Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ήττα-σοκ για την Μπορούσια στα ημιτελικά των γερμανικών πλέι οφ

Gio-Franziska apogoitefsi

Gio-Franziska apogoitefsiΑναπάντεχη ήττα με 3-0 από τη Σααρμπρίκεν στοιχίζει πιθανότατα στην Μπορούσια Ντίσελντορφ την παρουσία στον τελικό της Μπουντεσλίγκα για την αγωνιστική περίοδο 2014-2015! Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου η ομάδα του Παναγιώτη Γκιώνη έδωσε εκτός έδρας τον πρώτο ημιτελικό των πλέι οφ και υπέστη ήττα-σοκ έχοντας και σοβαρό μειονέκτημα στα σετ με 4-9! Ήταν το πανθομολογούμενο φαβορί, έχοντας τερματίσει με διαφορά στην κορυφή στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, όμως εμφάνισαν μέτριο αγωνιστικό πρόσωπο και την ίδια ώρα η Σααρμπρίκεν πραγματοποίησε εμφάνιση πολύ υψηλών προδιαγραφών! Ο Έλληνας αμυντικός έπαιξε στη θέση 3 και κάμφθηκε με 3-1 σετ από τον Γάλλο Αντριέν Ματενέ. Η ρεβάνς θα γίνει την Κυριακή 19 Απριλίου στο Ντίσελντορφ και είναι προφανές ότι οι πρωταθλητές Γερμανίας πρέπει να κάνουν το τέλειο για ν’ ανατρέψουν την κατάσταση και να προκριθούν στον τελικό. Χρειάζονται νίκη με 3-0 κι επιπλέον μεγαλύτερη διαφορά στα σετ από αυτή του αποψινού ματς…

Η Μπορούσια είχε μία ήττα σε όλο το πρωτάθλημα έως την ώρα των πλέι οφ και αυτή την είχε γνωρίσει εκτός έδρας από τη Σααρμπρίκεν, η οποία είχε καταλάβει την 4η θέση στην κανονική διάρκεια. Στη 1 Φεβρουαρίου είχε χάσει με 3-2 χωρίς τον Τίμο Μπολ στη σύνθεσή της. Ο Γερμανός σταρ ήταν κανονικά σήμερα στη θέση 1, όμως δεν κατάφερε να βοηθήσει την ομάδα του και η εντελώς απρόσμενη ήττα του από τον Σλοβένο Μπόγιαν Τόκιτς φάνηκε να επηρέασε ψυχολογικά και τον Γκιώνη, που έπαιξε στον τρίτο στη σειρά επί μέρους ματς. Ο «χάλκινος» πρωταθλητής Ευρώπης του απλού ανδρών, που ταλαιπωρήθηκε από τενοντίτιδα πριν από λίγες ημέρες, δεν έπιασε καλή απόδοση και λύγισε με 3-1 σετ από τον Ματενέ. Τον ίδιο αθλητή είχε νικήσει φέτος και στους δύο γύρους της Μπουντεσλίγκα, το κατάφερε και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Λισσαβώνας το φθινόπωρο, όμως τώρα τον είδε ν’ αποδίδει εξαιρετικά απέναντι στην άμυνα έχοντας βέβαια και την ψυχολογική ώθηση από τις νίκες των συμπαικτών του.   

Στο ισορροπημένο 1ο σετ έσωσε σετ μπολ στο 9-10, αλλά κάμφθηκε στην παράταση. Στο 2ο σετ έκανε πολύ καλή εκκίνηση, προηγήθηκε 4-1, όμως έχασε πέντε πόντους στη σειρά. Ισοφάρισε γρήγορα, το σετ κύλησε πόντο-πόντο ώσπου ο Έλληνας αθλητής κάμφθηκε πάλι με οριακή διαφορά! Δυνατό ξεκίνημα είχε και στο 3ο σετ, απέκτησε πλεονέκτημα τριών πόντων (4-1) και μετά τεσσάρων (7-3). Παραλίγο να το πετάξει κι αυτό στα …σκουπίδια όταν είδε τον Ματενέ να σώζει τρία σετ μπολ στο 10-7, αλλά τελικά επικράτησε με 12-10 και ξαναμπήκε στη διεκδίκηση της νίκης. Στο 4ο σετ βρέθηκε να κυνηγάει το σκορ. Ήταν πίσω με 2-5 και 4-7 και δεν κατάφερε κάτι ουσιαστικό. Στο 5-10 πήρε δύο πόντους στη σειρά και ο αγώνας κρίθηκε με απίστευτο ράλι, που κράτησε πάνω από 1 λεπτό! Στο εναρκτήριο παιχνίδι ο Πάτρικ Φρανζίσκα είχε καμφθεί στα πέντε σετ και στην παράταση από τον Πορτογάλο πρωταθλητή Ευρώπης του ομαδικού Τιάγκο Απολόνια.

ΓΚΙΩΝΗΣ: «ΗΜΑΣΤΑΝ ΣΕ ΚΑΚΗ ΜΕΡΑ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΛΕΙ ΟΦ»

«Ο Φρανζίσκα έπρεπε να έχει κερδίσει με 3-1 σετ κι έχασε 3-2 και στη συνέχεια ο Μπολ ήταν πολύ κακός κι αυτό νομίζω μας έκανε όλους-κι εμένα που έπαιζα μετά-ν’ αγχωθούμε. Γενικώς τον τελευταίο μήνα και μετά τον τραυματισμό, που είχα πριν από δύο εβδομάδες, δεν έχω βρει τον ρυθμό μου. Νιώθω λίγο εκτός στα παιχνίδια, ενώ στην προπόνηση είμαι καλός», εξήγησε λίγη ώρα μετά τον αγώνα ο Γκιώνης. Η επόμενη δήλωσή του αφορούσε τον τρόπο, που γίνονται στη Γερμανία τα πλέι οφ και δεν δίνουν πλεονέκτημα στην πρώτη ομάδα της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος: «Νομίζω ότι βρεθήκαμε σε κακή μέρα και, έτσι όπως είναι το σύστημα, που για μένα είναι πολύ άδικο να μην έχεις κανένα αβαντάζ στα πλέι οφ, το πληρώσαμε σήμερα. Τέλος πάντων, έτσι είναι ο αθλητισμός, δεν έχουμε να κάνουμε κάτι άλλο από το να προσπαθήσουμε να φτάσουμε στην ανατροπή», ήταν το σχόλιο του 35άχρονου άσου, που να σημειωθεί ότι μόλις φέτος ζει πρώτη φορά στην καριέρα του τη διαδικασία πλέι οφ!

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Σααρμπρίκεν-Μπορούσια Ντίσελντορφ 3-0:

Τιάγκο Απολόνια-Πάτρικ Φρανζίσκα 3-2 (6-11, 11-9, 7-11, 11-8, 12-10)

Μπόγιαν Τόκιτς-Τίμο Μπολ 3-1 (13-11, 3-11, 12-10, 11-5)

Αντριέν Ματενέ-Παναγιώτης Γκιώνης 3-1 (12-10, 11-9, 10-12, 11-7)

Στον πάγκο για την Μπορούσια έμεινε ο Ινδός Σαράθ Καμάλ Ασάντα.

Στον άλλο ημιτελικό η Φούλντα επικράτησε εντός έδρας 3-2 της Γκρενζάου. Για τις 19 Απριλίου είναι προγραμματισμένη και αυτή η ρεβάνς στην έδρα της Γκρενζάου.

 

* Φωτό: Ο Γκιώνης και ο Φρανζίσκα προβληματισμένοι από τη βαριά ήττα στο Σααρμπρίκεν.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ