Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Εκπλήξεις στη Σουζού στην τρίτη ημέρα των αγώνων

Suzhou training_hall

Suzhou training_hallΕκπλήξεις επιφύλαξε η τρίτη ημέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στους χιλιάδες θεατές, που βρέθηκαν στο Suzhou International Expo Centre και στους εκατομμύρια φίλους της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, οι οποίοι παρακολουθούν τους αγώνες από την τηλεόραση (παρεμπιπτόντως, μετρήθηκε ότι τα παιχνίδια του διπλού μικτού το βράδυ της Δευτέρας είχαν στο κρατικό CCTV 42 εκατομμύρια τηλεθεατές)! Το πλέον αξιοσημείωτο αποτέλεσμα καταγράφηκε στο διπλό ανδρών όπου από τον 2ο κιόλας γύρο αποκλείστηκαν οι παγκόσμιοι πρωταθλητές του 2013 Τσουάν Τσι Γιουάν/Τσεν Τσίεν Αν από την Ταϊπέι! Τα όνειρά τους να κρατήσουν τα σκήπτρα «σκότωσαν» οι Γάλλοι Σιμόν Γκοζί/Εμανουέλ Λεμπεσόν και μάλιστα με το απίστευτο 4-0 σετ! «Απίστευτο! Το καλύτερο αποτέλεσμα, που φέραμε ποτέ. Νικήσαμε τους παγκόσμιους πρωταθλητές και τους νικήσαμε 4-0 μέσα στην Κίνα!», σχολίασε γεμάτος περηφάνια μετά το ματς ο 20άχρονος Γκοζί.

Ο Τσουάν Τσι Γιουάν στο μεταξύ, που φιγουράρει στο νούμερο 10 της παγκόσμιας κατάταξης, βγήκε νοκ άουτ στο απλό από τον 1ο γύρο! Υπέστη αναπάντεχη ήττα με 4-3 σετ από τον Ούγγρο αμυντικό Άνταμ Πατάντιους, ο οποίος βρίσκεται στο νούμερο 90 του κόσμου και δεν έχει καμία μεγάλη διάκριση στο παλμαρέ του. Σίγουρα ο Τσουάν βρίσκει …τον μπελά του με τους αθλητές αμυντικού στυλ αν θυμηθούμε ότι τον έχει νικήσει και ο Παναγιώτης Γκιώνης δύο φορές στο παρελθόν σε Παγκόσμια πρωταθλήματα (2006 και 2009)!

Η μέρα των εκπλήξεων είχε κι άλλα επεισόδια, καθώς ο Δανός Τζόναθαν Γκροθ (Νο 134) απέκλεισε με 4-3, επίσης στον γύρο των «128» τον Κέντα Ματσουντάιρα (Νο 25). Ο Ιάπωνας κατέκτησε πέρσι το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομαδικού, αλλά πιο εντυπωσιακό είναι ότι το 2013 στο Παρίσι είχε σημειώσει τεράστιες νίκες επί του Κινέζου Μα Λιν και του Λευκορώσου Βλαντιμίρ Σαμσόνοφ.

Οι εκπλήξεις δεν περιορίστηκαν στους άνδρες. Το δίδυμο των 14χρονων Μίου Χιράνο/Μίμα Ίτο, που έγραψε ιστορία πριν από λίγους μήνες όταν κατέκτησε σε τόσο μικρή ηλικία τον τίτλο στον μεγάλο τελικό των World Tour αποκλείστηκε από αθλήτριες ασιατικής καταγωγής. Με την άμυνα τις έφεραν σε πολύ δύσκολη θέση η Λι Κιαν και η Λι Τζίε, οι οποίες έχουν την πολωνική και την ολλανδική υπηκοότητα αντίστοιχα και τις απέκλεισαν με 4-3 για τον 2ο γύρο του διπλού γυναικών!

Ατραξιόν στο σημερινό αγωνιστικό πρόγραμμα βέβαια, αποτέλεσε η αναμέτρηση των Κινέζων Ζανγκ Τζικέ/Σουν Σιν με τους Τίμο Μπολ και Μα Λονγκ από τη Γερμανία και την Κίνα αντίστοιχα για τον 2ο γύρο του διπλού. Το κινεζικό ζευγάρι αποδείχτηκε πολύ δυνατό και για τους Μα/Μπολ και πήρε τη νίκη με 4-2 σετ.

Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΕΛΗ ΕΓΙΝΕ Η I.T.T.F.  

Η Διεθνής Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (I.T.T.F.) είναι πλέον η μεγαλύτερη όλων των αθλημάτων με 222 εθνικές ομοσπονδίες! Μέχρι ν’ αρχίσει το Παγκόσμιο πρωτάθλημα είχε 220 ομοσπονδίες στη δύναμή της. Στη σημερινή ετήσια Γενική Συνέλευση, στο περιθώριο των αγώνων στη Σουζού, υποδέχτηκε στην οικογένεια της το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε και το Νότιο Σουδάν και ξεπέρασε το βόλεϊ (που είχε επίσης 220 εθνικές ομοσπονδίες) ως η μεγαλύτερη διεθνή ομοσπονδία.

Σε αυτή την ιστορική στιγμή ο πρόεδρος της I.T.T.F. Τόμας Βάικερτ σχολίασε: «Ως πρόεδρος της I.T.T.F. είμαι πολύ περήφανος που η ομοσπονδία έγινε η πρώτη στον αριθμό εγγεγραμμένων μελών, καθώς δεν έχουμε ως στόχο να είμαστε απλά ανάμεσα στις πέντε κορυφαίες αθλητικές ομοσπονδίες, αλλά και συνολικά σε κάθε τομέα. Αυτό λοιπόν, είναι ένα ακόμα ορόσημο στην πορεία για την επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου. Οι νεότερες προσθήκες είναι αποτέλεσμα του προγράμματος ανάπτυξης της I.T.T.F., που έχει στόχο να αναπτυχθούν οι εθνικές ενώσεις και να παίζεται το άθλημα σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Το πρόγραμμα ανάπτυξης ξεκίνησε το 1999 κι έχει φέρει την προσθήκη 42 νέων εθνικών ενώσεων.

Με την ενσωμάτωση του Σάο Τομέ και Πρίνσιπε και του Νότιου Σουδάν, η I.T.T.F. έχει πλέον μόνο τέσσερις ακόμη χώρες (την Ερυθραία, τη Γουινέα-Μπισσάου, το Πράσινο Ακρωτήριο και τις Μπαχάμες), οι οποίες βρίσκονται στην ολυμπιακή οικογένεια, αλλά δεν έχουν ενωθεί ακόμα με τον χώρο του πινγκ πονγκ. Ο τελικός στόχος της διεθνούς ομοσπονδίας είναι να έχει μια εθνική ομοσπονδία σε κάθε χώρα αν είναι δυνατόν. Είναι σε διαρκή επαφή με τις Ολυμπιακές Επιτροπές από αυτές τις τέσσερις χώρες ώστε να πετύχει κάποια στιγμή την πλήρη ενσωμάτωση όλων των μελών της ολυμπιακής οικογένειας στον κόσμο του πινγκ-πονγκ.

                                               

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ