Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στους «32» με νέα καλή εμφάνιση ο Γκιώνης

Gio Suzhou_volta

Gio Suzhou_voltaΣτον 3ο γύρο του απλού ανδρών προχώρησε σήμερα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σουζού ο Παναγιώτης Γκιώνης. Νίκησε με 4-1 σετ τον Ρώσο Γκριγκόρι Βλασόφ, πραγματοποίησε τον βασικό του στόχο μπαίνοντας στους «32» κι έκανε αυτό που «ορίζει» η μεγάλη του ποιότητα και η πολύ υψηλή θέση του στο διεθνές ranking list. Εμφανίζεται σε αρκετά καλή κατάσταση κι από δω και πέρα θα κυνηγήσει ό,τι μπορεί περισσότερο χωρίς την παραμικρή πίεση. Μπροστά του άλλωστε, θα βρεθεί αύριο ένας από τους καλύτερους αθλητές του κόσμου, ο Κινέζος Μα Λονγκ, που είναι και νούμερο 1 φαβορί του αγωνίσματος! Το πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι με τον …οικοδεσπότη αρχίζει στις 14.45 ώρα Ελλάδας (19.45 τοπική), διεξάγεται στο τραπέζι 1 και θα έχει κάλυψη και στην τηλεόραση και στο ίντερνετ.  

Μετά τη νίκη του εναντίον του Σλοβάκου Λούμπομιρ Πίστεϊ την Τρίτη, ο Έλληνας διεθνής (νούμερο 22 στην παγκόσμια κατάταξη) είχε θεωρητικά τον πρώτο λόγο και στους «64» του απλού κόντρα στον Βλασόφ (Νο 73). Τον είχε αντιμετωπίσει άλλες τρεις φορές στο παρελθόν και είχε δύο εύκολες νίκες και μία ήττα στα επτά σετ. Με σταθερό τέμπο και σωστές επιλογές σε άμυνα και επίθεση στα πιο δύσκολα σημεία έφτασε στη νίκη με 4-1.

Μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, πήρε εύκολα το 1ο σετ και αύξησε το προβάδισμα όταν στο 7-7 του 2ου σετ έπαιξε τρεις πολύ καλές μπάλες και πήρε ισάριθμούς πόντους. Αμφίρροπο ήταν και το 3ο σετ, όπου ο Έλληνας αθλητής ισοφάρισε άμεσα στο 5-7, όμως έκανε ορισμένα λάθη και κάμφθηκε με οριακή διαφορά. Στο κρίσιμο 4ο σετ άρχισε ιδανικά με 3-0, στην πορεία πήρε δύο ακόμα φορές προβάδισμα δύο πόντων και είδε τον αντίπαλό του να καλύπτει όλες τις διαφορές. Στο 9-9 ωστόσο, ο Γκιώνης πέρασε την τακτική του στα δικά του σερβίς κι έκανε το 3-1. Εκεί ο Βλασόφ έχασε και τη συγκέντρωσή του, απέτυχε σε κάποια ρίσκο που πήρε και ο πολύπειρος «αμυντικός» είχε τον απόλυτο έλεγχο (11-5, 11-8, 9-11, 11-9, 11-7).

Φτάσαμε έτσι στο σενάριο που από την αρχή έδειχνε πολύ πιθανό, την πρωτόγνωρη σε τέτοια διοργάνωση αναμέτρηση του κορυφαίου Έλληνα πινγκπονίστα με τον πρώτο αθλητή της παγκόσμιας κατάταξης και σημερινό «χρυσό» Ολυμπιονίκη του ομαδικού. Ο Γκιώνης είχε δηλώσει από την Αθήνα ότι απέναντι στον Μα Λονγκ δεν μπορεί να τεθεί ως στόχος η πρόκριση στη 16άδα, αλλά φυσικά είναι διατεθειμένος να παλέψει για το καλύτερο με νέα αξιόλογη εμφάνιση. Όπως και να ’χει, είναι αγώνας με ξεχωριστή σημασία και είναι πολύ ουσιαστικό για τον αθλητή του Κώστα Βατσακλή να μετρήσει δυνάμεις και να δει πόσο ανταγωνιστικός μπορεί να γίνει απέναντι σε τοπ όνομα. Τον Μα Λονγκ τον έχει συναντήσει δύο φορές την τελευταία 5ετία. Στο όπεν της Αγγλίας το 2009 έχασε με 4-0 σετ και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομαδικού το 2012 με 3-0. Ο Κινέζος…υπερπαίκτης κατέβαλλε στον τον Ιρανό Νοσάντ Αλιμιγιάν με 4-0 σετ στον 1ο γύρο και τον Γάλλο Εμανουέλ Λεμπεσόν με 4-1 στον 2ο.  

 

* Στη φωτό ο Γκιώνης σε στιγμή χαλάρωσης, καθώς κάνει βόλτα στο κέντρο της Σουζού. 

                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ