Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Παρών σ’ ένα ακόμα Sport Science Congress της I.T.T.F. ο Μ. Κατσικαδέλης

IMG 6287

IMG 6287Κάθε φορά που η Ελλάδα εκπροσωπείται και σε εξωαγωνιστικά πεδία κορυφαίων διοργανώσεων του αθλήματος η χαρά και η τιμή μεγαλώνουν. Κάτι ανάλογο θα συμβεί τώρα στην Κίνα και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ατομικών αγωνισμάτων. Από τις αρχές Φεβρουαρίου είναι γνωστό ότι η διεθνής επιδιαιτήτρια Τίνα Κρόττα θα δουλέψει στο Σουζού γιατί περιλαμβάνεται στους εννέα επιδιαιτητές, που επιλέχθηκαν από τη Διεθνή Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης ώστε να εκπαιδευτούν να επιδιαιτητεύουν στα Παγκόσμια πρωταθλήματα και τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Εκτός από τη Θεσσαλονικιά διαιτήτρια όμως, στην ασιατική χώρα θα βρεθεί και ο Πατρινός προπονητής Μιχάλης Κατσικαδέλης. Ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός του κλιμακίου της αχαϊκής πρωτεύουσας και καθηγητής Φυσικής Αγωγής, αναχωρεί αύριο για την κινεζική πόλη όπου θα παραστεί σε δύο συνέδρια σχετικά με τον τομέα του.

Από τις 23 έως τις 25 του μήνα θα διεξαχθούν παράλληλα το Παγκόσμιο Συνέδριο αθλημάτων ρακέτας και το Παγκόσμιο Επιστημονικό Συνέδριο της I.T.T.F.. Το συνέδριο αθλημάτων ρακέτας διοργανώνεται κάθε τέσσερα χρόνια από τις διεθνείς ομοσπονδίες της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, της αντισφαίρισης, του μπάντμιντον και του σκουός. Συζητούνται μία σειρά από θέματα, πάνω στην προπονητική, τη φυσιοθεραπεία, τις πρώτες βοήθειες, την τεχνική και την τακτική στα συγκεκριμένα αθλήματα. 

Το επιστημονικό συνέδριο της I.T.T.F. (SportScienceCongress) είναι καθιερωμένο εδώ και αρκετά χρόνια, διεξάγεται στο περιθώριο Παγκοσμίων πρωταθλημάτων και ο προπονητής του Ίφιτου Πατρών θα δώσει το «παρών» για έκτη συνεχή φορά! Συνεχίζοντας την εποικοδομητική συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης  Θα παρουσιάσει νέα ερευνητική εργασία, την οποία ονόμασε αποπροσαρμογή (detraining). Τη χωρίζει σε δύο μέρη και θα μιλήσει για μεταβολές στο σώμα και στην τεχνική των αθλητών πινγκ πονγκ μετά την ολοκλήρωση μίας περιόδου προπόνησης. Πρώτα θ’ αναλύσει το τί συμβαίνει με τις φυσικές ικανότητες των αθλητών κι έπειτα θα σταθεί στην όποια επιρροή σε θέματα τεχνικής. Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Μιχάλης Κατσικαδέλης πραγματοποιεί με δικά του έξοδα αυτά τα ταξίδια!

Μία ακόμα είδηση με ελληνικό ενδιαφέρον έχει σχέση με τις εκλογικές διαδικασίες της παγκόσμιας ομοσπονδίας του αθλήματος. Ο πολύπειρος παράγοντας Γιώργος Σελινιωτάκης, πρώην γενικός γραμματέας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., θα είναι ξανά υποψήφιος στην Επιτροπή αγώνων για αθλητές με αναπηρίες της I.T.T.F.. Από κορυφαίες θέσεις της Επιτροπής προσφέρει πολύτιμο έργο πολλά χρόνια τώρα. Επίσης, η Τίνα Κρόττα θα είναι υποψήφια για την Επιτροπή διαιτητών της I.T.T.F..

 

* Στη φωτό ο Μιχάλης Κατσικαδέλης συνομιλεί με την αθλήτρια Όλγα Γεωργοπούλου στη διάρκεια του περσινού Πανελληνίου πρωταθλήματος ανδρών-γυναικών (φωτό Βασίλης Καραουλάνης). 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ