Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πρεμιέρα αύριο με Τόλιου και Παπαδάκη στο Παγκόσμιο της Σουζού

Suzhou draw

Suzhou drawΞημερώματα ώρα Ελλάδας ανοίγει τις πύλες του στη Σουζού της Κίνας το 53ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ατομικών αγωνισμάτων. Μέχρι την άλλη Κυριακή, 3 Μαΐου, θα χτυπά εκεί η καρδιά της παγκόσμιας επιτραπέζιας αντισφαίρισης με 311 αθλητές και 238 αθλήτριες από 100 χώρες. Η Ελλάδα είναι παρούσα με πέντε εξέχοντα στελέχη της και θέλει να ευχαριστηθεί τη γιορτή του αθλήματος μέσα από καλά πλασαρίσματα και αξιόλογες εμφανίσεις. Την αρχή κάνουν αύριο η Κατερίνα Τόλιου και η Αγγελίνα Παπαδάκη, οι οποίες μπαίνουν στο Suzhou International Expo Centre για να δώσουν τους πρώτους αγώνες τους στο απλό και το διπλό γυναικών. Στο απλό μετέχουν αρχικά σε προκριματικά γκρουπ, ενώ στο διπλό τα ματς είναι νοκ άουτ, αλλά επίσης προκριματικού χαρακτήρα. Οι Καλλίνικος Κρεάνγκα, Παναγιώτης Γκιώνης και Κώστας Παπαγεωργίου, που αναχώρησαν το μεσημέρι από την Αθήνα και φτάνουν το πρωί της Κυριακής στη Σουζού, αρχίζουν την προσπάθειά τους τη Δευτέρα. Σημειώνεται ότι στη διαφορά ώρας η Ελλάδα είναι 5 ώρες πίσω.

Στο απλό γυναικών σχηματίστηκαν 32 προκριματικά γκρουπ. Οι ισάριθμες αθλήτριες, που θα κατακτήσουν την 1η θέση, πάνε στα νοκ άουτ για έναν προκριματικό γύρο, που θα κρίνει αν θα περάσουν στο κυρίως ταμπλό των «128». Στους ομίλους τους τα κορίτσια είναι φαβορί κι έχουν τον πρώτο λόγο.

Η Τόλιου είναι επικεφαλής στο 8ο γκρουπ. Έχει αντιπάλους την Ντολίνζου Μπατμπαγιάρ από τη Μογγολία, τη Βλόνα Μαλόκου από το Κόσοβο και την Γκουρντούν Μπορνσντότιρ από την Ισλανδία. Το πρόγραμμα των αγώνων της:

Τόλιου-Μπορνσντοτίρ 26/04  08.00 ώρα Ελλάδας  (13.00 τοπική)

Τόλιου-Μαλόκου                 26/04  13.30

Τόλιου-Μπατμπαγιάρ            27/04  04.30

Η Παπαδάκη τέθηκε επικεφαλής στο 24ο γκρουπ. Θα κυνηγήσει την πρωτιά κόντρα στη Γουίνμπερλι Μοντέρο από τη Βενεζουέλα, την Ταρούνγια Σασίνι από τη Σρι Λάνκα και τη Ναμπίτα Σρέστα από το Νεπάλ. Το πρόγραμμα των αγώνων της:

Παπαδάκη-Σρέστα               26/04  08.45 ώρα Ελλάδας (13.45 τοπική)

Παπαδάκη-Σασίνι                26/04  14.15

Παπαδάκη-Μοντέρο             27/04  05.15

Στο διπλό γυναικών οι διεθνείς μας είναι στον 1ο προκριματικό γύρο, αυτό των «64». Κληρώθηκαν με τις Ελίνα Μαχαργιάν/Ναμπίτα Σρέστα από το Νεπάλ και τις αντιμετωπίζουν αύριο στις 06.00 ώρα Ελλάδας (11.00 τοπική). Στα λεγόμενα Pre. Roundsτου διπλού ανδρών και του διπλού μικτού δεν βρίσκεται η Ελλάδα κι έτσι τα ζευγάρια των Γκιώνη/Παπαγεωργίου, Κρεάνγκα/Παπαδάκη και Γκιώνη/Τόλιου δεν έχουν μάθει ακόμα τους αντιπάλους τους.  

Θυμίζουμε ότι από τη χτεσινή πρώτη κλήρωση προέκυψαν πιθανοί αντίπαλοι του Γκιώνη στον 2ο ή τον 3ο γύρο του απλού ανδρών. Περιμένει αντίπαλο από τα προκριματικά, αν τον αποκλείσει μπορεί να βρει μπροστά του τον Ρώσο Γκριγκόρι Βλασόφ κι αν προχωρήσει στους «32» μάλλον θα συναντήσει το νούμερο 1 φαβορί των αγώνων, τον Κινέζο Μα Λονγκ. Για Κρεάνγκα και Παπαγεωργίου αντίθετα, δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστοί οι αντίπαλοί τους στα νοκ άουτ του απλού.

Σημειώνεται τέλος, ότι καθημερινά θα υπάρχουν πολύωρες ζωντανές μεταδόσεις στο διαδίκτυο από το itTV.com. Για την πρώτη ημέρα της διοργάνωσης δεν προβλέπεται κάλυψη αγώνων, που δίνουν οι Ελληνίδες αθλήτριες. 

 

* Στιγμιότυπο από τη σημερινή κλήρωση των 16 πρώτων φαβορί του απλού στη Σουζού. Φωτό από το σάιτ της Ευρωπαϊκής Ένωσης Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (E.T.T.U.).

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ