ο γύρο, ενώ χώρες όπως η Γαλλία και η Ταϊπέι δεν είχαν κανέναν αθλητή στον γύρο των «32». Συμπερασματικά είμαι ευχαριστημένος και θεωρώ ότι και αυτή η διοργάνωση αφήνει πράγματα στην ελληνική αποστολή. Όταν έχεις στάνταρ έναν αθλητή στους «32» στα τελευταία Παγκόσμια πρωταθλήματα σημαίνει ότι είσαι σταθερή αξία. Επόμενος στόχος μας είναι οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες του Μπακού, τον Ιούνιο, όπου πάμε με την ανδρική ομάδα».   

Τα κορίτσια χάρηκαν την πολύτιμη εμπειρία, τα παιχνίδια και φυσικά τα αποτελέσματα στο απλό και αναχώρησαν από την Κίνα με πολύ ευχάριστα συναισθήματα. Ομολόγησαν μόνο, ότι στο διπλό αποδείχτηκε δύσκολο να συνεργαστούν με επιτυχία…

«Είχαμε βάλει στόχο την πρόκριση στο ταμπλό του απλού και είμαστε ευχαριστημένες που τον υλοποιήσαμε με καλές εμφανίσεις. Στον 1ο γύρο βρέθηκα μπροστά σε αθλήτρια πολύ υψηλού επιπέδου και κοίταξα να πάρω σαν εμπειρία ό,τι μπορώ περισσότερο. Στο διπλό πετύχαμε μία νίκη και φτάσαμε στον καθοριστικό αγώνα για την πρόκριση στο κυρίως ταμπλό. Εκεί δεν ξέρω αν οι Σλοβάκες ήταν στα μέτρα μας, πάντως φάνηκε πολύ δύσκολο να παίξω με την Κατερίνα. Έχουμε εντελώς διαφορετικό στυλ παιχνιδιού, μετά από άμυνες έπαιρνα μπαλιές που δεν έχω συνηθίσει και η αλήθεια είναι ότι δεν γινόταν να συνεννοηθούμε και να συνεργαστούμε καλά στο τραπέζι. Στο διπλό μικτό θεωρώ ότι έπαιξα καλά με συμπαίκτη τον Καλλίνικο, όμως οι αντίπαλοι από την Ταϊπέι ήταν πολύ δυνατοί», δήλωσε η Παπαδάκη, ενώ η Τόλιου, που έκανε ντεμπούτο σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα ατομικού χαρακτήρα, επισήμανε: «Το βασικό είναι ότι εκπληρώθηκε ο στόχος της παρουσίας στο ταμπλό του απλού. Μετά πίστεψα ότι μπορούσα να κάνω ένα βήμα παραπάνω. Στον αγώνα με την Ασιάτισσα είχα καλή ψυχολογία και απόδοση από την αρχή, όμως κάπου τα χάλαγα προς το τέλος των σετ κι αυτό μετράει σε τέτοια παιχνίδια. Για το διπλό συμφωνώ με την Αγγελίνα πως ήταν λίγο δύσκολο να συνεργαστούμε, αφού διαφέρει πολύ το στυλ παιχνιδιού μας. Στο διπλό μικτό έπαιξα πρώτη φορά με τον Παναγιώτη. Ήταν πολύ καλή εμπειρία και κάναμε αξιόλογη εμφάνιση κόντρα στο 2ο φαβορί του ταμπλό με εξαίρεση τα δύο τελευταία σετ».

 

* Δύο φωτογραφικά στιγμιότυπα από τη Σουζού με τον Κώστα Βατσακλή να δίνει οδηγίες στον Παναγιώτη Γκιώνη και τον δεύτερο αγώνα της Αγγελίνας Παπαδάκη με την Κατερίνα Τόλιου στο διπλό. 

                                                         

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ