Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Έναρξη στα πλέι οφ της Μπουντεσλίγκα

Gio anamonni

Gio anamonniΜπροστά στον επόμενο υψηλό στόχο της είναι η Μπορούσια. Η ομάδα του Παναγιώτη Γκιώνη κινείται στους ρυθμούς των πλέι οφ της Μπουντεσλίγκα, που αρχίζουν αύριο Σάββατο με τους πρώτους ημιτελικούς και φυσικά δεν σκέφτεται τίποτα άλλο από την πρόκριση στον τελικό και την υπεράσπιση του περσινού τίτλου της. Η Μπορούσια κατέκτησε με διαφορά την 1η θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και αντιμετωπίζει τη Σααρμπρίκεν, που κατετάγη 4η.  Ο αγώνας γίνεται στο Σααρμπρίκεν, αρχίζει στις 20.00 ώρα Ελλάδας και μεταδίδεται ζωντανά στο διαδίκτυο από το γνωστό γερμανικό πρόγραμμα ttbl.de. Η Μπορούσια έχει ήδη κατακτήσει το Κύπελλο Γερμανίας, πριν από λίγες ημέρες προκρίθηκε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και τώρα κυνηγά το επόμενο βήμα και στην Μπουντεσλίγκα ώστε να παραμείνει στη διεκδίκηση του τρεμπλ! Οι ημιτελικοί των πλέι οφ είναι διπλοί. Οι ρεβάνς γίνονται στις 19 του μήνα, ενώ ο τελικός είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή 24 Μαΐου στο Fraport Arena της Φρανκφούρτης.

Ο Γκιώνης κάνει μίνι προετοιμασία αυτές τις ημέρες με το γερμανικό κλαμπ, έχει ξεπεράσει την τενοντίτιδα και είναι έτοιμος να επανέλθει στην τριάδα μετά την απουσία του στα τελευταία ματς. Ο Ολλανδός προπονητής της ομάδας Ντάνι Χάιστερ πάντως, δεν αποκαλύπτει με ποιους από τους Πάτρικ Φρανζίσκα, Γκιώνη και Καμάλ Ασάντα θα πλαισιώσει τον σταρ της ομάδας Τίμο Μπολ. Ο Έλληνας άσος αγωνίστηκε φέτος και στα δύο παιχνίδια της κανονικής διάρκειας της Μπουντεσλίγκα κόντρα στη Σααρμπρίκεν και είχε απολογισμό 2 νίκες-1ήττα. Σε αυτό του 1ου γύρου, στο Ντίσελντορφ, η Μπορούσια επιβλήθηκε με 3-0. Στο εκτός έδρας ματς του 2ου γύρου υπέστη τη μοναδική ήττα της έως τώρα στη διοργάνωση! Κάμφθηκε με 3-2, αλλά χωρίς τον Μπολ στη σύνθεσή της. Η Σααρμπρίκεν έχει προπονητή τον Σλόμπονταν Γκρούιτς, πρώην Σέρβο διεθνή. Ξένοι είναι και οι αθλητές που απαρτίζουν τη βασική της τριάδα: Ο Σλοβένος Μπόγιαν Τόκιτς, ο Γάλλος Αντριέν Ματενέ και ο Πορτογάλος Τιάγκο Απολόνια, όλοι τους εν ενεργεία διεθνείς (ο τελευταίος δεν είχε παίξει στον 1ο γύρο στο Ντίσελντορφ).

Στο πέρας των δύο γύρων του πρωταθλήματος η Μπορούσια βρέθηκε στην κορυφή με 34 βαθμούς. Η Σααρμπρίκεν πήρε την 4η θέση με 22. Η ρεβάνς θα διεξαχθεί την άλλη Κυριακή στο ARAGCenterκι αν οι ομάδες σημειώσουν από μία νίκη θα μετρήσουν τα σκορ των μεταξύ τους αγώνων. Ο Γκρούιτς δήλωσε ότι οι πιθανότητες είναι 70-30 υπέρ της Μπορούσια. «Όταν τους νικήσαμε τον Φεβρουάριο είχαν αγωνιστεί χωρίς τον Μπολ. Τώρα που θα είναι παρών μπορεί να κάνει και δύο νίκες. Αν έχουμε μία ευκαιρία πάντως, οφείλουμε να την κυνηγήσουμε. Είναι πολύ δύσκολο, αλλά η ελπίδα πεθαίνει τελευταία», επισήμανε χαρακτηριστικά ο προπονητής της Σααρμπρίκεν. Στον άλλο ημιτελικό των πλέι οφ θ’ αναμετρηθούν η Φούλντα με τη Γκρενζάου, οι οποίες τερμάτισαν στην 3η και τη 2η θέση αντίστοιχα στην κανονική διάρκεια της Μπουντεσλίγκα. Το πρώτο ματς είναι στη Φούλντα, η ρεβάνς στις 19 Απριλίου θα διεξαχθεί στην έδρα της Γκρενζάου.

Να σημειωθεί τέλος ότι ο πρώτος τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ ανδρών κανονίστηκε για την Κυριακή 10 Μαΐου και θα γίνει στο Ντίσελντορφ. Αντίπαλος της Μπορούσια θυμίζουμε, η ρωσική Όρενμπουργκ.

ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΑ ΜΑΤΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΕΞΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΗΝΙΩΤΗ

Exarchou training_SwedenΑγωνιστική δράση όμως, σε αυτές τις άγιες ημέρες για την Ορθοδοξία, έχουν κι άλλοι Έλληνες διεθνείς, που μετέχουν σε πρωταθλήματα του εξωτερικού. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζεται στη Σουηδία και στη Γαλλία. Στη σκανδιναβική χώρα η Στόρφορς της Φιλαρέτης Εξάρχου άρχισε με ήττα τα παιχνίδια της για τα πλέι οφ και την τελική 8άδα της Σούπερ κατηγορίας. Κάμφθηκε από τη Σπαρβάγκεν με 5-4 με την 28άχρονη πρωταθλήτρια να γνωρίζει, παρά την καλή της προσπάθεια, τρεις ήττες. Έχασε 3-2 σετ από την Τζένιφερ Τζόνσον, 3-1 από τη Σαναμαρί Μπολένιους και 3-1 από τη Στίνα Ζέτερστρομ. Για τη Στόρφορς αποδείχτηκε πολύ σημαντική η απουσία της Γαλλίδας Αντρέ Ματενέ. Στα πλέι οφ αλλάζει και το σύστημα διεξαγωγής, οι αγώνες κρίνονται  υπέρ της ομάδας, που φτάνει πρώτη στις 5 νίκες (και όχι στις 6, όπως συμβαίνει στα δύο προηγούμενες φάσεις του πρωταθλήματος), ενώ δεν διεξάγεται το διπλό. Απόψε γίνεται ο δεύτερος αγώνας κι αν η Στόρφορς επικρατήσει και κάνει το 1-1 στις νίκες θα χρειαστεί και τρίτος.

Στη Γαλλία και την 3η κατηγορία (National 1) η Αζέν του Τάσου Ρηνιώτη δίνει το Μεγάλο Σάββατο τον καθοριστικό αγώνα για τη συμμετοχή της στα πλέι οφ ανόδου. Για την 7η και τελευταία αγωνιστική του γκρουπ Α αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Μιραμάς, με την οποία ισοβαθμεί στην κορυφή της βαθμολογίας. Αμφότερες οι ομάδες είναι αήττητες σε αυτή τη δεύτερη φάση, όποια νικήσει θα κατακτήσει την πρωτιά και θ’ αποκτήσει το δικαίωμα συμμετοχής στα πλέι οφ για την άνοδο στη 2η εθνική κατηγορία (Pro B).

 

Φωτό 1: Ο Παναγιώτης Γκιώνης σε αγώνα του με τη φανέλα της Μπορούσια

Φωτό 2: Η Εξάρχου με τις συμπαίκτριές της σε προπόνηση της Στόρφορς στο Liljeholmshallen για τον αγώνα των πλέι οφ                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ