Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Μόνο νίκες για τις Ελληνίδες αθλήτριες στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος

Papadaki-Toliou

Papadaki-ToliouΔεν είχε …ατέλειες η πρεμιέρα της ελληνικής πλευράς στο 53ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ατομικών αγωνισμάτων. Στην κορυφαία διοργάνωση επιτραπέζιας αντισφαίρισης, που άρχισε το πρωί στη Σουζού της Κίνας η Κατερίνα Τόλιου και η Αγγελίνα Παπαδάκη (φωτό) επιβεβαίωσαν τον ρόλο του φαβορί και σημείωσαν πέντε νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Από δύο στα προκριματικά γκρουπ του απλού και άλλη μία μαζί στον 1ο προκριματικό γύρο του διπλού. Τα κορίτσια κυνηγούν αύριο την πρωτιά στους ομίλους τους, που θα τους δώσει την πρόκριση στο κυρίως ταμπλό, αλλά και μία ακόμα νίκη στο διπλό για να περάσουν στον 1ο γύρο του αγωνίσματος. Οι Καλλίνικος Κρεάνγκα, Παναγιώτης Γκιώνης και Κώστας Παπαγεωργίου έφτασαν το πρωί στην Κίνα, αρχίζουν αύριο τα παιχνίδια τους και περιμένουν να μάθουν τους πρώτους αντιπάλους τους στο απλό.

Στο απλό γυναικών έχουν σχηματιστεί 32 προκριματικά γκρουπ. Οι ισάριθμες αθλήτριες, που θα κατακτήσουν την 1η θέση, πάνε τελικά απευθείας στον 1ο γύρο του αγωνίσματος διότι οι συμμετοχές είναι λιγότερες από άλλες χρονιές και δεν χρειάζεται δεύτερη προκριματική φάση. Θυμίζουμε ότι οι αθλήτριές μας είναι φαβορί στους ομίλους.

Ως επικεφαλής στο 8ο γκρουπ η Τόλιου επιβλήθηκε αρχικά της Γκουρντούν Μπορνσντοτίρ από την Ισλανδία με 4-0 σετ (11-1, 11-5, 11-3, 11-4) και μετά της Βλόνα Μαλόκου από το Κόσοβο με το ίδιο σκορ (11-5, 11-3, 11-8, 11-3). Αύριο Δευτέρα στις 04.30 ώρα Ελλάδας (09.30 τοπική) θα δώσει το καθοριστικό ματς απέναντι στη Ντολίνζου Μπατμπαγιάρ από τη Μογγολία, η οποία έχει επίσης δύο νίκες. Ξεπέρασε κατά σειρά τη Μαλόκου με 4-2 και τη Μπορνσντοτίρ με 4-0 σετ.

Η Παπαδάκη τέθηκε επικεφαλής στο 24ο γκρουπ. Είχε το ίδιο εύκολο έργο και πέτυχε επίσης δύο νίκες χωρίς να χάσει σετ. Τα παιχνίδια της στο αγώνισμα τα άρχισε με αντίπαλο τη Ναμπίτα Σρέστα από το Νεπάλ. Τη χώρα, που κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και απηύθυνε έκκληση στη διεθνή κοινότητα για ανθρωπιστική βοήθεια μετά τον χτεσινό φονικό σεισμό των 7,9 Ρίχτερ, που άφησε πίσω του περίπου 1.500 νεκρούς!!! Ο σεισμός, που ισοπέδωσε σπίτια, ιστορικά κτίρια και αφάνισε ακόμα και ολόκληρα χωριά, έγινε ιδιαίτερα αισθητός και σε ορισμένες περιοχές της Κίνας. Στο αγωνιστικό κομμάτι η Παπαδάκη δεν συνάντησε πίεση και πήρε τη νίκη με 4-0 σετ (11-4, 11-8, 11-8, 11-7). Στη συνέχεια κατέβαλλε και την Ταρούνγια Σασίνι από τη Σρι Λάνκα με 4-0 σετ (11-9, 11-5, 11-7, 11-4). Η αθλήτρια της ιταλικής Νορμπέλο κλείνει τα παιχνίδια της στο γκρουπ αύριο στις 05.15 ώρα Ελλάδας και θα επικυρώσει την πρωτιά και την πρόκριση, αφού έχει φέρει πολύ καλά σκορ και ακόμα και σε περίπτωση ήττας δεν θα την επηρεάσει πιθανή ισοβαθμία. Κοντράρεται με τη Γουίνμπερλι Μοντέρο από τη Βενεζουέλα, η οποία έχει μία νίκη και μία ήττα. Νίκησε αρχικά τη Σασίνι με 4-1, αλλά έχασε 4-0 από τη Σρέστα.

Νωρίτερα, στο διπλό γυναικών, οι διεθνείς μας είχαν εύκολο έργο στον 1ο προκριματικό γύρο (σ.σ. των «64»). Κατέβαλλαν τις Ελίνα Μαχαργιάν/Ναμπίτα Σρέστα από το Νεπάλ με 3-0 σετ (11-4, 12-10, 11-6) και πέρασαν στους «32», όπου και κρίνεται η πρόκριση στο κυρίως ταμπλό. Ο βαθμός δυσκολίας ανεβαίνει και αύριο στις 10.00 ώρα Ελλάδας (15.00 τοπική) αντιμετωπίζουν τις Εύα Οντόροβα/Μπάρμπορα Μπαλάζοβα από τη Σλοβακία. Ο αγώνας γίνεται στο τραπέζι 1 και θα μεταδοθεί ζωντανά από το itTV.com, το διαδικτυακό πρόγραμμα της I.T.T.F.. Επιπλέον, η διεθνής ομοσπονδία ανακοίνωσε τη δημιουργία και νέας ιστοσελίδας με βίντεο για την επιτραπέζια αντισφαίριση και οι φίλοι του αθλήματος μπορούν ελεύθερα να την επισκέπτονται κι αυτή στη διάρκεια των αγώνων. Είναι στη διεύθυνση tt-news.tv και πρόκειται να μεταδώσει 125 αγώνες του Παγκοσμίου πρωταθλήματος σε ποιότητα HighDefinition. Επίσης πολύ σημαντικό είναι ότι το itTVπροβλέπει να καλύπτονται οι αγώνες από περισσότερα τραπέζια σε αυτό το Παγκόσμιο πρωτάθλημα! Από την εναρκτήρια ημέρα το πρόγραμμα αναφέρει τη μετάδοση των αγώνων, που γίνονται στα τραπέζια από το 1 έως το 8!

Στο μεταξύ, η κλήρωση στο διπλό μικτό ήταν πολύ δύσκολη και για τα δύο ελληνικά ζευγάρια. Στον 1ο γύρο του ταμπλό (σ.σ. των «128») ο Κρεάνγκα και η Παπαδάκη αντιμετωπίζουν αύριο στις 14.30 ώρα Ελλάδας (19.30 τοπική) τους Τσουάν Τσι Γιουάν και Τσενγκ Άι Τσινγκ από την Ταϊπέι, ενώ ο Γκιώνης με την Τόλιου συναντούν στις 15.15 το 2ο φαβορί του αγωνίσματος, τους Γιανγκ Τιανγί/Λι Χο Τσινγκ από το Χονγκ Κονγκ. Οι αγώνες γίνονται στα τραπέζια 5 και 4 αντίστοιχα, οπότε είναι πολύ πιθανόν να έχουν μετάδοση στο ίντερνετ.   

                                                          

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ