Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Αποκλεισμοί στα διπλά για τα ελληνικά ζευγάρια

Suzhou Papadaki-Kreanga

Suzhou Papadaki-KreangaΑποκλεισμούς στα διπλά και κλήρωση αντιπάλων στα απλά και στο διπλό ανδρών περιλάμβανε για την ελληνική αποστολή το βραδινό κομμάτι στη δεύτερη ημέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ατομικών αγωνισμάτων στη Σουζού της Κίνας.  Στην πρεμιέρα τους στη διοργάνωση ο Παναγιώτης Γκιώνης και ο Καλλίνικος Κρεάνγκα αγωνίστηκαν στον 1ο γύρο του διπλού μικτού με την Κατερίνα Τόλιου και την Αγγελίνα Παπαδάκη αντίστοιχα και αποκλείστηκαν από πολύ δυνατούς αντιπάλους. Ο Γκιώνης με την Τόλιου πάντως, έκαναν πολύ καλή εμφάνιση και κυνήγησαν την έκπληξη απέναντι στο νούμερο 2 του αγωνίσματος. Επίσης, η Τόλιου και η Παπαδάκη έχασαν στον καθοριστικό 2ο προκριματικό γύρο του διπλού γυναικών κι έμειναν έξω από το ταμπλό. Το βράδυ τοπική ώρα έγινε η κλήρωση του 1ου γύρου στα απλά. Ο Γκιώνης θ’ αντιμετωπίσει τον Σλοβάκο Λούμπομιρ Πίστεϊ, ο Κρεάνγκα τον Άγγλο Λίαμ Πίτσφορντ, ο Παπαγεωργίου τον Ρουμάνο Άντριαν Κριζάν, η Παπαδάκη την Τίε Γιάνα από το Χονγκ Κονγκ και η Τόλιου την Τσεν Σου Γιου από την Ταϊπέι. Στο διπλό ανδρών Γκιώνης και Παπαγεωργίου θα κοντραριστούν στο ταμπλό με τους Αργεντινούς Άλτο/Ταμπάχνικ. Όλοι οι αγώνες γίνονται αύριο Τρίτη.

Στο διπλό μικτό είχε γίνει σαφές από την ώρα της κλήρωσης ότι οι Έλληνες αθλητές είχαν ξεκάθαρα σε βάρος τους τις πιθανότητες απέναντι σε εγνωσμένης αξίας ασιατικά ζευγάρια. Ο Γκιώνης με την Τόλιου πάντως, πάλεψαν πολύ κόντρα στους Γιανγκ Τιανγί/Λι Χο Τσινγκ από το Χονγκ Κονγκ, ώσπου κάμφθηκαν με 4-2 σετ (11-3, 7-11, 8-11, 11-5, 6-11, 2-11). Με το αμυντικό στυλ παιχνιδιού έφεραν σε δύσκολη θέση το 2ο φαβορί του αγωνίσματος, πήραν το προβάδισμα και μετά ισοφάρισαν σε 2-2, όμως στα δύο επόμενα σετ δεν μπόρεσαν να κρατήσουν την ίδια διάρκεια απέναντι στην πολύ καλή τακτική των αντιπάλων τους.  

Επίσης στον γύρο των «128» ο Κρεάνγκα και η Παπαδάκη δεν μπόρεσαν ν’ αντισταθούν στην ανωτερότητα των Τσουάν Τσι Γιουάν και Τσενγκ Άι Τσινγκ από την Ταϊπέι και κάμφθηκαν με 4-0 (4-11, 7-11, 7-11, 7-11). Ήταν σε μικρά διαστήματα πιεστικοί (η φωτό είναι από τον αγώνα τους και μέσα από τη μετάδοση στο ίντερνετ), μετά το 1ο σετ παρακολούθησαν από κοντά το σκορ μέχρι ενός σημείου, ωστόσο αυτό δεν αρκούσε για να γίνουν ανταγωνιστικοί. Επισημαίνεται ότι ο Τσουάν αναδείχτηκε το 2013 πρωταθλητής κόσμου στο διπλό ανδρών με συμπαίκτη τον Τσεν Τσίεν Αν. Οι αγώνες μεταδόθηκαν ζωντανά στο ίντερνετ και θυμίζουμε τέλος, ότι και ο Γκιώνης με την Τόλιου και ο Κρεάνγκα με την Παπαδάκη αγωνίστηκαν πρώτη φορά μαζί.

Νωρίτερα, στο διπλό γυναικών, οι Τόλιου/Παπαδάκη έχασαν από τις Σλοβάκες Εύα Οντόροβα/Μπάρμπορα Μπαλάζοβα με 3-0 σετ και αποκλείστηκαν στον 2ο προκριματικό γύρο. Βελτίωσαν την απόδοσή τους μετά το 1ο σετ, πίεσαν τις αντιπάλους τους, αλλά δεν κατάφεραν κάτι ουσιαστικό (4-11, 8-11, 10-12).

Στο απλό ανδρών ο Γκιώνης και ο Κρεάνγκα κατ’ αρχάς, είναι ψηλά στο ταμπλό. Ο Γκιώνης θα συναντήσει τον Σλοβάκο Λούμπομιρ Πίστεϊ, τον οποίο αντιμετώπισε τελευταία φορά στο απλό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2012 και τον είχε νικήσει με 3-0 σετ. Αν ο Γκιώνης προκριθεί στους «64» τότε θ’ αναμετρηθεί με τον νικητή του αγώνα Γκριγκόρι Βλασόφ (Ρωσία)-Σέντρικ Νούτινκ (Βέλγιο).

Ο Κρεάνγκα βρίσκει μπροστά του τον Άγγλο Λίαμ Πίτσφορντ και θα είναι η πρώτη κόντρα τους σε μεγάλη διοργάνωση. Σε περίπτωση νίκης ο «χάλκινος» πρωταθλητής κόσμου του 2003 θα παίξει με τον νικητή της αναμέτρησης Τιάγκο Απολόνια (Πορτογαλία)-Γκάστον Άλτο (Αργεντινή). Τόσο ο Γκιώνης όσο και ο Κρεάνγκα αγωνίζονται στις 10.30 ώρα Ελλάδας (15.30 τοπική) στα τραπέζια 2 και 1 αντίστοιχα και τα παιχνίδια τους θα μεταδοθούν ζωντανά στο διαδίκτυο.  

Ο Παπαγεωργίου είναι στο κάτω μέρος του ταμπλό και στην πρώτη ημέρα των αγώνων του στη Σουζού θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Ρουμάνο Άντριαν Κριζάν. Η μοναδική έως τώρα καταγεγραμμένη κόντρα τους σε αξιολογημένη διοργάνωση βρίσκεται πολύ πίσω. Στο 2004 συγκεκριμένα, στο ProTourτης Πολωνίας όταν ο πρωταθλητής Ελλάδας είχε χάσει με 4-1 σετ. Ο αγώνας αρχίζει στις 14.45 ώρα Ελλάδας. Αν ο Παπαγεωργίου νικήσει τότε στον 2ο γύρο θ’ αναμετρηθεί με τον νικητή από τη συνάντηση μεταξύ του Τσουάν Τσι Γιουάν (Ταϊπέι) και του Άνταμ Πατάντιους (Ουγγαρία).

Στο απλό γυναικών η Τόλιου και η Παπαδάκη πέτυχαν τον στόχο της πρόκρισης στο ταμπλό και τώρα απελευθερωμένες από οποιοδήποτε άγχος θα διεκδικήσουν το καλύτερο με νέες αξιόλογες εμφανίσεις. Αμφότερες είναι στο κάτω μέρος του ταμπλό και στον δρόμο τους βρίσκονται Ασιάτισσες. Η Τόλιου κληρώθηκε με την Τσεν Σου Γιου από την Ταϊπέι. Ο αγώνας αρχίζει στις 09.45 ώρα Ελλάδας. Αν πάτει τη νίκη θ’ αντιμετωπίσει στις «64» ή τη Γιαντίρα Σίλβα από το Μεξικό ή τη Γιάνα Νόσκοβα από τη Ρωσία.

Πολύ πιο δύσκολο το έργο της Παπαδάκη, η οποία πάντως θα ζήσει πολύτιμη εμπειρία απέναντι στην καταξιωμένη Τίε Γιάνα. Την πρώην διεθνή Κινέζα η οποία εδώ και πολλά χρόνια αγωνίζεται με τα χρώματα του Χονγκ Κονγκ. Στις 09.45 έχει έναρξη και αυτός ο αγώνας. Ο νικητής του ζευγαριού διασταυρώνεται με την αθλήτρια, που θα επικρατήσει από τον αγώνα Αντρέα Τοντόροβιτς (Σερβία)-Μπριτ Έρλαντ (Ολλανδία).

Τους αντιπάλους τους έμαθαν και ο Γκιώνης με τον Παπαγεωργίου στον 1ο γύρο του διπλού (σ.σ. των «64»). Κληρώθηκαν με τους Γκαστόν Άλτο/Πάμπλο Ταμπάχνικ από την Αργεντινή. Ο αγώνας αρχίζει στις 07.30 ώρα Ελλάδας και αν έρθει η νίκη για το μοναδικό ελληνικό δίδυμο στο αγώνισμα, τότε επόμενοι αντίπαλοι θα είναι την ίδια ημέρα οι νικητές από τον αγώνα Λι Σανγκ Σου/Σέο Χιουν Ντοκ (Κορέα)-Πάβελ Πλατόνοφ/Βλαντιμίρ Σαμσόνοφ (Λευκορωσία).   

* Την πρόκρισή του στον 1ο γύρο του απλού έφτασε να διεκδικεί ο κορυφαίος Κύπριος αθλητής Μάριος Γιάνγκου. Στο καθοριστικό νοκ άουτ ματς κόντρα στον Ρόμπιν Ντεβός έχασε στις λεπτομέρειες με 4-2 σετ.

* Μεσημέρι θα γίνουν και οι δύο τελικοί στο Τσάμπιονς Λιγκ ανδρών, όπου η Μπορούσια του Παναγιώτη Γκιώνη θ’ αντιμετωπίσει τη ρωσική Όρενμπουργκ. Όπως ανακοινώθηκε στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, ο πρώτος τελικός θα διεξαχθεί την Κυριακή 10 Μαΐου στο Ντίσελντορφ και θ’ αρχίσει στις 13.00 τοπική ώρα (14.00 Ελλάδας) και η ρεβάνς την Παρασκευή 29 Μαΐου στο Όρενμπουργκ (13.20). 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ