Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Βατσακλής: «Από μόνο του μεγάλο κίνητρο ένα Παγκόσμιο πρωτάθλημα»

Vatsa me_Kreanga_3

Vatsa me_Kreanga_3Στο τελικό της στάδιο μπήκε η προετοιμασία των διεθνών αθλητών για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης ατομικών αγωνισμάτων, που θα γίνει στο Σουζού της Κίνας από τις 26 Απριλίου έως τις 3 Μαΐου. Οι αθλητές Καλλίνικος Κρεάνγκα, Παναγιώτης Γκιώνης, Κώστας Παπαγεωργίου και οι αθλήτριες Κατερίνα Τόλιου και Αγγελίνα Παπαδάκη, που θα συγκροτήσουν την ελληνική αποστολή, προπονούνται σε εντατικούς ρυθμούς στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και με τη φιλοδοξία να κάνουν την καλύτερη δυνατή εμφάνιση θα βρεθούν με διαφορετικές πτήσεις στο τέλος της εβδομάδας στην ασιατική χώρα. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Βατσακλής, που μέχρι την Πέμπτη θ’ ακολουθεί στο φαληρικό στάδιο πρόγραμμα διπλών προπονήσεων, έκανε στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ένα πρώτο σχόλιο για την κορυφαία διοργάνωση. Τόνισε ότι κάθε Παγκόσμιο πρωτάθλημα αποτελεί από μόνο του ισχυρό κίνητρο και δείχνοντας την αισιοδοξία του πρόσθεσε ότι ενδεχόμενη είσοδος στην 8άδα ή ακόμα και στη 16άδα ενός αγωνίσματος θα είναι μεγάλη διάκριση. 

«Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι η κορυφαία διοργάνωση μετά τα Ολυμπιακά τουρνουά κι αυτό από μόνο του δίνει ισχυρό κίνητρο. Ο Κρεάνγκα είναι σε καλή κατάσταση, ο Γκιώνης προέρχεται από τραυματισμό, αλλά έχει επανέλθει στον κανονικό ρυθμό των προπονήσεων, έτοιμος είναι και ο Παπαγεωργίου, που επίσης θα βρίσκεται απευθείας στο κυρίως ταμπλό του απλού. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο, αλλά βέβαια το πόσο θα προχωρήσεις σ’ ένα αγώνισμα είναι και θέμα κλήρωσης. Οι τρεις καλύτεροι αθλητές μας προετοιμάζονται και για τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μπακού και στην Κίνα θα έχουν την ευκαιρία να δώσουν πολύ δυνατά παιχνίδια. Οι δύο αθλήτριές μας προσβλέπουν σε νέες αξιόλογες εμφανίσεις και θα κυνηγήσουν την είσοδο στο κυρίως ταμπλό του απλού», δήλωσε ο Κώστας Βατσακλής και συνέχισε: «Γενικά θέλουμε πρώτα π’ όλα να ευχαριστηθούμε τη συμμετοχή μας. Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα γίνεται στην Κίνα, εκεί όλοι το βλέπουν σαν γιορτή και θα πάμε κι εμείς ν’ απολαύσουμε την ατμόσφαιρα και τα παιχνίδια. Εάν από την προσπάθειά μας έρθει κι ένα υψηλό πλασάρισμα θα είναι κάτι πολύ σπουδαίο. Μπορούμε την είσοδο στη 16άδα ή και γιατί όχι, στην 8άδα ενός αγωνίσματος. Και θέλω να συμπληρώσω ότι δεν είναι πολλές οι χώρες, που έχουν πάρει μετάλλιο σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα και είναι πολύ σημαντικό για το ελληνικό πινγκ πονγκ, που έχει αυτή τη χαρά και την τιμή». 

Η Τόλιου και η Παπαδάκη θ’ αναχωρήσουν για το Σουζού την Παρασκευή και θα φτάσουν εκεί μέσω Σαγκάης, η οποία απέχει 1,5 ώρα από τον τόπο διεξαγωγής των αγώνων. Μαζί τους θα είναι ο Κώστας Βατσακλής και ο πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας Μανώλης Κολυμπάδης, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και στα συνέδρια της Παγκόσμιας ομοσπονδίας, της Ευρωπαϊκής και της Μεσογειακής Ένωσης του αθλήματος. Την επόμενη μέρα, στις 25 του μήνα, θα φύγουν για την Κίνα οι: Κρεάνγκα, Γκιώνης και Παπαγεωργίου, που λόγω της παρουσίας τους στο ταμπλό δεν αγωνίζονται από την πρώτη ημέρα της διοργάνωσης.  

Το προπονητικό πρόγραμμα αυτές τις ημέρες στο Σ.Ε.Φ. περιλαμβάνει και στίβο και οι τρεις αθλητές θα το ακολουθήσουν και την Παρασκευή. Ο Γκιώνης επανήλθε σήμερα σε φουλ προπονητικό ρυθμό και δεν είχε ενοχλήσεις στο χέρι. Θυμίζουμε ότι τo Παγκόσμιο πρωτάθλημα περιλαμβάνει και τα πέντε αγωνίσματα, δηλαδή το απλό και το διπλό σε άνδρες και γυναίκες, όπως και το διπλό μικτό. Η κλήρωση για τα προκριματικά γκρουπ του απλού, όπως και τους αθλητές/τριες, που έχουν καταταχθεί στις θέσεις 17-32 και 33-64 της κλήρωσης του ίδιου αγωνίσματος, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Απριλίου. Το Σάββατο θ’ ακολουθήσει η κλήρωση για τα φαβορί, δηλαδή τα seeding 1-16.

 

* Φωτό: Ο Κώστας Βατσακλής δίνει οδηγίες στον Καλλίνικο Κρεάνγκα σε παλαιότερη ατομική διοργάνωση (photo Alex Lomaev).

                                                                  

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ