Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Η επιτραπέζια αντισφαίριση στην ημερίδα «Ευ Αγωνίζεσθαι-Άννα Πολλάτου»

ETHNOA College

ETHNOA CollegeΗ Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και το Ελληνοαμερικάνικο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κολλέγιο Αθηνών – Ψυχικού, συνδιοργάνωσαν τις εκδηλώσεις του Κολλεγίου για την Ολυμπιακή Ημέρα της 6ης Απριλίου και μετά από πρόταση της ΕΘΝ.Ο.Α. ήταν παρούσα και η επιτραπέζια αντισφαίριση. Στις εγκαταστάσεις του σχολείου στο Ψυχικό έλαβε χώρα η 19η αθλητική ημερίδα «Ευ Αγωνίζεσθαι – Άννα Πολλάτου» και το άθλημα εκπροσώπησαν η «χρυσή» Βαλκανιονίκης του 2007 στο διπλό μικτό νέων Αγγελίνα Παπαδάκη, ο νικητής του διεθνούς τουρνουά της Κύπρου το 2014 Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, ο σημερινός δευτεραθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, καθώς και ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Βατσακλής. Το βραβευμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ΕΘΝ.Ο.Α., που συνεχίζεται με επιτυχία σε όλη την Ελλάδα, παρακολούθησαν περίπου 2.000 μαθητές του σχολείου. Παρέστησαν εκπρόσωποι από 10 σπορ (στίβος, άρση βαρών, χάντμπολ, τοξοβολία, ξιφασκία, πόλο, ιστιοπλοΐα, κωπηλασία και φυσικά ρυθμική γυμναστική, στην οποία είχε διακριθεί παγκοσμίως η Άννα Πολλάτου) και ανάμεσά τους ήταν σπουδαία ονόματα του αθλητικού χώρου, όπως η Ολυμπιονίκης του ύψους Νίκη Μπακογιάννη, οι Ολυμπιονίκες της άρσης βαρών Πύρρος Δήμας, Βαλέριος Λεωνίδης, οι Ολυμπιονίκες της ιστιοπλοΐας Βασίλης Πολύμερος, Χρύσα Μπισκιτζή και οι Ολυμπιονίκες της ρυθμικής γυμναστικής Κλέλια Πανταζή και Μορφούλα Ντώνα.

Η γιορτή αφιερώθηκε στις πανανθρώπινες αξίες του Ολυμπισμού. Σε αυτό το πνεύμα υπήρξαν ομιλίες στο θέατρο του Κολλεγίου, ενώ προβλήθηκε στους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης το έργο της Ε.Ο.Ε. και της ΕΘΝ.Ο.Α. από τους προέδρους Σπύρο Καπράλο και Ισίδωρο Κούβελο αντίστοιχα. Μετά από τις θεωρητικές εισηγήσεις ακολούθησε η εκπαίδευση στα 10 Ολυμπιακά αθλήματα και οι μαθητές συμμετείχαν με ενθουσιασμό καθοδηγούμενοι από 34 νυν και πρώην  πρωταθλητές, 12 εθνικούς προπονητές και στελέχη Ολυμπιακής Παιδείας.

Το πινγκ πονγκ (που θυμίζουμε ότι όρισε την 6η Απριλίου ως Παγκόσμια ημέρα του και τη γιόρτασε σε πολλά σημεία του πλανήτη) προκάλεσε ζωηρό ενδιαφέρον και από τα τραπέζια του πέρασαν εκατοντάδες μαθητές. Τα μέλη των εθνικών μας ομάδων φρόντισαν με πόντους επίδειξης να παρουσιάσουν την ομορφιά του αθλήματος, αλλά φυσικά αντάλλαξαν μπαλιές και με τα παιδιά. Την ίδια ώρα έδωσαν βασικές πληροφορίες για την αγωνιστική επιτραπέζια αντισφαίριση, όπως και την πορεία της στο Ολυμπιακό πρόγραμμα, που περιλαμβάνει πολλές ελληνικές συμμετοχές. Η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας ευχαρίστησε προσωπικά για τη συνεργασία στην ημερίδα «Ευ Αγωνίζεσθαι – Άννα Πολλάτου» τον προπονητή της εθνικής μας ομάδας, όπως και εκπροσώπους από κάθε άθλημα.

Στο μεταξύ, η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. κανόνισε να πάρει μέρος και σε νέες ημερίδες από σχολεία, που εκτός των άλλων βοηθούν και στην προσπάθεια για την προώθηση του αθλήματος. Το 13ο και 21ο δημοτικό σχολείο Αττικής, καθώς επίσης και τα εκπαιδευτήρια Καίσαρη στη Βάρη ζήτησαν να διοργανώσουν ημερίδες τον Μάιο μέσα από το μάθημα της φυσικής αγωγής και η επιτραπέζια αντισφαίριση είναι από τα αθλήματα που θέλουν να παρουσιάσουν και να διαδώσουν. Ζήτησαν τη συνδρομή της ομοσπονδίας και η τελευταία θα την προσφέρει με χαρά. Θα παραστεί με στελέχη των εθνικών ομάδων και μετά τις διακοπές του Πάσχα θα κανονιστούν οι ημερομηνίες πραγματοποίησης της εκδήλωσης.

 

* Κολάζ φωτογραφιών από την εκδήλωση στο Ελληνοαμερικάνικο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κολλέγιο Αθηνών-Ψυχικού, όπως δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της ΕΘΝ.Ο.Α. 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ