Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Tετράδα στα πλέι οφ της Σουηδίας η Στόρφορς της Εξάρχου

Exarchou service

Exarchou serviceΜε ανατροπή στην τελική 4άδα των πλέι οφ της Σούπερ κατηγορίας γυναικών της Σουηδίας βρέθηκε η Στόρφορς της Φιλαρέτης Εξάρχου. Στις τελευταίες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας είχαν αγωνιστική δραστηριότητα κι άλλοι Έλληνες «ξενιτεμένοι» πέρα από τον Γκιώνη, που είχε τον ημιτελικό της Μπουντεσλίγκα και μάλιστα σε δύο περιπτώσεις τα παιχνίδια ήταν αποφασιστικής σημασίας. Το ευχάριστο νέο λοιπόν, ήρθε από τη Σκανδιναβία όπου η Στόρφορς έκανε από 0-1 το 2-1 εναντίον της Σπαρβάγκεν στα προημιτελικά των πλέι οφ και πέρασε στα ημιτελικά πετυχαίνοντας τον πρώτο της στόχο. Αρνητικό ότι στα τελευταία δύο ματς δεν αγωνίστηκε η Εξάρχου γιατί είχε ενοχλήσεις στο χέρι. Στην 3η κατηγορία της Γαλλίας (National 1) ήταν καθοριστικός ο αγώνας της Αζέν του (εορτάζοντα σήμερα) Τάσου Ρηνιώτη με τη Μιραμάς για την πρωτιά στο γκρουπ Α και την είσοδο στα μπαράζ ανόδου για τη 2η εθνική κατηγορία (ProB). Ύστερα από συγκλονιστική αναμέτρηση, που κράτησε γύρω στις 6 ώρες, η Αζέν έχασε 8-4 και αρκέστηκε στη 2η θέση του γκρουπ!

Τα πλέι οφ στη Σούπερ κατηγορία της Σουηδίας άρχισαν μεσοβδόμαδα. Η Στόρφορς θυμίζουμε, είχε χάσει στον πρώτο αγώνα από τη Σπαρβάγκεν με 5-4. Η εικόνα της όμως, ήταν πολύ καλύτερη την Παρασκευή και το Σάββατο. Ανέτρεψε με δύο νίκες την κατάσταση απέναντι στη Σπαρβάγκεν και προκρίθηκε στα ημιτελικά των πλέι οφ. Χρειάστηκε τώρα τη συνδρομή της Γαλλίδας Αντρέ Ματενέ, η οποία είχε λείψει από το πρώτο ματς των προημιτελικών. Η Ματενέ αγωνίστηκε αντί της Εξάρχου, η οποία ένιωσε ενοχλήσεις στο χέρι τη Μεγάλη Τετάρτη και δεν μετείχε στα δύο επόμενα ματς. Την Παρασκευή η Στόρφορς επιβλήθηκε με 5-0 και ισοφάρισε τη σειρά των αγώνων σε 1-1. Έγινε υποχρεωτικά και τρίτο ματς το Μεγάλο Σάββατο, η Στόρφορς ήταν το ίδιο σταθερή και δυνατή κι επιβλήθηκε ξανά με 5-0! Έτσι πέρασε στην 4άδα όπου τον Μάιο θ’ αντιμετωπίσει την Άνγκμπι. 

IMG 6231Στη Γαλλία και την 3η κατηγορία (National 1) των ανδρών η Αζέν αντιμετώπισε χτες για την 7η και τελευταία αγωνιστική της δεύτερης φάσης τη Μιραμάς, με την οποία ισοβαθμούσε χωρίς ήττα στην κορυφή του γκρουπ Α. Ο αγώνας έγινε στην έδρα της Μιραμάς και είχε συναρπαστική εξέλιξη. Η Αζέν προηγήθηκε με 3-0 και 4-1, είχε βάλει τις βάσεις για την τελική επικράτηση (σημειώνοντας μάλιστα δύο νίκες απέναντι σε Κινέζο αθλητή, που ήταν το νούμερο 1 της Μιραμάς), ωστόσο τα πράγματα άλλαξαν άρδην στη συνέχεια και ήρθε η ήττα με 8-4. Ο Ρηνιώτης έδωσε τρία παιχνίδια και είχε μία νίκη και δύο ήττες. Κατέβαλλε τον Κινέζο αθλητή, όμως κάμφθηκε δύσκολα από τον Ισπανό διεθνή Καρνέρος και τον Γάλλο Ντουράν. Γενικά η Αζέν ήταν και λίγο άτυχη, καθώς έχασε έξι αγώνες στα πέντε σετ! Στην τελική κατάταξη του γκρουπ Α η Μιραμάς ήρθε 1η με 21 βαθμούς και πάει στα μπαράζ ανόδου στην ProBκαι η Αζέν έμεινε 2η με 19.

* Το Μεγάλο Σάββατο ολοκληρώθηκε γενικά η σεζόν στην 3η και την 4η κατηγορία των γαλλικών πρωταθλημάτων. Η Σεν Πιερέζ της Μαρίας Χριστοφοράκη πήρε μέρος στο γκρουπ Α της δεύτερης φάσης της National 1 των γυναικών. Έχασε 8-5 εκτός έδρας από την Μποφού Βεντέ με τη σημερινή δευτεραθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών να έχει δύο νίκες-μία ήττα στο απλό και μία ήττα στο διπλό. Η Σεν Πιερέζ τερμάτισε στην 4η θέση του γκρουπ με 13 βαθμούς.

Επίσης στο γκρουπ Α της National 1 των ανδρών αγωνίστηκε μαζί με την Αζέν και η Μπαγιάρ Αρζεντάν. Είναι το κλαμπ, στου οποίου τη 2η και την 3η ομάδα αγωνίστηκαν φέτος ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος και ο Γιώργος Νταλιάνης. Στην 3η κατηγορία η Αρζεντάν 2 ολοκλήρωσε τα παιχνίδια της στην 5η θέση του γκρουπ Α με 12 βαθμούς. Στο τελευταίο της ματς έφερε ισοπαλία 7-7 εκτός έδρας με τη Σεν Λουί. Η Αρζεντάν 3 ήταν στο γκρουπ Α της 4ης κατηγορίας (National 2). Εκεί παραχώρησε χτες ισοπαλία 7-7 στη Φουγιάρ και τερμάτισε στην 7η θέση με 9 βαθμούς. Ο Κωνσταντινόπουλος και ο Νταλιάνης απουσίασαν από τους τελευταίους αγώνες αυτών των πρωταθλημάτων, ο δεύτερος λόγω τραυματισμού στην πλάτη.

Τέλος, στην 4η κατηγορία των γυναικών (National 2) η Αμικάλ Λεγκ Σεζέρ της Γεωργίας Ζαβιτσάνου έχασε στην έδρα της 8-6 από τη Μερ Αμό. Στη δεύτερη φάση μετείχε στο γκρουπ Cκαι τερμάτισε το πρωτάθλημα στην 7η θέση με 10 βαθμούς. Η Ζαβιτσάνου απουσίασε και στην τελευταία αγωνιστική λόγω τραυματισμού. Από τα τέλη Μαρτίου ταλαιπωρείται από τενοντίτιδα και ελαφριά κάκωση στο δεξί πόδι και ο γιατρός της έχει συστήσει καλή θεραπευτική αγωγή και ξεκούραση για έξι εβδομάδες. 

* Δευτέρα και Τρίτη του Πάσχα γίνεται σταδιακά η μετακίνηση της ελληνικής αποστολής για το Λουξεμβούργο και το 8ο ανοιχτό πρωτάθλημα του ευρωπαϊκού δουκάτου. Στο τουρνουά, που θα διεξαχθεί από τις 15 έως τις 18 Απριλίου, θα πάρουν μέρος ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, ο Γιώργος Παντερής και η Κωνσταντίνα Παρίδη και πρώτος φεύγει αύριο ο Παντερής.

 

* Οι φωτογραφίες της Φιλαρέτης Εξάρχου και του Τάσου Ρηνιώτη είναι από τον Βασίλη Καραουλάνη.

                                               

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ